Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zapraszam na moje forum www.commodore.fora.pl  (Przeczytany 2056 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Shango/vermes

• Gość
Zapraszam na moje forum www.commodore.fora.pl
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Kwietnia 2006, 19:22 »
 Tak  to  vermes  wydalo  ale  ja  nie  uczestniczylem  w  tym  projekcie  chyba  bawet  nie  bylem  w  tym  czasie  w  tej  grupie.  Co  do  moich  kaset  to  naprawde  nie  pamietam  co  to  bylo.Sprzedawane  byly  na  rynku  Lubelskim  raczej.  Ostatnio  jak  kupilem  przywieziony  z  niemiec  c64  to  byly  dwie  dyskietki  z  moim  podpisem,  wrocily  do  mnie  po  10  latach  :)  

pucus

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Kwietnia 2006, 01:13 »
   \'\'  oddaj  te  dyskietki  chce  twoj  podpis  :D  jak  nie  to  zniszcze  wszyskie  C64  na  swiecie  :)  grrr  oddawaj

Shango/vermes

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Kwietnia 2006, 10:52 »
 Wlasnie  wrocilem  z  gileldy  samochodowej  gdzie  przywoza  szrot  z  europy,  kupilem  CDTV  za  10  zl  i  A600  oraz  A500  za  15  zl.  
  Czy  mozna  tez  wyslac  ci  skany  oryginalnych  kaset  i  oryginalnych  dyskietek  bo  mam  gdzies  worek  tego.  

Mirek  

ps.  niedawno  kupilem  kilogram  oryginalow  z  jakiejs  polskiej  firmy  chyba  avalon  za  16  zl

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Kwietnia 2006, 16:33 »
 Witam  ponownie  

Ostatni  nie  mam  za  wiele  czasu  wiec  za  jednym  postem  zalatwie  teraz  kilka  spraw:  

1)  Bug  report  załatwiony  -  spis  zestawu  109  już  wyświetla  

2)  Do  Vermes  --  Chętnie  przyjmę  wszelkie  okładki  z  kaset  ze  składankami  gier  -  nie  interesują  mnie  okładki  z  oryginalnych  kaset  na  których  była  tylko  jedna  gra  -  bo    galerię  tego  typu  okładek  można  znaleźć  na  różnych  stronach  

3)  Obecnie  mam  w  przygotowaniu  kilka  nowych  okładek  od  kilku  gości  z  allegro.  Jak  tylko  będę  miał  troszkę  czasu  to  umieszczę  je  na  stronie.  Jak  je  umieszcze  to  dam  znac  tu  na  forum.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Kwietnia 2006, 22:17 »
 No  właśnie  coś  mi  nie  pasowało.    \'\'    

BagoZonde,  potrzebne  mi  są  wszelkie  możliwe  informacje  nt.  walki  (lepiej  to  dobrze  opanować,  żeby  później  móc  skupić  się  na  questach).  W  kilku  miejscach  nie  da  się  uniknąć  starcia  -  np.  na  skrzyżowaniu  stoi  6  wojowników,  paru  jest  także  przy  wejściu  na  bagna  (może  warto  by  ich  zaznaczyć  na  mapie?).  Co  się  bardziej  opłaca  -  walczyć  z  nimi  czy  przed  każdą  walką  przespać  się  i  użyć  warpa?  Wszelkie  inne  hinty  dot.  walki  mile  widziane.  

Wydawało  mi  się  też,  że  jedzenie  zwiększa  poziom  warpa  (jest  o  tym  zresztą  wspomniane  w  instrukcji),  tymczasem  wpieprzenie  pieczywa  z  tawerny  daje  zerowy  efekt.  Jest  jakiś  inny  sposób  na  zregenerowanie  energii  prócz  snu?

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Kwietnia 2006, 10:54 »
 Dodałem  na  stronie  nowe  okładki  w  dziale  Commodore  Cassette  i  w  dziale  PHU  RELAX.    
  Serdecznie  zapraszam  do  oglądania.

Offline Yovish

• Level 3
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Maja 2006, 02:50 »
 Przeglądanie  tych  okładek  na  tym  forum  to  masakra.    \'\'    
  Może  warto  byłoby  się  postarać  i  umieścić  to  na  \'normalnej\'  stronie,  a  nie  w  postaci  forum,  które  chyba  do  takich  celów  się  specjalnie  nie  nadaje.  

Ale  inicjatywa  jest  OK!    \'\'  

Maxsoft

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Czerwca 2006, 10:34 »
 W  życiu  nie  spotkałem  takich  zestawów  na  terenie  mojego  miasta  Gniezna.  A  często  bywałem  w  sklepach  w  celu  nabycia  nowych  gier  dla  c-64.  Moim  zdaniem  kolekcjonowanie  takich  okładek  jest  porównywalna  z  kolekcjonowaniem  codziennych  tytek  od  bułeczek.  Moze  i  dla  kogoś  ma  to  jakąś  wartość  jednak  moim  zdaniem  jest  to  bezsensowne,  nie  miałem  nigdy  kontaktu  z  takimi  okładkami.  Tak  wogóle  to  w  dzisiejszych  czasach,  patrząc  na  te  okładki,  momentalnie  razi  po  oczach  straszne  piractowo.  Rozmiar  piractwa  które  miało  miejsce  w  Polsce  był  ogromny.  Pozdrawiam.

xorxxx

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Czerwca 2006, 12:37 »
 mowiac  szczerze  ja  tutaj  (w  krakowie)  tez  nie  mialem  do  czynienia  z  takimi  zestawami.  byly  zupelnie  inne,  innych  firm,  a  w  ogole  to  najczesciej  chodzilo  sie  na  gielde  albo  do  mapasoftu.  

