Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pytanko  (Przeczytany 2720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OSH

• Level 5
Pytanko
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Listopada 2005, 11:01 »
[quote Ewelll] No  tak...  coś  mnie  naszło,  by  jeszcze  raz  tym  programem  przeskanowac  dysk  i  prosze  bardzo:  
  Admilli  Service;  Advertising.com;  Avenue  A,  Inc;  BFast;  BPS  Spyware  Remover;  DoubleClick;  DyFuCA,  ErrorGuard;  FastClick;  GrokLoader;  HitBox;  ISearchTech.ISTsvc_Updater,  ISearchTech.PowerScan;  ISearchTech.YSB;  MediaPlex;  SearchMiracle;  SpywareStormer;  TargetNet;  ValueClick;  WebTrends  live..  

i  co  teraz?!?!?!
Kochanie,  masz  naprawdę  sporo  spyware`u  i  niepotrzebnych  dodatków.  Chyba  muszę  się  rzeczywiście  wziąć  za  Twój  komputerek,  bo  inaczej  pewnego  dnia  przestanie  w  ogóle  działać...  a  SP  -  to  Service  Pack  -  zestaw  nakładek  na  Windows,  usuwający  jego  ważniejsze  błędy,  głównie  dotyczące  zabezpieczeń  (co  i  tak  nie  ma  większego  znaczenia,  bo  jak  ktoś  będzie  chciał  to  do  Windows  łatwo  się  włamać)...

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Listopada 2005, 13:14 »
 No  tak,  tylko  ze  jak  teraz  u  mnie  byłes  i  wczoraj  i  przedwczoraj..  to  nawet  komputerka  nie  właczyłes  \'\'  

Z  tej  listy  usunęłam  już  takie  rzeczy,  które  przy  rozwinieciu  miały  \'ciasteczka\',  dziś  właczyłam  kompik   w  niczym  mu  to  nie  zaszkodziło,  ale  co  mam  zrobic  z  pozostałymi?  kilka  jest  rzeczy  systemowych..  boje  sie  tego  ruszac,  bo  jakbym  miala  miec  formacik,  to  bym  sie  załamała..  \'\'   \'\'   \'\'  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Listopada 2005, 14:00 »
 Właśnie  formacik  może  cię  uratować.  Bo  XP  i  jego  aktywacja  to  początek  i  zarazem  część  systemu  Treacherous  Computing  zmierzającego  do  wzięcia  userów  za  mordę...  Spróbój  zainteresować  się  Windows  2000  +  Service  Pack  4.  On  jeszcze  nie  wdepnął  w  Treacherous  Computing.  

Poczytaj  więcej  o  Treacherous  Computing  tutaj:  http://www.cs.bham.ac.uk/~mdr/teaching/TrustedComputing.html\' target=_blank>http://www.cs.bham.ac.uk/~mdr/teaching/TrustedComputing.html

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Listopada 2005, 14:30 »
 nie!!  nie  ma  innego  wyjścia??!!

Offline OSH

• Level 5
Pytanko
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Listopada 2005, 14:55 »
[quote Ewelll] nie!!  nie  ma  innego  wyjścia??!!
Można  się  bawić  w  grzebanie  w  rejestrze,  ale  to  chyba  nie  będzie  mieć  sensu.  Ale  następnym  razem  rozejrzę  się  gruntownie...Sęk  w  tym,  że  tu  chyba  rzeczywiście   format  byłby  najlepszym  wyjściem...Ale  Kochanie,  nie  bój  się  tak,  bo  zawsze  można  pozgrywać  to,  na  czym  Ci  zależy  i  dopiero  wtedy  przeprowadzać  format  dysku.  W  ten  sposób  nic  nie  stracisz,  a  bedziesz  miała  system  jak  nowy...  

Offline OSH

• Level 5
Pytanko
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Listopada 2005, 14:58 »
 Jak  to  dobrze,  że  zamierzam  pozostać  Amigowcem.  Ech,  do  czego  to  doszło...  \'\'  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Listopada 2005, 15:07 »
 Zobaczcie  tu,  http://reviews-zdnet.com.com/4520-6033_16-4206106.html\' target=_blank>http://reviews-zdnet.com.com/4520-6033_16-4206106.html

M$  może  zdeaktywować  XP  jak  mu  ktoś  podpadnie...  Uzytkownicy  pecetoszy,  jak  nie  chcecie  aby  wam  M$  zrobił  kuku,  zostańcie  na  granicy  ME/2000  zarówno  w  Windows  jak  i  w  Office.  Jak  nie  wierzycie,  mogę  wam  podesłać  jeszcze  parę  linków.  

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Listopada 2005, 15:49 »
 Hmmm  to  w  takim  razie  potrzebuje  około  10  płytek  na  zgranie  tego  co  mam  na  partycji  do  formatu  (bo  to  tylko  tą  systemową  chcecie  mi  oczyścić,  prawda?)..  ale..  problem  jest  inny..  od  nowa  bede  musiała  instalowac  wszystkie  programy,  od  Windowsa  zaczynając,  na  nero,  neostradzie  kończac..  a  ja  nie  mam  do  tego  wszystkiego  instalek,  bo  windows  nagrywany  mam  z  płytki  byłego,  offisa  tez,  a  instalki  programikow,  ktorych  potrzebuje  nie  wiem  gdzie  sa:(  ja  mam  naprawde  sporo  programikow,  ktore  mi  sa  potrzebne  i  instalowanie  ich  od  nowa  to  koszmar..  Ci  co  zawsze  mi  to  robili  (ja  nie  mialam  nerwow  i  czasu)  tylko  zemścili  i  narzekali  \'\'  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Listopada 2005, 18:22 »
 Nie  marnuj  płytek,  wrzuć  programy  na  inną  partycję.  Tylko  na  przyszłość  miej  wszystkie  instalki  swoje,  aby  nie  wisieć  na  czyimś  pasku...  I  to  nie  xp,  a  2000.  Bo  cię  M$  może  capnąć!  

