Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Pytanko  (Przeczytany 2731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #30 dnia: 29 Listopada 2005, 11:01 »
 Nie  płacz  za  kajdanami,  choćby  były  najładniejsze.  Tak  jest  w  przypadku  XP,  VISTa,  itp...  Najlepszy  Windows  bez  zniewolenia  za  pomocą  aktywacji  i  szantażu  deaktywacji  to  2000.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Listopada 2005, 11:04 »
 Mówiłaś,  że  POSTARASZ  się  zainstalować  coś  innego  jak  XP.  Zatem  jak  mówiłaś,  postaraj  się  o  Windows  2000  Professional  i  Office  2000  Premium.  Pora  zrzucić  kajdany  aktywacji!  

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
    • http://picasaweb.google.com/dilon999
Pytanko
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Listopada 2005, 11:55 »
 Dżizus,  co  to  za  porady  i  bredzenie  o  2000?  Czy  te  \'naście\'  poprawek  do  tego  systemu  oznacza  że  jest  ql,  stabilny  i  w  ogóle  spoko?  2000  to  pomyłka,  która  już  nie  jest  sprzedawana,  lepiej  zostać  przy  xp  i  ZAPOBIEGAĆ  niż  leczyć.
2x C64, C64DTV, 1541, 3x Datasette i inne graty ;)

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Listopada 2005, 14:48 »
 nooo  i  co  ja  mam  teraz  zrobic?  OSH  mial  jakiegos  windowsa,  2000  bodajze,  ale  zaczelo  mu  sie  wszystko  sypac,  wiec  aby  miec  mozliwosc  spokojnego  korzystania  z  kompika  -  zainstalował  xp  i  jest  lepiej..  

a  ja  mam  Xp  i  jest  w  sumie  ok,  ale  kiedys  parokrotnie  wylaczylam  firewalla.  czy  to  moglo  spowodowac  zawirusowanie  kompika?  wiem,  ze  tak,  ale  czy  az  do  tego  stopnia  w  jakim  to  teraz  jest?  

poza  tym  -  jezeli  bede  miala  ten  format  (  \'\'  )  o  chyba  na  jakiś  czas  sie  to  wszystko  uspokoi  prawda?  

jaki  jest  najlepszy  firewall?  chodzi  mi  o  to,  by  dobrze  zabezpieczał,  ale  nie  pytał  tez  co  chwila  czy  coś  ma  polaczyc  czy  rozlaczyc..  

buziaki  dla  pomocnych  forumowiczow  :)  :*

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Listopada 2005, 16:13 »
 Vilnius,  co  ty  bredzisz  z  tym  XP?  Aktywacja  to  najgorsze  ścierwo  jakie  znam!  

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Pytanko
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Listopada 2005, 17:12 »
 win98se  +  nieoficjalne  update  albo  linux  -  wybor  nalezy  do  ciebie.  

XP  to  system  dla  uposledzonych.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Listopada 2005, 17:22 »
 rafvte!!  no  wiesz!  od  ponad  2  lat  mam  ten  system  operacyjny  i  bardzo  mi  sie  podoba  jego  interface..  wiesz,  nie  jestem  taka  biegła  uzytkowaniczka  komputerków  jak  Wy,  ale  dla  mnie  wszystko  by  bylo  ok  gdyby  nie  te  wiruski..  raczej  zainstaluje  od  nowa  xp,  poczekam  tylko  co  OSH  na  to  powie:)  nastawiony  anty  do  microsoftu  :)we  wszelkiej  postaci  :)

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Listopada 2005, 17:27 »
 Dla  upośledzonych  to  za  mało.  XP  to  system  dla  uniżonych  niewolników  M$  lubiących  na  kolanach  żebrać  o  ponowną  aktywację  do  M$  przez  audiotele...  Niewolnictwu  STOP!  

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Listopada 2005, 17:32 »
[quote rafvte] win98se  +  nieoficjalne  update  albo  linux  -  wybor  nalezy  do  ciebie.  

XP  to  system  dla  uposledzonych.
Dlaczego  98?  Przecież  ME  jest  ostatni  z  serii  9x!  

