Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Smocza zajawka 2019  (Przeczytany 2760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
Smocza zajawka 2019
« dnia: 26 Sierpnia 2018, 15:02 »
Cześć

Coś próbujemy robić od nowa, inaczej.

W sumie już jest widoczne, oficjalnie, więc zaproszę choćby na chwilę tutaj:

https://fb.me/smokpl

Konkretnych dat jeszcze nie ma. Propozycja majowa lub wrześniowa roku 2019. Zrobię to jednak, bo chcę się przekonać na własnej skórze (i skórach tych, którzy będą częścią tego party), jak dużo wysiłku trzeba włożyć w organizację demoparty :)

Wszystkiego dobrego
Yugorin

Nie gniewam się nigdy na nikogo. Żadna istota ludzka nie jest w stanie uczynić nic na tyle ważnego, żeby wywołać mój gniew. Na ludzi można się gniewać jedynie wówczas, gdy uważa się, że ich czyny mają istotne znaczenie. Ja tak nie uważam.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Smocza zajawka 2019
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Sierpnia 2018, 17:12 »
Wow :) życzę dużo wytrwałości :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Sierpnia 2018, 17:23 »
Dziękuję za dobre słowo. Mam nadzieję, że do zobaczenia :)
Nie gniewam się nigdy na nikogo. Żadna istota ludzka nie jest w stanie uczynić nic na tyle ważnego, żeby wywołać mój gniew. Na ludzi można się gniewać jedynie wówczas, gdy uważa się, że ich czyny mają istotne znaczenie. Ja tak nie uważam.

Offline madman

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Sierpnia 2018, 10:06 »
Tak w kwestii interpunkcji - Oldschoolowych piszemy bez apostrofa, litera "l" nie jest w tym wyrazie niema, a tym bardziej nie jest samogłoską.
W kwestii inicjatywy - to powodzenia :)

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Sierpnia 2018, 11:25 »
Dzięki za poprawki. Staram się dbać o język mówiony i pisany, ale błędy jak widać mogą się zdarzyć. Wprowadzę zmiany.

Dziękuję za wsparcie!

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sierpnia 2018, 01:55 »
Gratulacje !!! :)

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sierpnia 2018, 06:53 »
Dziękuję!  :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Sierpnia 2018, 12:26 »
Jaki będzie profil tej imprezy?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Sierpnia 2018, 14:42 »
Pierwsza na pewno C64 only. Nie rzucim sprzętu skąd nasz ród :P

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sierpnia 2018, 17:55 »
Ok. Celujesz w demosceny only czy ogólne retro-party?

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sierpnia 2018, 19:00 »
Odpowiem trochę inaczej. Raf, przyszłości jeszcze nie ma, przeszłości już nie ma. Skupiam się na tu i teraz. A tu i teraz zastanawiam się w jaki sposób wykorzystać to, co udało mi się zdobyć dzisiaj dla SMOKA jako gest wsparcia. Mniej więcej wiem, ale muszę to poukładać w głowie ;) Wracając do Twojego pytania - Zanim zacznę biegać, muszę nauczyć się chodzić. :)

Lub raczej tak: zanim nauczyMY się biegać, musiMY nauczyć się chodzić. Bo to co się dzieje, nie robię sam. Tego się trzymam. Sam nie zrobiłbym nic. To po prostu niemożliwe.
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2018, 19:11 wysłana przez yugorin »

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sierpnia 2018, 21:16 »
Sure, moze stara-nowa twarz da rade zjednoczyc srodowisko :)

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sierpnia 2018, 21:45 »
Myślimy trochę inaczej Raf. Ja nie zamierzam nikogo jednoczyć. Nie czuję, żebym musiał. Scena to organizm, który żył, zanim ja się urodziłem i umiałem zrobić scrolla :P Może czasami chorować, ale ja nie jestem lekarzem. Nie mam misji. Nie mam zamiaru mówić komukolwiek jak żyć. Traktuję ludzi tak, jak sam chciałbym być traktowany. Szacunek i pozytywna energia - to dwa moje proste zachowania. Ale to moje podejście i nikt nie musi się z tym zgadzać.

Najkrócej jak się da. Mam mega zabawę i zastrzyk endorfin gdy pomyślę sobie, że jestem częścią czegoś nowego. Do polityki mnie nie ciągnie, a demka zawsze fajnie pooglądać z innymi. Ten fun mnie napędza i tyle. Trzeba więc to wykorzystać.

Tym razem pisałem o sobie. JA oznacza JA, wprost.  Bo za swoje motywacje i dopalacze odpowiadam osobiście :P :P :P

Cieszy mnie jednak to, że inni reagują podobnie. Jak choćby dzisiejszy przedmiot od mojego kolegi artysty... :) Arka Branickiego. Zresztą, napisałem o tym na FB SMOKa.

To jakby tyle w wielkim skrócie.

Wszystkiego dobrego

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Sierpnia 2018, 00:12 »
Może później recenzja i wywiady ze "Smocza Zajawka", w języku EN i PL do wyboru, w onefile demo na CSDB, do którego napiszę kod, grafikę i muzykę?

Offline yugorin

• Level 1
  • *
    • Samar
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Sierpnia 2018, 06:17 »
Hahahaha.. Tak, wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy. Jeszcze jedno. Smocza zajawka to nie jest nazwa party. Nazwy oficjalnie jeszcze nie ma. ;)

Wszystkiego dobrego