Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forum C64P  (Przeczytany 15476 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Forum C64P
« Odpowiedź #165 dnia: 29 Lutego 2012, 22:29 »
na fali archiwizacji przyponialem sobie o "zabytkowym" pierwszym forum c64power bez jakiejkolwiek autoryzacji. prawie pelne archiwum tego forum bylo na C64 POWER CD no i pozneij tez i zreaktywowane na c64power.com ale Flooder zapomnial skopiowac tegoz forum przy przenosniach na inny serwer wiec wlasnie nadrabiam ten "brak".

http://c64power.com/forum-archiwum/index.htm
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
Forum C64P
« Odpowiedź #166 dnia: 01 Marca 2012, 00:11 »
Raf:
- forum jest dostepne tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych.

Moim skromnym zdaniem to złe podejście - odcina zainteresowanych od pokaźnego źródła wiedzy jakim jest to forum, bo ile osób się zarejestruje żeby poszukać informacji? Drugą stroną medalu może być wysyp jednopostowych kont co dla forum nie wyjdzie na dobre, a na pewno przysporzy moderatorom niepotrzebnej pracy

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forum C64P
« Odpowiedź #167 dnia: 01 Marca 2012, 07:38 »
dhg:
Moim skromnym zdaniem to złe podejście

Moim skromnym zdaniem też. Jak nie będzie logowania to będą ataki na forum.

Raf:
wiec wlasnie nadrabiam ten "brak".

Raf, przypomnienie sobie o osobach ze "równoległej sceny", "pod sceny" wyjaśniło mi, że te dzieci nigdy się nie zmienią. Dzięki za wspomnienia \"\" Dałoby się to przerobić na jakiś strawny format?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #168 dnia: 01 Marca 2012, 10:28 »
dhg:
Moim skromnym zdaniem to złe podejście - odcina zainteresowanych od pokaźnego źródła wiedzy jakim jest to forum, bo ile osób się zarejestruje żeby poszukać informacji? Drugą stroną medalu może być wysyp jednopostowych kont co dla forum nie wyjdzie na dobre, a na pewno przysporzy moderatorom niepotrzebnej pracy

do tej pory tez tak bylo... teraz mnostwo osob stawia 2-3 posty i ucieka ;)
poza tym nie rozumiem w jakim kontekscie "odcina"... przeciez kazdy sie moze zarejestrowac i zalogowac.

Kisiel:
Raf, przypomnienie sobie o osobach ze "równoległej sceny", "pod sceny" wyjaśniło mi, że te dzieci nigdy się nie zmienią. Dzięki za wspomnienia  Dałoby się to przerobić na jakiś strawny format?

czytajac wybiorczo posty w tamtego forum, gdzie w ogole nie trzeba bylo rejestracji i mozna bylo dowolnie fejkowac nicki... mozna dojsc do wniosku, ze ponad 10 lat minelo a ludzie wciaz tacy sami...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
Forum C64P
« Odpowiedź #169 dnia: 01 Marca 2012, 10:50 »
Raf:
do tej pory tez tak bylo... teraz mnostwo osob stawia 2-3 posty i ucieka ;)

To jest własnie dodatkowa praca dla administracji i moderacji. Ile takich osób zamiast szukać gotowych odpowiedzi powiela tematy wałkowane już przysłowiowe 1000 razy?
Później i tak trzeba to sprzątać

Raf:
poza tym nie rozumiem w jakim kontekscie "odcina"... przeciez kazdy sie moze zarejestrowac i zalogowac.

Świetnie to rozumiem, sam założyłem tu w końcu konto, i w miarę swoich możliwości staram się nie spamować, zadając tylko te pytania na które odpowiedzi nie znalazłem. Nadal jednak uważam, że możliwość przeglądania forum powinna być dostępna bez logowania. Co innego możliwość wypowiedzi, powinna być jak najbardziej tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli jednak ma zostać tak jak jest to powinna być jakaś informacja na głównej, lub chociaż przekierowanie z informacją, bo teraz po kliknieciu w link do tematy poprostu "odświeża" główną (wczoraj myślałem że coś sie spierniczyło po scalaniu for).

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #170 dnia: 01 Marca 2012, 10:57 »
postaram sie, aby pojawiala sie bardziej czytlena informacja, ze trzeba sie zalogowac (Teraz taka tez juz jest ale malutka czcionka)

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Forum C64P
« Odpowiedź #171 dnia: 02 Marca 2012, 10:58 »
Ja pitole, ale jestem zacofany.
Jak stworzyć nowy wątek\"\"

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Forum C64P
« Odpowiedź #172 dnia: 02 Marca 2012, 11:01 »
Na głównej stronie forum po lewej Marabucie masz wszystkie kategorie forum, wybierasz więc sobie proszę ja Ciebie którąś z nich np: News albo Meonlawel (hehe, a jaaaak!) i tam masz na dole dodawanie nowego tematu.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Forum C64P
« Odpowiedź #173 dnia: 02 Marca 2012, 11:24 »
\"\"
Proponuję bardziej wyeksponować tą funkcje.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Forum C64P
« Odpowiedź #174 dnia: 08 Marca 2012, 21:06 »
Moje propozycje:

- ulepszyć wizualny wygląd newsów na stronie głównej Power - obecnie tekst zlewa się ze sobą i nie widać wyraźnie (na pierwszy rzut oka) odstępów między newsami. Przydałby się jakiś nagłówek itd. Może jakieś ramki?

- fajnie by było, jakby odnośnik do forum był gdzieś u góry

- proponuję jakiś mały dział downloadingu. Można by było w nim umieścić proste i przydatne programy, np. do ustawiania głowicy itd. W przyszłości proponowałbym też taką specjalną strefę oryginałów, np. żeby umieścić tam zarchiwizowane zestawy edukacyjne TimSoftu itd. Po prostu żeby to nie zostało zapomniane i zagubione. Szczególnie ze względów historycznych.

- sugeruję mimo wszystko usunąć posty z forum c64scene, ewentualnie po konsultacji zostawić wybrane wątki, ale ja osobiście nie potrzebuję tutaj czegoś pobranego z innego miejsca.

- trzeba będzie wyeksponować regulamin i go zaktualizować, bo ma już 10 lat i jest bardzo ubogi. Dodatkowo przez niepotrzebne przenoszenie postów z innego forum, znalazły się 2 zbędne wątki, w tym regulamin c64scene i propozycje do niego.

- spolszczenie forum (ale to ja się tym zajmę w wolnej chwili)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

SPC

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #175 dnia: 18 Marca 2012, 22:00 »
Raf
Cos chyba sie mi poprzestawialo w Recent topics posted \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #176 dnia: 19 Marca 2012, 20:58 »
no coz, efekt uboczny polaczenia for ;) da sie to poprawic (to tylko zmiana kryterium sortowania... co z reszta modowalem w innym miejscu kodu) ale nie chce mi sie :D

SPC

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #177 dnia: 19 Marca 2012, 22:35 »
A maly resecik? Jeden prosty UPDATE...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Marca 2012, 23:04 »
o jakim resecie mowisz?

SPC

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #179 dnia: 20 Marca 2012, 07:54 »
Sorka, wczoraj bylem troche pomeczony. To pewnie jest zliczane w locie.