Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zapraszam na moje forum www.commodore.fora.pl  (Przeczytany 2057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

strzelec2112_

• Gość
Zapraszam na moje forum www.commodore.fora.pl
« dnia: 19 Marca 2006, 08:15 »
 Zapraszam  na  forum  o  Commodore.  Moim  zamiarem  jest  umieszczenie  na  stronie  różnych  rzeczy  które  dotyczą  Commodore  i  nie  są  nigdzie  udokumentowane.  Na  pierwszy  rzut  idzie  dział  z  okładkami  z  kaset  Commodore  które  miały  wiele  gier  (Np.  Czarne  okładki  z  czerwonym  napisem  Commodore,  każda  kaseta  miała  swój  numer  zestawu).  Zapraszam  do  zaglądania  na  moje  forum  i  jesli  macie  coś  z  serii  już  umieszczonych  na  forum  zapraszam  również  do  wysyłania  mi  skanów  (jesli  tego  zestawu  nie  ma  na  stronce).  Mój  e-mail  to  strzelec2112@interia.pl

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Marca 2006, 13:01 »
 Helou,  dzisiaj  prześlę  Ci  wszystkie  okładki  jakie  mam,  spodziewaj  się  mejla  :).

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Marca 2006, 20:51 »
 Oki  będę  czekał.  A  tak  na  marginesie  na  stronke  lada  chwila  na  stronce  pojawia  sie  bardzo  ciekawe  zestawy  (chodzi  o  zawartość).  Zapraszam  do  zaglądania  :)

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Marca 2006, 21:36 »
 Zapraszam  na  moją  stronkę  www.commodore.fora.pl.  Umieściłem  na  niej  nowe  okładki  z  serii  Computer  Cassette.  Zapraszam  również  do  ewentualnego  wypowiadania  się  na  moim  forum  :)

pucus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2006, 11:36 »
 strzelec  moze  bys  nie  strzelal  sobie  tutaj  postow  nadaremno...  bo  widze  ze  jeden  pod  drugim  walisz...  a  nic  nowego  niewnosza    \'\'    czyzbys  chcial  pobic  rekord  postow    \'\'    

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2006, 13:02 »
 Ja  tylko  zachęcam  do  zaglądania  na  moją  stronę  i    informuje  o  nowych  rzeczach  na  mojej  stronie.  A  dlatego  też  daje  nowe  posty  żeby  ten  post  z  zaproszeniem  nie  zaginął  gdzieś  w  archiwum  forum.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Marca 2006, 13:25 »
 coniektórzy  by  to  podciągneli  pod  różne  naginanie  zasad...

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Marca 2006, 22:06 »
 Obecnie  dodałem  ostatnie  okładki  które  zostały  mi  wysłane.  Czekam  na  jakiekolwiek  inne  okładki  od  was.  
  Pozdrawiam  wszystkich  miłośników  c64.  
  Kolejny  post  pojawi  się  dopiero  gdy  na  stronę  umieszczę  coś  nowego.

Offline BagoZonde

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Marca 2006, 01:03 »
 Na  forum  znajduje  się  kilka  moich  okładek  ;b.  hehe  

No  nie  bluzgajcie  tak  na  pana  strzelca,  jakoś  trza  rozbębnić  tą  inicjatywę.  

pucus

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Marca 2006, 02:51 »
 To  i  ja  dorzuce  posta  lol  tak  zeby  niezginal  wsrod  wiadomosci  buahaha    \'\'  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Marca 2006, 17:53 »
 dobrze  działa,  chce  zrobić  spis  czegoś  co  niby  było  bardzo  popularne  a  teraz  trudniej  o  to  niż  o  inne  oryginały.  

Trudno  napewno  będzie  zebrać  całość.  

Trzeba  przyznać  że  twórcy  tych  zestawów  mieli  też  niezłe  określenia  na  tytuły  gier,  ale  też  trzeba  wziąść  pod  uwage  że  kiedyś  niektóry  nazwy  (np  RPG)  nie  kojarzyła  się  tak  mocno  jak  teraz  i  teraz  prawie  każdy  wie  o  co  chodzi  a  kiedyś  to  było  poprostu  chodzenie  gostkiem  i  zabijanie  potworów.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Marca 2006, 18:02 »
 Bug  report:  nie  widać  spisu  programów  do  zestawu  #109,  który  podesłałem.

Shango/vermes

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Marca 2006, 18:38 »
 Sam  kiedys  w  zlotych  latach  piractwa  dla  jakiegos  sklepu  robilem  zestawy,  niestety  juz  nie  ma  sklepu  i  nie  mam  kaset  ale  bylo  tego  kilkaset  sztuk.  
  Nawet  za  bardzo  nie  pamietam  co  to  byly  za  zestawy.Ale  za  ta  kase  kupilem  sobie  drukarke  laserowa  HP  IIIP  cos  kole  15  milionow  kosztowala:))  

Mirek

Offline BagoZonde

• Level 6
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Kwietnia 2006, 00:10 »
 Vermes...  vermes...  a  to  nie  Vermes  wydało  Koło  Fortuny,  moim  zdaniem  najlepsze  kółko  na  c64.  

Ciekawe  jakie  to  zestawy,  Shango,  przesłałem  dwa  kovery  mr.  strzelcowi:  

-  zielony  u  góry  i  w  kit  białego  
  -  oraz  Grubcio  produkowane  w  Tarnowie  (czarne,  gostek  na  okładce)  

no  mam  jeszcze  kilka  takich  drukowanych  na  papierze  jakąś  igłówką,  ale  tego  nie  liczę...  

pucus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Kwietnia 2006, 16:08 »
 Wiecie  ze  Commodore  znowu  zaczelo  sprzedawac  C64  z  nowymi  ukladami  SID2  i  zwiekszona  pamiecia  128KB  i  wmontowana  stacja  dyskietek  3,5cala