Wydaje  mi  się  że  opcja  `Uruchom  ponownie  komputer  w  trybie  MS-DOS`  to  nie  to  samo  co  Zamknij  Windows  z  3.11.  Spróbój  puścić  WIN95/98  z  Nortona  a  potem  uruchomić  komputer  ponownie  w  trybie  MS  DOS.  Norton  ci  nie  wróci.  A  jak  uruchomisz  Win  3.11,  spod  NC,  to  opuszczając  go  spowrotem  wrócisz  do  Nortona.  Zatem  dobrze  że  w  ME  wywalili  tem  fałszywy  tryb  MS-DOS.  Ja  używam  Windows  ME  bo  nie  ma  tej  bezsensownej  opcji  Uruchom  system  w  trybie  MS.DOS.  Gdyby  to  było  to  samo  co  w  3.11,  to  co  innego.  

Gringo_w

• Gość
Pytanko
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Listopada 2005, 17:49 »
 Rafte  aleś  walnął  z  tym  98  BUhahahaha.Z  takimi  tekstami  to  do  przedszkola  tam  Ci  może  uwierzą.Widzę  że  co  niektórzy  nie  mają  kompletnie  pojęcia  o  systemach  operacyjnych.98  i  ME  to  najgorsze  systemy  operacyjne  jakie  można  sobie  wyobrazić.2000  to  bylo  dobre  kiedyś  jak  nie  było  XP,a  teraz  to  się  nadaje  WYŁĄCZNIE  w  starych  kompach  gdzie  XP  nie  wydoli.Ale  jeśli  Xp  śmiga  na  kompie  to  nie  cofanie  się  do  2000  świadczy  również  o  cofaniu  się  w  rozwoju  tego  co  to  instaluje.Może  jeszcze  lepiej  się  cofnać  do  trybu  tekstowego  ?  Bez  przesady.Instalowałem  różne  systemy  u  różnych  użytkowników  i  zdecydowanie  najmniej  problemów  było  u  tych  co  mają  teraz  XP.Ci  co  instalowali  98  wytrzymali  maksymalnie  miesiąs  góra  dwa.Ci  co  Xp  mają  już  go  ponad  rok  bez  żadnej  reinstalacji  i  nic  nie  narzekają.  
  Ewell  jak  Kamil  radzi  formata  to  na  pewno  dobrze  radzi.A  co  do  instalacji  programów  to  nie  instaluj  wszystkiego  tylko  to  co  Ci  na  prawdę  będzie  potrzebne  a  nie  to  co  \'może  się  przydać\'.Najlepszy  system  to  najmniej  obciążony  zwłaszcza  przez  śmieci.  
  A  co  do  firewallów  nie  używam  żadnego  poza  standardowym  w  xp  bo  nawet  najlepszy  firewall  nie  uchroni  przed  głupotą  użytkownika.Jak  sie  nie  wie  co  się  robi  to  nawet  najlepszy  firewall  nie  pomoże.  
  Jeśli  jesteś  superadminem  i  lubisz  się  denerwować  że  nic  nie  chodzi  albo  jesteś  masochistką  to  instaluj  98  albo  2000.Jeśli  chcesz  tylko  kompa  używać  i  mieć  jak  najmniej  problemów  to  używaj  XP.

Offline anonymous

• Level 2
  • **
Pytanko
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Listopada 2005, 17:54 »
 I  nie  zapomnij  zgnoić  aktywacji.  WPA  KILL  powinien  ci  pomóc,  skoro  się  tak  przy  tym  xp  upierasz.  

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
Pytanko
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Listopada 2005, 19:00 »
 Ludzie!  Czytam  ten  wątek  i  kojarzy  mi  się  on  z  hiszpańską  inkwizycją,  radzącą  która  czarownicę  najlepiej  spalić.  Mieszacie  okrutnie.  O  fobii  odnośnie  aktywacji  nie  wspomnę.  Każdy  z  was  mówi  tylko  o  minusach  i  trzyma  stronę  swojego  \'ulubionego\'  win`a.  Moim  zdaniem  Ewell  zostaw  XP,  znajdź  kogoś  kto  z  całą  pewnością  stwierdzi,  czy  robić  format  czy  nie  i  czy  da  się  naprawić  ten  system,  a  z  całą  pewnością  nie  cofaj  się  do  98/ME  albo  nie  daj  boże  2000.  To  bzdura  że  z  powodu  załapania  jakiś  śmieci  od  razu  wymienia  się  system  i  nie  wiadomo  co  jeszcze.  Po  prostu  zapobiegać  i  już.

