Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forum C64P  (Przeczytany 15483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Forum C64P
« Odpowiedź #135 dnia: 16 Kwietnia 2011, 10:44 »
Tomaaz:
Coś chyba nie tak z działami, bo w "Szukam, zapomniałem..." pojawiają sie wątki ze "Sprawy C64power..." i odwrotnie. Domyślne sortowanie postów też nie najlepsze, bo poza pierwszym pojawiają się jakieś archaiczne pozycje (ale tylko w działach tematycznych, w "Ostatnie dyskusje" jest OK).

Ludzie pisali jak chcieli (pewnie dlatego ze forum mimo wszystko bylo malo sprecyzowane z tymi 4ma dzialami) , teraz np olo pierdalnal posta o c64power w forum ogolnodyskusyjnym ;)

EDIT: cos moze faktycznie byc na rzeczy (mozliwe ze prznioslem przypadkiem albo skrypt masowego przenoszenia postow miedzy suforami cos namieszal) - przenioslem temat spowrotem tam gdzie powinien byc ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Tomaaz

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #136 dnia: 16 Kwietnia 2011, 11:10 »
Kisiel:
tomasz jak miło jak pierdolisz :P

Oświadczam, że nigdy nie pierdoliłem kisiela, a na jego fantazje erotyczne nie mam wpływu, choć, po tym jak zaproponował innemu użytkownikowi płci męskiej karta za zrobienie laski, specjalnie mnie nie szokują. Przynajmniej jest jasne czemu kisiel tak bardzo podnieca się (he, he \"\") wszelkiego rodzaju imprezami i spędami. \"\"

Raf, chodzi o to, że wątki, które na starym forum były w "Szukam, zapomniałem..." teraz są w "Sprawy C64power..." i odwrotnie. Wciąż tak jest. Sprawdź. \"\" Wygląda jakbyś przez pomyłkę hurtowo umieścił wątki w nieodpowiednich działach.

Jeśli jesteś otwarty na propozycje, to mam jeszcze jedną - aby wątki z "Bazaru" nie pojawiały się w "Ostatnie dyskusje". Kto szuka ten znajdzie, jak nie przez to forum, to w inny sposób.

Ogólnie całość idzie w dobrą stronę, a w to, że będą niezadowoleni (nie ma zmian - niedobrze, są zmiany - też niedobrze) oczywiście nie wątpię. \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #137 dnia: 16 Kwietnia 2011, 11:15 »
kurde po zarwanej nocy jeszcze nie doszedlem do siebie ale sie temu przyjrze ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forum C64P
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Kwietnia 2011, 11:57 »
Tomaaz Twoje oświadczyny zostały odrzucone :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Kwietnia 2011, 12:10 »
wow i mamy pierwszego bota :P Takie są koszty standardowych for (forum => for?)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #140 dnia: 16 Kwietnia 2011, 12:23 »
huh ja sie w ogole dziwie ze na starym forum nie pisaly boty (A rejestrowalo sie ich w cholere, ja usunalem wszystkie konta ktore mialy 0 postow i z ponad 4000 zostalo tylko 910!)

albo zle napisalem obsluge reCaptcha, albo te boty sa juz na tyle inteligentne ze to obchodza. Wczoraj zapomnialem umozliwic pisanie tylko zarejestrowanym (sic!) i juz po godzinie byly dwa posty od botow ;)

Offline Kisiel

• Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #141 dnia: 16 Kwietnia 2011, 12:33 »
proponuje dać prosty test, Wystarczy wstawić Logo Firmy C= i zapytać jaka to melodia ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #142 dnia: 16 Kwietnia 2011, 12:49 »
ano dodam jakies pola tekstowe z weryfikacja przy rejestracji.. coz zrobic ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #143 dnia: 16 Kwietnia 2011, 19:16 »
Tomaaz:
Tak z ciekawości zapytam - bierzesz po uwagę zmiany w strukturze działów czy chcesz rzeczy zostawić tak jak były? Mam na myśli np. podział na hardware, software itp.?

