Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Paranoja ?  (Przeczytany 6915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Re: Paranoja ?
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Czerwca 2018, 22:58 »
Wegi, co Raf musi zrobic zeby sie z Toba pogodzic?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Czerwca 2018, 23:00 »
ad 1 - co dales koledze olo za odejscie? http://c64scene.pl/viewtopic.php?t=485 (swoja droga szkoda ze faktycznie usuneli te jego posty, bo latwiej by bylo obalic twoje "argumenty")
ad 2 - nie jestem w stanie odciac buddy od internetu a reakcja na to byla tylko moze zamiast zastanowic sie co wtedy pisalem lykales jak pelikan brednie sudiego, z ktorych sie nie wycofal do dzisiaj
ad 3 - zamknalem bo napisal ze mial a nie chcial pokazac, pisalem wielokrotnie. Pisalem takze juz wielokrotnie o fd2000 itd - jest tu opcja szukaj.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Czerwca 2018, 23:17 »
Oddać administrację, przeprosić hobocti77x za to że był takim wrednym chamem którego bezzasadnie hejtował, ośmieszał, deprecjonował, wyrysować PCB do AR które robi od 5 lat...

Odpowiadając w stylu Rafa: "niech no Raf się przyzna że jest głupim bucem i każdego z nas z osobna przeprosi" - coś podobnego Raf zaserwował do zbanowanego ola więc to tylko sarkazm.

1. ja nie śledziłem tego forum byłem tam zarejestrowany 2009 ale w ogóle nie kojarzę akcji z olo - zupełnie nie rozumiem o co ci chodzi co ja miałem dać olo za odejście.
2. kiedy inni twoi koledzy hejtowali userów też nie reagowałeś, mało tego dołączałeś i hejtowałeś.
3. Zamknąłeś wątek bo sobie wymyśliłeś nowe reguły w trakcie gry. Taki wątek był chyba pierwszy RSa z sd2iec i też były zapisy i gadanie o tym co będzie różnica jest taka że RS zrobił sd2iec, a ty tylko opowiadasz co zrobisz.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Czerwca 2018, 23:18 »
Raf, a nie mozesz po prostu odbanowac RS-a i pogodzic sie z Wegim? Rynek retro jest na tyle duzy ze wszyscy mozemy na tym duzo zarobic i nie trzeba sobie skakac do gardeł, a Wegi zrobi demo na SP10.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Czerwca 2018, 23:26 »
RS jest odbanowany. Najwyraźniej uznał że nie ma co dyskutować z Rafem. Nie chodzi mi o RSa tylko podłe zachowanie rafa i podwójne moralne standardy.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Czerwca 2018, 08:35 »
Co do Rafa, to nie była to jego pierwsza "jazda" bo kojarzę chyba jakąś ostrą scysję dotyczącą Retroklinika czy coś.
Nawet chyba zaczął kolesia obrażać z nazwiska, ale temat przycichł.
Nawet chyba kojarzę jakiś gfx z tytułem "odachujowski" z Dekrancza.
Tak że to nie pierwszy raz. I pewnie nie ostatni...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Czerwca 2018, 13:46 »
Ad 1 - Olo tam też pisał z dwóch kont, nawet w przytoczonym wątku i finalnie wyskoczył z pytaniem co dostanie za odejście - to powinno dać trochę do myślenia że nie jest zajebistym kolesiem od cartowtl tak jak widzi Węgi, tylko temat jest bardziej złożony.
Ad 2 - co było złego w wytykaniu że Olo zachowuje się tak a nie inaczej? Podobnie teraz przygrywa rs2232, też druga tożsamość, okłamywanie, manipulacja, ciagniesz do ludzi z takimi problemami? Czy pisanie prawdy to hejtowanie?
Ad 3 - to co napisałeś jest tak słabe że ciężko z tego nie kpić zamiast szukać argumentów. Mogę tylko podobnie jak kataryniarz Węgi katarynkowac że stacja to była zasłona dymna na golden cartridge. Kto nie rozumie - przykro mi, tłumaczyłem.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #37 dnia: 19 Czerwca 2018, 14:48 »
To forum ma specyficzny, toksyczny urok :)

Co prawda rzadko tu bywam, ale pamiętam jak kupowałem coś od RSa, i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Czerwca 2018, 14:58 »
No i jednak czas pokazał że twoje GoldenCarty za 1/4 ceny to była tylko zasłona dymna żeby uwalić RSa.

Jeszcze nie zrozumiałeś i jeszcze nie dociera:

TO TY ZROBIŁEŚ GNÓJ Z TEGO FORUM WCHODZĄC NA NIE ZE SWOJĄ NOWĄ WIZJĄ I POMYSŁAMI JAK WYCISNĄĆ ZŁOTÓWKI. TRAKTOWAŁEŚ FORUM JAK SWÓJ PUBLICZNY PLAC BOJU DO OBRZUCANIA LUDZI BŁOTEM. EFEKT MASZ WIDOCZNY I NIE CHCESZ ZAAKCEPTOWAĆ GO - LUDZIE JUŻ NAWET NIE CHCĄ SIĘ ODZYWAĆ.

JESTEŚ OSOBĄ TOKSYCZNĄ I KONFLIKTOWĄ, Z TOBĄ TU ZAWSZE BĘDZIE TOKSYCZNA ATMOSFERA.