sam  pomysl  jest  mimo  wszystko  swietny!  dla  mnie  osobiscie  to  kopalnia  tytulow  gier,  ktore  nalezy  w  pierwszej  kolejnosci  sciagnac,  sprawdzic.  nie  podoba  mi  sie  za  bardzo  realizacja  -  ja  bym  to  zrobil  jako  jakas  prosta  galerie,  a  forum  jako  dodatek  do  dyskusji.  

chociaz  z  drugiej  strony  -  gdyby  zgromadzila  sie  prezna  ekipa,  to  pod  kazda  okladka  mozna  by  podyskutowac  na  temat  gier  ktore  sie  w  danym  zestawie  znalazly.  

mysle  ze  to  naprawde  fajna  inicjatywa.  badzmy  szczerzy,  malo  jest  dzialajacych  i  rozwijanych  stron  o  c64  po  polsku...  tym  wieksze  brawa  dla  autora,  za  pomysl  i  chec  zrobienia  czegos!

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Czerwca 2006, 15:33 »
 Dziękuję  za  słowa  uznania.  Niestety  na  stronie  jest  mały  zastój.  Niestety  głównie  przyczyną  jest  tutaj  brak  materiałów.  Cały  czas  obserwuję  allegro  i  jak  coś  się  pojawi  to  zaraz  proszę  o  skany  jednak  ostatnio  praktycznie  wszystkie  osoby  do  ktorych  napisalem  albo  mi  nie  odpowiedzialy  albo  odpisaly  ze  wysla  mi  ale  pozniej  zadnego  odzewu  od  nich  nie  bylo.  W  kazdym  razie  caly  czas  allegro  jest  pod  moja  obserwacją  :)

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Czerwca 2006, 13:54 »
 @maxxsoft  

Wiesz,  wszystko  zależy  od  miejsca  siedzenia.  Ja  w  Tarnowie  miałem  styk  z  tymi  okładkami  i  był  nawet  katalog  ze  wszystkimi  zestawami  z  czarnych  serii  i  z  tych  niebieskich.  Już  wtedy  czułem  niesamowity  klimat  tych  piratów,  czasem  nawet  dostałem  pod  choinkę  jakieś  zestawy  i  dla  mnie  ten  pomysł  jest  przedni  :).  Po  prostu  uwielbiam  ładnie  wydane  piraty,  zresztą  to  były  legalne  piraty,  prawo  tego  nie  regulowało  :).  

@strzelec2112_  
  Pewien  czas  temu  myślałem,  by  pomóc  Ci  napisać  w  PHP  taką  galeryjkę  dla  tych  okładek,  pod  każdym  zestawem  możnaby  dopisywać  komentarze  a  i  przeglądanie  byłoby  łatwe,  bo  byłyby  pomniejszone  obrazki,  na  które  się  klika  wchodząc  do  zestawu.  Oczywiście  tym  samym  nie  chciałem  powiedzieć,  że  Twe  forum  jest  do  niczego,  bo  właśnie  bardzo  dobrze  wszystko  jest  tam  uporządkowane  i  podoba  mi  się.  Jednakże  jeżeli  kwestia  zrobienia  galerii  byłaby  otwarta  na  przyszłość  to  ja  się  na  to  piszę.  Liczę,  że  uda  się  zebrać  choć  większość  tych  zestawów.  

Pozdrawiam  

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Czerwca 2006, 15:16 »
 z  galerią  to  też  proponowałem  jednak  strzelec  woli  to  forum

strzelec2112_

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Czerwca 2006, 16:43 »
 Witam  

Jeszcze  raz  dziękuję  za  propozycję  ale  tą  stronę  traktuje  jako  hobby  i  taka  w  forma  w  stylu  forum  to  mi  najbardziej  pasuje  bo  najwygodniej  mi  się  ją  obsługuje.  

Oczywiście  jesli  ktoś  będzie  naprawdę  jednak  bardzo  chciał    zrobić  taką  galerię  (w  stylu  co  czytałem  na  forum)  to  może  przecież  na  własną  rękę  zrobić  to  nie  będę  robił  problemu  i  nawet  udostępnię  swoje  materiały  i  wtedy  ewentualnie  tej  osobie  \'przekaże  pałeczkę\'  i  będzie  ona  już  na  swojej  stronie  uaktualniała  zbiory.  Ja  w  tym  czasie  na  forum  dam  namiary  na  taką  stronę.    

Tymczasem  zapraszam  na  moje  forum  www.commodore.fora.pl  gdzie  umieściłem  nowe  nabytki  :)  

A  tymczasem  zaopraszam  do  oglądania  kolejnych  okładek

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Lipca 2006, 00:35 »
 Nie  nie  drogi  Strzelcu  (mój  znak  zodiaku  zresztą  :)),  to  nie  tak,  żeby  ktoś  sobie  zrobił  galerię  z  tego  co  uzbierałeś  i  przejął  pałeczkę.  Oczywiście  to  wspaniałomyślne,  że  nie  robiłbyś  problemu,  ale  to  Twoja  inicjatywa,  Twój  pomysł  i  Twoja  praca  więc  ja  nie  zamierzam  Ci  się  wgryzać,  choć  mógłbym  taką  galerię  zrobić  ale  tu  nie  o  to  chodzi.  Moim  skromnym  zdaniem  obecna  forma  jest  zadawalająca  i  grunt  to  pozbierać  jak  najwięcej  zestawów.  

Pozdrawiam  

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Sierpnia 2006, 02:36 »
 Strzelec,  wrzuc  sobie  adres    stronki  do  profilu  jako  podpis,  to  nie  bedziesz  musial  dod.  postow  robic