Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forum C64P  (Przeczytany 18030 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Forum C64P
« Odpowiedź #105 dnia: 25 Listopada 2010, 23:01 »
 ja  niecierpliwie  czekam  az  Flooder  wpusci  zmiany  ;)  w  miedzyczasie  neistety  wylaczono  mi  hosting  na  host100.6po.pl  :(
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Forum C64P
« Odpowiedź #106 dnia: 27 Listopada 2010, 04:26 »
 Właśnie  wpuściłem  zmiany  ;-)
Tak  długi  delay  wynikł  z  tego,  iż  byłem  w  szpitalu,  za  co  przepraszam  forumowiczów.  

StaryMarabut:  nie  wiem  skąd  to  wynikło.  może  rafvte  coś  o  tym  wie??  :>

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #107 dnia: 02 Stycznia 2011, 23:39 »
 Flooder  dal  mi  (w  koncu  :P  :P  :P  )  dostep  do  plikow  serwera,  wiec  postaram  sie  jeszcze  jakies  inne  drobnostki  pozmieniac  i  poprawiac  ;)

poki  co  zwiekszylem  ilosc  ostatnich  postow  do  10,  dodalem  link  do  infostrony  autora  watku  oraz  zwezilem  tabele  (wreszcie  pod  opera  wyswietla  sie  prawidlowo  ;)  )
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

chateau

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #108 dnia: 04 Stycznia 2011, 16:14 »
no  chyba  zeby  dodac  drugi  raz  parsowanie  tego  co  sie  tam  wpisze  do  czystego  htmla...  ale  po  co  ;)
lol wat

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #109 dnia: 04 Stycznia 2011, 17:05 »
 haxxor  sie  znalazl  ;)  cale  szczescie  ze  php  sie  tu  nie  da  wpisywac  he  he  ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #110 dnia: 06 Stycznia 2011, 11:43 »
 no  i  tak  wlasnie  Chetau  stal  sie  Flooderem  w  poscie  powyzej  -  Flooder,  mowilem  Ci  ze  jest  ten  bug  ;P  (co  lepsze  autor  postu  w  bazie  wciaz  widnieje  jako  żetę  ;P  )

a  tak  w  ogole  skoro  chetau  taki  haxxor  to  moze  napiszesz/znajdziesz  regexpa  ktory  by  strippowal  np  tag  script  z  htmla  i  potencjalnie  inne  niebezpieczne  (np..  iframe?  ;d)

chateau

• Gość
Forum C64P
« Odpowiedź #111 dnia: 06 Stycznia 2011, 13:16 »
 nie  programuje  w  php  ale  wydaje  mi  sie  ze  problem  tkwi  w  samej  idei  edytowania  w  htmlu.  to  nie  powinno  byc  w  ogole  dostepne  dla  uzytkownikow-  nawet  jesli  bedziesz  dobrze  stripowal  niebezpieczne  tagi  to  przez  nawet  przypadkowe  zle  uzycie  bezpiecznego  taga  mozesz  rozwalic  formatowanie  na  stronie.  nigdy  nie  tworzylem  takiego  projektu  jak  forum  internetowe  wiec  nie  wiem  w  jakim  formacie  trzymane  sa  posty  w  bazie  ale  jezeli  juz  po  konwersji  bb  code->html  to  wlasciwym  rozwiazaniem  bylaby  chyba  konwersja  zwrotna  z  html  na  bbcode  przed  edycja.  jezeli  taka  konwersja  bylaby  za  trudna  do  wdrozenia  to  mozna  by  trzymac  posty  w  dwoch  w  formatach,przed  konwersja  na  html  i  po  niej-  i  do  edycji  uzywac  tej  pierwszej  ale  to  jest  redundancja  w  czystej  postaci  i  bedzie  kosztowac  2x  wiecej  miejsca  w  bazie  na  kazdy  post.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #112 dnia: 06 Stycznia 2011, 15:04 »
 ja  taka  konwersje  chcialem  zrobic  ale  niestety  pierwotne  zalozenia  januziego  w  czasie  produkwoanie  tego  forum  byly  inne  (zobacz  jak  wyglada  lista  postow  z  trescia  np  u  Kisiela  ;)  )

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forum C64P
« Odpowiedź #113 dnia: 06 Stycznia 2011, 15:35 »
 a  co  z  nimi  nie  teges?

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #114 dnia: 06 Stycznia 2011, 15:37 »
 przejedz  na  dol  strony  to  zobaczysz  tabelki  osadzane  w  tabekach  ;)  nagle  pewne  mechanizmy  forum  ok  2005  roku  zosaly  zmienione,  ale  to  juz  za  pano  bylo  zeby  pewne  idee  w  podwalinach  bledne  naprostowac.

Offline OSH

• Level 5
Forum C64P
« Odpowiedź #115 dnia: 09 Stycznia 2011, 00:03 »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Stycznia 2011, 22:06 »
 tak  za  pamieci  sobie  tu  dopisze  jakby  do  listy  TO  DO  ;)

-  poprawic  rejestracje  tak  aby  boty  sie  juz  nie  mogly  rejestrowac  na  potege  (cale  szczescie  ze  pisac  nie  moga  bo  to  nie  jest  generyczne  forum  typu  phpbb  czy  invision)
-  dodac  kopiowalne  linki  do  konkretnego  postu
-  dodac  dodatkowe  pola  w  informacji  o  uzytkowniku  (typu  np  numer  gg)
-  dodac  powiadomienie  o  odpowiedzi  w  temacie?  (byc  moze  mail  aczkolwiek  jesli  nie  bedzie  sie  dalo  wysylac  maili  z  serwera  to  gg  niewykluczone)
-  jesli  sie  uda  wysylac  maile  z  serwera  to  przypominanie  hasla  ?  ;)
-  wycinac  z  posta  tagi  html  spoza  zbioru  nieszkodliwych

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Forum C64P
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Stycznia 2011, 22:43 »
 hmm...  z  powiadamianiem  raczej  niezbyt  sie  da  moim  zdaniem,  bo  na  serwerze  nie  widze  zadnego  sendmaila...  tak  samo  z  odwroceniem  md5?  ale  chcialbym  sie  mylic  :D:D

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Stycznia 2011, 23:56 »
 well  md5  ;)  zatem  :  zmiana  hasla  po  wyslaniu  \'magicznego  linka\'  na  maila  ;)  no  chyba  ze..  na  gygy?  ale  wydaje  mi  sie  to  mnie  bezpieczne  niz  mail.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forum C64P
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Stycznia 2011, 00:14 »
 powiadamianie  na  GG?  no  super  pomysł,  zamiast  zawalać  skrzynkę.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....