Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 2892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Magnate

• Gość
Witam
« Odpowiedź #60 dnia: 14 Marca 2006, 17:23 »
 Lepszym  wyjściem  byłoby  po  prostu  przerzucenie  wszystkich  gier  z  kaset  do  plików  PRG.  Mógłbym  przy  tym  pomóc,  ale  to  dopiero,  jak  kupię  MMC64.    \'\'  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #61 dnia: 14 Marca 2006, 18:26 »
 W  sumie  nawet  nie  trzeba  zgrywać  tych  gier  bo  większość  tego  to  i  tak  już  jest  na  internecie.  Po  prostu  trzebabybyło  poszukać  tych  gier  które  są  na  tych  zestawach  i  zrobić  takie  \'paczuszki\'  gier  które  można  ściągnąć  do  kazdego  zestawu.

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Witam
« Odpowiedź #62 dnia: 14 Marca 2006, 18:27 »
 Większość  gier  można  co  prawda  znaleźć  na  sieci  więc  nie  wiem  czy  tak  do  końca  jest  sens  zgrywania  z  taśmy.  Oczywiście  są  krakowane  przez  różne  grupy,  etc.  ale  tak  oprócz  tego  to  wszystkie  te  pozycje  można  z  powodzeniem  na  sieci  znaleźć.  Ale  bynajmniej  nie  jest  to  głupi  pomysł!  

Jeżeli  o  zestawy  chodzi  to  jeszcze  było  takie  coś  jak  ROBex  i  wiele  innych  zestawów.  Poskanuję  to  wszystko  tak  na  zaś  :).  Czyli:  zielone  GRUBCIO  /  czarne  GRUBCIO  z  pilotem  na  okładce  (to  tarnowska  robota,  ale  spotykane  chyba  w  całej  Polsce?  Na  pewno  w  Rzeszowie).  

Pozdrawiam  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #63 dnia: 14 Marca 2006, 19:05 »
   \'\'    \'\'    \'\'    
  Takich  zestawów  z  grami  było  \'wpierdziut\'  że  się  tak  wyrażę.  Ale  na  razie  póki  co  skoncentruję  się  na  tych  co  napisałem  wcześniej.  Myślę  że  z  czasem  zabiorę  się  za  resztę  zestawów  ale  myślałem  nad  tym    żeby  brać  pod  uwagę  tylko  tego  typu  zestawy  których  okładki  były  drukowane  w  lepszej  jakości  (kolorowe,  na  śliskim  papierze)  a  pominę  wszystkie  zestawy  których  okładki  były  robione  na  maszynie  do  pisania  itp.  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #64 dnia: 14 Marca 2006, 19:07 »
 Acha  i  jeszcze  jedno.  Pracuję  nad  tym  żeby    zrobić  forum  dotyczące  min.  tematyki  okładek.  Jak  umieszczę  wszystkie  okładki  na  tym  forum  to  wtedy  dam  adres.  Staram  się  tym  razem  to  zrobić  tak  żeby  stronka  nie  chodziła  aż  tak  ciężko.

Magnate

• Gość
Witam
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Marca 2006, 20:20 »
 Oczywiście,  że  99%  tego,  co  było  na  tych  kasetach,  można  znaleźć  w  sieci  -  chodziło  mi  właśnie  o  to,  że  mogą  to  być  inne  cracki.  Często  były  to  polskie  importy  z  kultowymi  intrami  (Fiction,  Slaves  of  Keyboard,  KR`89).    \'\'    

Jakkolwiek  próbowałbym  sobie  przypomnieć,  nie  wiem,  jakie  zestawy  miałem  na  początku.  Chyba  były  to  jakieś  no-name`y,  bo  przypominam  sobie  zupełnie  białą  okładkę  z  wydrukowanymi  ciemno-szarą  czcionką  tytułami.  Miałem  też  dwie  kasety  z  innej  serii,  nawet  kupiłem  kiedyś  za  10000  zł  wydrukowany  na  ładnym  kredowym  papierze  katalog  tych  zestawów,  ale  niestety  wywaliłem  go  kiedyś,  a  za  cholerę  nie  pamiętam,  jaka  to  była  firma.  Ta  nazwa  \'PHU  RELAX\'  coś  mi  przypomina,  ale  musiałbym  zobaczyć  jakąś  okładkę,  tak  że  skanujcie  proszę,  co  się  da.    \'\'    

Z  mojej  dawnej  kolekcji  ostały  mi  się  tylko  dwie  kasety  z  serii  czarnych  okładek  z  czerwonym  logiem  \'commodore  64\'  z  białą  obwódką  -  numery  109  i  111,  ale  nie  mam  teraz  dostępu  do  skanera.  Spróbuję  zeskanować  przy  najbliższej  okazji.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #66 dnia: 14 Marca 2006, 20:43 »
 Podaje  adres  forum:  www.commodore.fora.pl  
  Na  razie  można  wypowiadać  się  na  forum  i  przeglądać  zawartość  bez  ograniczeń.  Nie  trzeba  się  na  razie  rejestrować.    

Na  razie  będę  się  zajmował  tematyką  kaset  commodore  ale  może  za  jakiś  czas  zajmę  się  także  innymi  elementami  o  których  na  internecie  ciężko  znaleźć  informację  (choćby  tematyka  cartridgy).  

Serdecznie  zapraszam  na  forum  i  serdecznie  namawiam  do  wysyłania  okładek.  Mam  nadzieję  że  strona  w  formie  forum  przypadnie  wam  do  gustu  ponieważ  strony  już  nie  będę  zmieniał.

