Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam osób....  (Przeczytany 987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ramos

• Gość
Szukam osób....
« dnia: 17 Grudnia 2005, 20:55 »
 Szuakm  osób  znającym  się  na  Flash.  Chcę  wydawać  płyty  o  tematyce  c64.  Materiału  mam  sporo  i  to  nawet  mało  publikowanego  na  necie.  

Druga  sprawa  to  szukam  kodera  do  grupy  Samar  chcącego  kodować  różne  produkty  scenowe.  

Jeśli  ktoś  jest  zainteresowany  niech  pisze  lub  gg  -  2382879.  

Pozdrawiam  
  Ramos/Samar/HVSC  Crew

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
Szukam osób....
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Grudnia 2005, 22:29 »
 a  dlaczego  flash?

Ramos

• Gość
Szukam osób....
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2005, 18:06 »
 Akurat  we  F;ashu  fajnie  wygląda  ,  ale  jak  mas  zpomysł  na  cos  innego  to  chętnie.  Chce,  aby  CD  chodził  na  wszystkich  systemach,  a  nie  tylko  pod  windom.

Offline Dexter

• Level 5
Szukam osób....
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2005, 18:38 »
 chyba  że  chodzi  o  multiplatforme  to  faktycznie  flash  wychodzi  najlepiej  (chyba)  no  ale  mamy  jeszcze  jave  choc  tutaj  moglyby  byc  problemy  z  kompatybilnoscia.  

Pytałem  dlaczego  flash  ponieważ  nie  jest  też  świetne  rozwiązanie,  flash  jest  dość  powolny,  zwłaszcza  na  słabszych  sprzętach  ,  jak  wiadomo  na  p2  233  można  spokojnie  emulować  c64  a  nawet  i  na  słabszych  maszynach  bezproblemu  (na  najsłabszej  jakiej  odpalałem  emulacje  to  było  p133)  a  taki  flash  na  takich  maszynach  kiepsko  będzie  działał,  tzn  bardzo  wolno.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Szukam osób....
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudnia 2005, 22:50 »
 java  sux.  wierna  emulacja  c64  na  p233  tez  odpada  (no  chyba  ze  chcesz  pograc  i  wiernosc  szczegolnie  muzy  nie  ma  znaczenia  -  wtedy  i  na  p100  /  16mb  ram  styknie)  -  to  tak  gwoli  offtopicowego  wstepu.  

Dexter  -  obczaj  http://www.ryomanhattan.addr.com/raf/mic_final.rar\' target=_blank>http://www.ryomanhattan.addr.com/raf/mic_final.rar ,  wlasnie  odpalem  to  na  p200/64mb  ram/2mb  s3  trio  i  pomimo  duzej  zawartosci  flasha...  glowna  czesc  tej  prezentacji  dziala  100%  ok.  na  p3-500/128mb  ram/[karta  z  dobrym  akcel.  2d]  dziala  to  juz  niemal  idealnie
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Dexter

• Level 5
Szukam osób....
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudnia 2005, 22:56 »
 ok  ale  wlasciwie  to  chodzi  o  informacje  o  c64  czy  o  emulacje  takze?  

u  mnie  na  laptopie,  compaq  armada  1700  -  p2-233,  96mb  ram,  ess1869,  c&t65555  2mb,  system  linux  gentoo,  emulacja  śmiga  poprawnie.  

Sprawdze  to  ponownie  na  p150  (taki  najnizszy  mam  procek  do  starej  maszynki)  ale  wierze  że  może  być  problem  bo  wymagania  rosną...

Ramos

• Gość
Szukam osób....
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Grudnia 2005, 10:16 »
 Tu  nie  chodzi  mi  o  emulacje  komody,  bo  sa  od  tego  emulatory.  Chodzi  mi  o  zwykle  wrzucenie  produktow,  pokazanich  ich  skrinow,  troche  danych  i  takie  tam.  Cos  pdobnego  jak  dostarczane  CD  do  gazet.  Nawet  mozna  by  bylo  na  tym  zarobic,  bo  mam  chetna  firme  do  kupna  paru  takich  CD,  dobrze  zrobionych.  Sam  dezain  plyty  nie  jest  trundo  zrobic,  najtrudniej  bedzie  z  opisami  i  textami,  bo  tego  jest  duzo.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Szukam osób....
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Grudnia 2005, 11:12 »
 po  co  komu  cos  takiego  skoro  jest  CSDb  i  do  tego  jest  free.  Nawet  jesli  taki  projekt  faktycznie  wystartuje  to  wroze  mu  koniec  zblizony  do  Uncover.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Dexter