tak biore pod uwage takie subfora i zarazem oczyszczenie istneijacych tematow (przyczym jest to troche roboty)
PS. wlasnie wrocilem z SACP (http://sacp.org.pl/) i widze ze dajecie mi mozliwoscspawdzenia nowych mozliwosci moderacyjnych.. zaraz zobacze jak to sie sprawuje w praktyce ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Kwietnia 2011, 19:51 »
Tomaaz:
Raf, chodzi o to, że wątki, które na starym forum były w "Szukam, zapomniałem..." teraz są w "Sprawy C64power..." i odwrotnie. Wciąż tak jest. Sprawdź.  Wygląda jakbyś przez pomyłkę hurtowo umieścił wątki w nieodpowiednich działach.

faktycznie tak bylo ... ID w oryginalynm forum nie byly nastepujace po sobie ;) poprawione.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #145 dnia: 17 Kwietnia 2011, 11:51 »
Jest troche tekstu do tlumaczenia - chodzi o to co zostalo po angielsku na stronie (chociaz to akurat spokojnie moge zrobic sam) + plus notyfikacje na maila (rejestracja, przypomnienie hasla, notyfikacja o odpowiedzi) - sa jacys wolontariusze, ktorzy zrobia to z glowa i zgodnie z kontekstem ? :P

PS. WLACZYLEM SUBSKRYPCJE ODPOWIEDZI NA MAILA... tym samym nowe tematy wskakuja na RSS + kazdy temat mozna sobie indywidualnie subskrybowac na maila...

PostScript

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #146 dnia: 17 Kwietnia 2011, 13:25 »
Czolem,
zagladam i widze, ze sie duzo zmienilo. Wyglada to ladnie, ale teraz bede potrzebowal czasu, zeby sie przestawic \"\" Pozdrawiam, fajnie, ze Ci sie chcialo. Dawno trzeba bylo wprowadzic troche zmian \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #147 dnia: 17 Kwietnia 2011, 13:36 »
szczerze mowiac to ja powinieniem byl od razu przekonwertowac forum na inny silnik a nie ssluchac "woli ludu" i probowac ulepszac to stare...  Mam nadzieje, ze znacznie atrakcyjniejsze forum, troche porzadku itd zacheci wiecej osob do regularnego udzielania sie ;)

Offline Skull

• Level 6
Forum C64P
« Odpowiedź #148 dnia: 18 Kwietnia 2011, 12:13 »
No i rewolucja rzeczywiście nadeszła. Raf oczywiście wielkie gratulacje i słowa uznania za wkład rozwoju c64power  - jeszcze na przełomie roku 2009/2010 kondycja wyglądała całkiem dramatycznie, na szczęście potem było już tylko lepiej.
Są dość często newsy i to z obrazkami, właśnie tak powinien wyglądać portal o c64 na dzień obecny, żeby każdy błądzący po necie znalazł tu od razu coś interesującego - tak trzymać.

Forum: tu, jak dla mnie trudniej\"\", mam nadzieję że się przyzwyczaję, bo na razie nie mogę się jakoś odnaleźć - chyba zachwiane proporce w tytułach tematów, zatarcie działów.
No i chyba najważniejsze - wątki przeczytane - nie ma odróżnienia, czemu ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #149 dnia: 18 Kwietnia 2011, 12:36 »
<zawstydzony> ;)

Zatarcie dzialow - tak naprawde dzialow jest teraz wiecej - jest wiekszy lad - natoamist co do tego zatarcia pewnie masz na mysli to ze u gory sa dzialy a najnowsze posty dopiero ponizej - IMO to kwestia przyzwyczajenia, ikonki po lewej dobrze oddaja z ktorym forum mamy do czynienia \"\"

a watki przeczytane sa rozroznane... tylko ikona po lewej stronie nazwy tematu nieprzeczytanego jest bardzo "blada" ;) - musze ja zmienic.