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Marca 2006, 20:48 »
 Okładki  z  firmy  PHU  Relax  wyglądają  następująco:  

http://strzelec2112.w.interia.pl/PHU_RELAX.jpg\' target=_blank>http://strzelec2112.w.interia.pl/PHU_RELAX.jpg

Ogólnie  projekt  graficzny  jest  w  tym  stylu  .  Czasami  jedynie  zmieniały  się  drobne  szczegóły  ale  ogólny  projekt  graficzny  pozostawał  taki  sam  (podobne  kolory,  podobne  ułożenie  elementów).

pucus

• Gość
Witam
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Marca 2006, 22:44 »
   \'\'    Brzydkie  to  popisane    \'\'    kasowa  takie  jak  się  da...    \'\'    Ja  trzymam  w  stanie  idelanym...  załuje  teraz  że  części  kaset  się  pozbyłem.  Dobra  zobaczymy  co  dalej...  sprawdze  moje  stare  konto  z  obsługą  PHP  i  MySQL  to  może  by  mini  portal  zorbi  o  ty  okładkach?!  Jutro  dam  coś  zna  o  tym    \'\'  

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Witam
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Marca 2006, 11:32 »
 Ja  z  kolei  z  czarnych  zestawów  (czerwonyy  napis  +  biaîa  obwódka)  mam  zestawy:  22,  35,  44,  114,  124.  Szkoda,  űe  tak  maîo  :(.  Pamiëtam,  űe  jak  je  kupowaîem  (chyba  za  20000  zî  ale  nie  dam  sobie  gîowy  uciâę)  to  wtedy  juű  c64  zaczëîo  byę  traktowane  trochë  z  przymruűeniem  oka.  No  ale  do  dziô  je  uwielbiam  i  űaîujë  tylko,  űe  nie  miaîem  wtedy  wiëcej  funduszy,  bo  przeglâdajâc  katalog  tych  kaset  byîo  tam  wiele  fajnych  pozycji.  Ma  to  swój  klimat.  

Mam  jeszcze  kilka  oryginalnych  gier  na  c64,  moűnaby  poôwiëcię  im  jakiô  dziaî?  

Caîy  temat  z  coverami  rozszerzyîby  sië,  oto  moje  pozycje,  pomijam  na  razie  LK  AVALON,  etc.:  

1.  Racing  Pack  wydany  przez  Prism  Leisure  Co.:  5th  Gear,  Days  Of  Thunder,  Mountain  Bike,  Rally  Simulator.  Mam  to  na  kasecie  i  na  dyskietce,  z  tym,  űe  na  dyskietce  brakuje  mi  pudeîka,  kupowaîem  to  od  kogoô.  A  na  kasecie  opakowanie  ma  wielkoôę  dwóch  opakowaď  kaset.  

2.  Night  Moves  wydany  przez  Ocean:  Sly  Spy  -  Secret  Agent,  The  Night  Breed,  Shadow  Warriors,  Midnight  Resistance.  Mam  to  na  taômie  niestety,  ale  pudeîko  jest  kool,  mam  teű  manual.  

3.  30  GAMES  wydany  przez  Argus  Press  Software  Group  z  1986.  Jest  to  czarny  box  z  dwoma  kasetami,  sâ  tam  bardzo  oldskulowe  gry  :).  

Jak  widaę  oryginaîów  zawsze  maîo  :).  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Marca 2006, 12:47 »
 Owszem  chciałbym  mieć  wszystko  w  idealnym  stanie  ale  nie  zawsze  się  tak  da  bo  wiadomo  że  większość  żeby  nie  szukać  na  kasecie  gier  to  pisała  stany  licznika.  A  jeśli  chodzi  o  okładki  potargane  lub  pogniecione  to  są  to  w  większości  okładki  co  odziedziczyłem  po  kimś.  

Owszem  jeśli  znalazłaby  się  w  zastępstwie  zeskanowana  jakaś  dobrej  jakości  okładka  to  wtedy  zamienię  to  na  stronie  ale  na  razie  daję  wszystko  co  mam  żeby  przynajmniej  było  wiadomo  że  taki  zestaw  istniał  i  tak  wyglądał    \'\'  

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Marca 2006, 20:17 »
 Na  stronę  www.commodore.fora.pl  dodałem  kolejne  okładki.  Czekam  na  wasze  skany  :)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Marca 2006, 18:01 »
 Mam  wielką  prośbę.  Na  www.fora.pl  w  sytuacji  gdy  podczas  30  pierwszych  dni  działania  forum  nie  będzie  5  postów  (innych  od  administratora)  to  jest  możliwość  że  forum  zostanie  skasowane  więc  prosiłbym  o  rejestrowanie  się  na  forum  i  pozostawianie  jakichś  wiadomości  :)

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Marca 2006, 19:43 »
 Witam  
  Umieściłem  kilka  nowych  okładek.  Zapraszam  do  zaglądania  na  www.commodore.fora.pl  i  wypowiadania  się.  
  Zachęcam  też  do  skanowania  swoich  zbiorów  i  wysyłanie  mi  okładek  (z  serii  które  obecnie  na  stronie  występują).

strzelec2112_

• Gość
Witam
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Marca 2006, 21:10 »
 Hej  wysyłajcie  mi  jakieś  okładki  z  tych  kaset.  Cały  czas  czekam  na  jakiekolwiek  maile    \'\'    \'\'