Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forum C64P  (Przeczytany 15477 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Forum C64P
« Odpowiedź #150 dnia: 26 Kwietnia 2011, 15:53 »
Ponawiam pytanie czy sa chetni przetlumaczyc troche tekstu z ang na pl ;) nie chce mi sie tego szystkiego robic (czesc i tak juz przetlumaczylem, ogolnie wystarczy mi zabawa z niusami...) a ktos moglby sie moze troszke poswiecic nie tylko z jajeczkami przed kosciolem :D

tak mysle ze gdyby do gosci od minibb potem moglbym przeslac kompletne ladnie wykonane tlumaczenie calosci tekstow (z darowych pluginow tez) i mozna grzecznie poprosic o jakis platny plugin z tejze listy:

http://www.minibb.com/paid_addons.html
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #151 dnia: 28 Kwietnia 2011, 23:04 »
nowych postow i tematow z forum poki co nie ma pierrwszej stronie, jest to uwarukowane inna konfiguracja serwera oraz ograniczneiami joomli... moze sie to uda przeskoczyc jakos po ludzku ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #152 dnia: 06 Maja 2011, 20:53 »
Niusy:
-powiekszone ikony for
-zmieniona ikona "nowe posty/tematy" (nie zapomnijcie kliknac "Mark All Messages Read" aby z tego korzystac)
-dodatkowe zabezpieczenie przed rejestracja botow
-teraz nie mozna zarejestrowac uzytkownika bez prawdziwego (dzialajacego!) adresu email

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #153 dnia: 17 Czerwca 2011, 22:23 »
dla rozrywki.... dzis probowalem zintegrowac forum z glowna strona oparta na joomli no ale niestety nie jet to zadanie trywialne ;) sa z tym powazne problemy (generalnie joomla wcina zmienne globalne a minibb nie jest napisany obiektowo ... itd ;) ) wiec poki co z tego pomyslu rezygnuje, za to w haxxorski sposob dodalem na nowo "najnowsze posty" na stronie glownej ;) + przearanzowalem troche uklad strony aby wiecej przydatnej tresci bylo widocznej od razu.

have phun.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Forum C64P
« Odpowiedź #154 dnia: 18 Czerwca 2011, 00:35 »
fajnie kliknąć i wejść w ostatnie posty a nie czytać starocie ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Skull

• Level 6
Forum C64P
« Odpowiedź #155 dnia: 18 Czerwca 2011, 08:54 »
"No brawo Jasiu", nieźle to wyszło - mnie się podoba.

Offline Kisiel

• Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #156 dnia: 20 Czerwca 2011, 21:42 »
ja mam krzaczory zamiast polskich znaków... co jest nie tak? FF

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #157 dnia: 20 Czerwca 2011, 21:48 »
Gdzie sa krzaki? W tej plywajacej ramce? U mnie jest ok zarowno pod opera11 jak i ff4.

Offline Kisiel

• Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #158 dnia: 20 Czerwca 2011, 23:06 »
no raz są raz nie.. też FF4..  pojawia się zamiast literek polskich skopany kwadrat ze znakiem zapytania w środku.

Offline Skull

• Level 6
Forum C64P
« Odpowiedź #159 dnia: 26 Sierpnia 2011, 08:56 »
Forum ma chyba problem z "ciasteczkami" - na internet explorer.
Co wejde to wygląda różnie - nie odświeża mi się do aktualnej daty, a więc jest mętlik - robię refresh - tematy postów "zdrowieją", ale jak wchodzę do nich to problem się powtarza, praktycznie co jakieś przejście to muszę refreshować stronę bo zostaje stare.

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
Forum C64P
« Odpowiedź #160 dnia: 26 Sierpnia 2011, 10:57 »
A ja mam pytanie odnośnie logowania - czy da się ustawić tak, żeby logowało mnie automatycznie przy każdej wizycie (tak jak na starym forum)?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #161 dnia: 28 Sierpnia 2011, 09:18 »
Skull:
Forum ma chyba problem z "ciasteczkami" - na internet explorer.Co wejde to wygląda różnie - nie odświeża mi się do aktualnej daty, a więc jest mętlik - robię refresh - tematy postów "zdrowieją", ale jak wchodzę do nich to problem się powtarza, praktycznie co jakieś przejście to muszę refreshować stronę bo zostaje stare.

na poczatek sprawdz czy np na http://www.minibb.com/ albo na innym forim an silniku minibb dzieje sie to samo.

Mikra_Lbn:
A ja mam pytanie odnośnie logowania - czy da się ustawić tak, żeby logowało mnie automatycznie przy każdej wizycie (tak jak na starym forum)?

dunno, musze zoabczyc w dokumentacji czy jest gotowiec (customow nie mam w tej chwili czasu pisac).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #162 dnia: 23 Lutego 2012, 11:54 »
Bledy ktore juz wyczailem po scaleniu:

a) postow w bazie jest ~49000, "zliczonych" przez silnik jest ok 45000 - dunno why
b) tematy skrojone ze c64scene.pl maja zlego autora w liscie tematow - ale to sie da relatywnie po ludzku zalatwic (przepisanie autora i godziny z pierwszego postu danego tematu do definicji tematu)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Forum C64P
« Odpowiedź #163 dnia: 29 Lutego 2012, 19:08 »
blad a jest tylko moim subiektywnym odczuciem wszystko jest ok, jedynie b wciaz pozostaje no i okazuje sie ze neitkore rzeczy sa zle zliczane na liscie subfor ale to tez tylko detal.

nowosci:
- V-12 dostal moda na wszystkie dzialy
- forum jest dostepne tylko dla zarejestrowanych i zalogowanych.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Forum C64P
« Odpowiedź #164 dnia: 29 Lutego 2012, 20:15 »
WOW dzięki - generalnie nie mam ciśnienia na bycia modem, ale to miłe z Twojej strony.

Bardzo dobry pomysł z dostępnością forum tylko dla zalogowanych.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!