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Listopada 2005, 21:43 »
 wiem  wiem,  ale  te  płytki  mi  sa  potrzebne  bo..  ja  po  prostu  mam  120  Gb  dysku  i  praktycznie  nie  mam  wolnego  miejsca  i  mi  sie  to  nie  pomieści..  niestety..  minimum  5  płytek  bede  musiała  wypalic..  a  ze  nie  mam  wolnego  miejsca  to  wina  tego,  ze  od  3  lat  (odkad  studiuje)  ciagle  coś  sciagam  a  nie  mam  czasu  tego  powypalć  i  posegregowac..  moze  w  te  wakacje  tego  dokonam  :D  

a  nie  da  sie  tego  XP  jakoś  zainstalowac  by  było  dobrze?  strasznie  mi  sie  jego  interface  podoba..  

A  instalki..  hmm  zawsze  spotykam  facetów,  ktorzy  posiadaja  własne  oprogramowanie,  tak  wiec  jeszcze  nie  musiałam  sobie  załatwiac  od  kogoś  jakiejkolwiek  płytki  z  windowsem  czy  offisem:)  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Listopada 2005, 21:51 »
 To  że  ci  się  XP  podoba  to  wina  wrednych  kusieli  z  Treacherous  Computing,  a  nie  twoja.  Zrobić  kuszącego  gniota  a  potem  za  jego  pomocą  zniewolić  ludzi  aktywacją  i  grzebaniem  po  dysku  przez  M$.  Z  XP  i  Vistą  dojdzie  nawet  do  tego,  że  jak  się  momuś  w  M$  coś  nie  spodoba  to  ci  pliki  pokasują,  sformatują  zdalnie  dysk  i  odwołają  aktywację.  Tego  chcesz?  Czy  potrafisz  tym  głąbom  z  M$  powiedzieć  `NIE!`  ?  Od  tego  zależy  twoja  wolność.  Wszyscy  linuksiarze  z  Richardem  Stallmanem  i  Linusem  Torvaldsem  na  czele  to  wiedzą.  A  co  do  płytek,  to  możesz  kupić  CD-RW,  i  na  nie  nagrać  swoje  pliki.  A  potem  kasujesz  płytki  po  zzgraniu  na  dysk  i  ci  się  nie  marnują.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Listopada 2005, 21:55 »
 A  od  innych  to  się  lepiej  uniezależnij  i  miej  swoje  płytki  z  Windows  2000  i  Office  2000.  Bo  się  robisz  bardziej  podatna  na  uzaleznienie  od  innych  i  od  M$  Trusted  Computing.  A  co  z  wolnością  i  niezaleznością?

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Listopada 2005, 23:09 »
 Normalnie  czuje  sie  jakby  to  były  posty  OSHa:)  no  dobra..  poprosze  kogoś  o  płytki  z  windowsem  i  offisem,  POSTARAM  sie  zainstalowac  innego  windowsa  niz  XP,  a  co  do  CD-RW  -  Tatus  ostatnio  dał  mi  100  czystych  płytek,  ktore  mu  zbywały,  wiec  no  problem:)  moze  wypale  jakiś  filmik  i  wtedy  bede  mogła  poprzenosic  troszke  na  inne  partycje;)  na  pewno  nie  zrobie  nic  krzywdzacego  dla  siebie:)  

ale  tak  mi  sie  ten  xp  podoba   \'\'  

Gringo_w

• Gość
Pytanko
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Listopada 2005, 00:21 »
 Skoro  tak  bardzo  CI  zależy  na  danych  to  mam  alternatywne  rozwiązanie  ale  lepiej  żeby  to  zrobił  ktoś  kompetentny  jak  np  OSH  :  
  Zrobić  jakieś  5-10  GB  miejsca,zainstalować  partition  magica(PM),  potem  za  pomocą  PM  przygotować  osobną  partycję  na  Windę  (musi  się  znajdować  na  początku  dysku  PM  sobie  poradzi)i  na  nowo  stworzonej  partycji  zainstalować  windę  i  wszelkie  programy  typu  office  czy  nero.Z  instalacja  oprogramowania  powinnaś  sobie  już  potem  dać  rady  bo  nie  masz  5  latek  więc  o  ile  los  nie  spłata  Ci  figla  wszyskto  pójdzie  gładko.Nie  rozumiem  jak  możesz  nie  mieć  instalek?  Wszystko  jest  przecież  na  necie   \'\'  Nie  wiem  jakie  masz  łącze  ale  2-3  dni  zostawić  kompa  na  chodzie  i  niczego  Ci  nie  zabraknie  tylko  trzeba  poszukać.  \'\'  

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Listopada 2005, 01:38 »
 Grzesiu!  

Ależ  oczywiście,  ze  OSH  to  zrobi:)  miał  to  zrobić  w  ten  weekend  co  był,  ale..  niech  sam  Ci  powie  dlaczego  nic  z  moim  kompikiem  nie  robił  \'\'    

A  co  do  instalek  -  gdzies  mam  na  płytkach,  na  kompie,  czesc  na  necie,  ale  tu  chodzi  o  nudne  instalowanie  tego  wszystkiego  od  poczatku,  poza  tym..  bede  musiała  chyba  spisac  te  wszystkie  programy,  które  mam  poinstalowane,  zeby  potem  o  zadnym  nie  zapomniec.  

Poza  tym..  Kamilek  tez  mi  doradza  format..  a  jak  On  już  tak  mowi..  no  to  chyba  nie  mam  wyjścia  \'\'