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Listopada 2005, 22:39 »
 Ech  bo  Wy  niczego  nie  rozumiecie..  
  ja  na  moim  dysku  staram  sie  trzymać  jak  najwiekszy  porzadek,  nie  instaluje  zadnych  programikow  typu  \'powiedz  mi  jaka  jest  temperatura  na  zewnatrz\'  czy  jakiegos  rozkosznego  fioletowego  gorylka,  ktory  plecie  3  po  3.  Moja  siostra  tak  robi  i  jej  komputer  to  dopiero  totalny  chaos.  

U  mnie  ten  bałagan  zrobił  sie  co  prawda  z  mojej  winy,  bo  czasem  nie  mam  czasu  oblookac  tego  co  właśnie  sciagam  na  kompika  i  wrzucam  to  wszsytko  do  jednego  katalogu.  A  poinstalowane  mam  tylko  potrzebne  programy,  nawet  gry  mam  zainstalowane  chyba  3,  z  których  korzystam  i  tyle.  

Problem  wystapił  z  chwila,  gdy  kilka  razy  wylaczylam  firewalla..  od  tamtej  pory  zaczelo  sie  wszystko  krzaczyc  i  spowalniac,  wiec  oczywiste  jest  ze  cos  sie  u  mnie  zadomowiło  na  dysku..  boje  sie  jedynie  utraty  danych  przez  to  \'coś\',  wiadomo  jakie  licho  tam  siedzi?  

A  co  do  instalowania,  ja  tez  uwazam,  ze  XP  jest  najlepszy  spośród  wszystkich  systemow,  nie  tylko  z  powodu  jego  \'śliczności\',  ale  tez  mnostwo  programow,  gier  jest  pod  ten  system  pisanyh  i  działaja  naprawde  duzo  lepiej  niz  np  pod  ME.  Odkad  mam  ten  system  operacyjny  -  lepiej  mi  działaja  niektore  programiki,  mniej  mam  problemow  z  zacinaniem  sie  różnych  procesów  (oczywiscie  miałam,  bo  teraz  sie  popsuło:()  

Ja  mam  nadzieje,  ze  Kamil  kiedyś  znajdzie  czas  na  porzadki  z  moim  kompikiem  \'\'  

Offline Ewelll

• Level 4
Pytanko
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Listopada 2005, 01:53 »
[quote Ewelll] No  tak...  coś  mnie  naszło,  by  jeszcze  raz  tym  programem  przeskanowac  dysk  i  prosze  bardzo:  
  Admilli  Service;  Advertising.com;  Avenue  A,  Inc;  BFast;  BPS  Spyware  Remover;  DoubleClick;  DyFuCA,  ErrorGuard;  FastClick;  GrokLoader;  HitBox;  ISearchTech.ISTsvc_Updater,  ISearchTech.PowerScan;  ISearchTech.YSB;  MediaPlex;  SearchMiracle;  SpywareStormer;  TargetNet;  ValueClick;  WebTrends  live..  

i  co  teraz?!?!?!
Ej  no!  

W  ogóle  nie  o  tym  miał  byc  ten  topik!  pomożcie  mi  -  co  mam  zrobić  na  razie  z  tymi  pliczkami?  moge  je  pousuwac  tym  programikiem,  zeby  choc  do  momentu  formatu  troszeczke  sie  to  wszystko  polepszyło?

Offline DoliN

• Level 3
  • =)
Pytanko
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Listopada 2005, 08:09 »
 Oczywiście,  usuń  je  jak  najszybciej,  jeśli  masz  pod  ręką  jakiś  program  antywirusowy,  też  przeskanuj  nim  dysk-może  jeszcze  jakieś  śmieci  się  znajdą.