• Level 5
Szukam osób....
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Grudnia 2005, 15:15 »
 pomysł  nie  głupi  aczkolwiek  jak  pisze  ravfte,  wiele  informacji  jest  w  sieci.  
  Taka  płytka  musiałaby  zawierać  naprawde  wszystko  o  Commodore  a  zrobienie  czegoś  takiego  trwa,  w  sieci  jest  wiele  informacji.  Np  stronka  Secret  Weapons  Commodore  czy  jakoś  tak.  
  Zresztą  dla  większości  Commodore  to  albo  starsza  albo  nowsza  wersja  i  tyle.  
  Jakby  były  informacje  unikatowe  takie  jak  np  opis  wszystkich  modeli  C65  (jak  wiadomo  różnią  się  między  sobą  w  niewielkim  stopniu)  i  to  na  wyłączność  to  inna  bajka,  musiałoby  tam  znaleźć  się  wiele  informacji  takich  których  nigdzie  nie  ma  dostępnych.  

I  ile  miałaby  kosztować  taka  płytka?

Magnate

• Gość
Szukam osób....
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Grudnia 2005, 19:08 »
[quote Ramos] Tu  nie  chodzi  mi  o  emulacje  komody,  bo  sa  od  tego  emulatory.  Chodzi  mi  o  zwykle  wrzucenie  produktow,  pokazanich  ich  skrinow,  troche  danych  i  takie  tam.  Cos  pdobnego  jak  dostarczane  CD  do  gazet.  Nawet  mozna  by  bylo  na  tym  zarobic,  bo  mam  chetna  firme  do  kupna  paru  takich  CD,  dobrze  zrobionych.  Sam  dezain  plyty  nie  jest  trundo  zrobic,  najtrudniej  bedzie  z  opisami  i  textami,  bo  tego  jest  duzo.
Na  pewno  parę  osób  byłoby  bardzo  ``zadowolonych``  z  tego,  że  umieszczasz  ich  produkty  na  płycie,  za  którą  dostajesz  pieniądze.  A  już  szczególnie,  gdyby  znalazły  się  tam  HVSC  albo  GB64.

Ramos

• Gość
Szukam osób....
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Grudnia 2005, 20:14 »
 Mnie  nie  chodzi  o  takie  rzeczy  jak  Gamebase64  czy  HVSC,  ani  o  CSDB.  Chodzi  mnie  o  stworzenie  plytki,  gdzi  ebylyby  schematy,  uzytki  (osoba  CD),  dema,  kolekcje  i  inne  rzeczy.  Teraz  trzeba  by  wszystko  szukac  po  roznych  stronach,  serwerach,  a  wszystkiego  nie  zgrasz  sobie  tylko  wszystko  po  jednym  pliku  musisz.  Pomyscie  fajnie  by  bylo,  jakby  mialo  sie  dany  CD  np.  tylko  z  samaymi  uzytkami  dokladnie  opisanymi  do  czego  sluza  i  posegregowanymi  czy  roznymi  opisanymi  schematami  do  c64.  Moze  CD  Encyklopedia  o  C64  np.  texty  o  histori  sceny  muzycznej,  o  powstaniu  firmy  Commodore  (na  wiekszosc  textow  mam  juz  pozwolenie  od  wlascicieli  na  ich  wykorzystywanie)  ,  czesc  mozna  by  napisac.  
  Wiekszosc  osob  pisze  mi,  ze  projekt  jest  fajny  ,  ale  nikt  nie  chce  pomoc.  Sam  tworzyc  to  we  Flashu  i  robic  opisy  nie  chce,  bo  to  mordenga  i  sam  wiem  ile  czasu  zajelo  mi  zrobienie  i  opisanie  CD  SCENE64  01,  gdzie  opisalem  ponad  2000  dyskietek  z  roznymi  produkatami  ze  sceny.  
  Nie  mysle  tez  brac  kasy  za  taki  CD  ,  po  zrobieniu  udostepnie  go  na  sieci.  
  Obecnie  jestem  zaangazowany  w  rozne  projekty  min.  HVSC,  SwinSID2  czy  moja  grupa  Samar  i  sam  zabrac  sie  za  tak  wielki  projekt  nie  jestem  wstanie.  
  Dlatego  szukam  ludzi  do  wspolpracy.