MASZ DO WYBORU DWIE RZECZY

1. PRÓBOWAĆ OCALIĆ TO FORUM ODCHODZĄC Z NIEGO
2. ZAMKNĄĆ JE

ZNAJĄC TWOJE PSYCHOPATYCZNE PODEJŚCIE WYKONASZ OPCJĘ NR 2 ALBO POZOSTANIESZ TU SOBIE SAM

edit:
Cóż za zbieg okoliczności 3dh używa tego samego porównania.
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2018, 15:00 wysłana przez wegi »

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Czerwca 2018, 15:11 »
Raf jest toksyczny dla idei a konfliktowy dla złotówki :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Czerwca 2018, 22:33 »
Robić swoje

Omijać tych, co chcą przeszkodzić. Uczyć się od mądrzejszych od siebie. Ignorować samozwańczych doradców niemających wyników. Mieć swoje poglądy i konsekwentnie ich bronić. Wymyślić pomysł na siebie i go realizować. Mówić do tych, którzy zrozumieją przekaz. Nie iść z prądem, w nim są martwe ryby. Pamiętać o tych, co pomogli. Wybaczać tym, którzy wzięli na siebie odpowiedzialność. Nie odrzucać siebie w imię akceptacji innych. Uwolnić się od tego, co pomyślą ludzie. Porzucić naiwność, że samo coś się wydarzy i stać się kowalem swego losu. Co dzień robić krok w kierunku realizacji celu. Porzucić nieswoje standardy i stworzyć własną poprzeczkę. Poznać właściwych ludzi i dawać im wartość.

Robić swoje.

Bo bez tego robi się czyjeś. Robi się rodzicowe, kulturowe, społeczne albo kolegowe. Robi się rynkowe, robi się właściwe, robi się poprawne. Akceptowalne, adekwatne, grzeczne i rzekomo dobre. Pasujące do normy, która nie jest własna. Do pomysłu, który nigdy nie był Twój. Do idei, w którą nie wierzysz.

A jak się robi czyjeś, to umiera się za życia.

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Czerwca 2018, 23:29 »
O, tutaj (wystarczy spojrzeć na nazwy jpgów): http://c64power.com/forumng/index.php?topic=7369.msg97842#msg97842

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Czerwca 2018, 07:12 »
@Heavy Waves - oczywiscie jest to wazniejsze niz to, ze gosc sprzedawal ludziom wybrakowany sprzet jako pelnosprawny oraz ze nie umial zamontowac kupionego ode mnie prostego modulu w swoim sprzecie i go uszkodzil a potem wyslal go do retrolab gdzie na fanpejdzu rzucili szkalujacym mnie tekstem od niego, tyle ze jak sie odezwalem to sie skapli ze moze jednak cos jest nie halo - retrolab tak - niektorzy tutaj niestety nie :) Zdrowy czlowiek powinien raczej zauwazyc problem w tym, ze czlowiek dzialal za hajs z naprawa sprzetu a nie umial poprawnie wylutowac ukladu scalonego 28 nozek ale mozemy oczywiscie robic ze mnie kata, nie bede zaskoczony.

Niestety wiekszosc z tutaj piszacych woli sie skupic na formie niz tresci.

Tak naprawde to forum wykonczyly dwie gownoburze miedzy jakos pazdzirnikiem'17 a lutym'18, gdzie sporo uzytkownikow nie patrzalo na fakty, tylko szly bitwy na ukladziki i kola wzajemnej adoracji - rs2232 "kupil" "swoimi" produktami tyle ludzi, ze gdy wbil mi klina z zasilaczem to nikogo nie interesowalo, ze leca tylko durne insynuacje. Podobnie problem pojawil sie w momencie gdy wyrazilem opinie, ze prywatnie bardziej imponuja mi osoby, takie jak Gideon, ktorzy projektuja elektronika niz tacy, ktorzy zarzadzaja jej produkcja i sprzedaza, okazalo sie wtedy ze podobno obrazam panow Duddie czy Lotharek (Drygol pokazal wtedy swoje prawdziwe oblicze :) ). Most likely jeszcze jakies gorace tematy byly ale te dwa mi sie najbardziej zapadly w pamiec, bo byl tez okres ok 8 tygodni, gdzie mniejsze gownoburze toczyly sie caly czas.

Fakt jest taki, ze wiele lat prowadzilem forum, robilem imprezy, czesto po kosztach albo sie do tego doplacalo, byla zajawka, zawsze pomagalem innym, ale gdy mialem pod gorke z finansami (o czym kilka osob wiedzialo, m.in. pyskujacy Canga) to pojawily sie zasilacze (na ktorych tez pewien wspanialy rodak mnie wystawil) - nie po to zeby odkladac na wakacje na malediwach czy nowe lambo albo zeby draznic guru rs2232 - "kazdy sobie moze ocenic" :)

Jak dla mnie ten watek jest wyczerpany, nie znam sie na psychologii tak aby pomoc Wegi.

Zaczalem juz jakis czas temu prowadzic rozmowy celem przekazania C64Power, poniewaz nie mam juz ochoty ani czasu dokladac swojej energii do miejsca, w ktorym od wielu juz tygodni... nie ma miejsca dla mnie :)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Czerwca 2018, 07:56 »
Raf, oczywiście, że jest to ważniejsze niż wszystko bo jeśli wsiadasz na kogoś i zarzucasz mu brak profesjonalizmu
i masz na to dowody to jestem za Tobą, popieram Cię i jestem Ci wdzięczny, że zwróciłeś uwagę na czyjeś nieuczciwe zachowanie.

Ale jeżeli jako atutu przeciw komuś używasz inwektyw, tym bardziej zmieniając czyjeś nazwisko to dla mnie nie zachowujesz się
jak gnojek. Zachowujesz się jak kawał cholernego gnoja, którego omijam z daleka bo cham i prostak nic dobrego nie wniesie
do mojego życia.
Teraz dopiero rozumiem dlaczego przez całe lata tolerowałeś tu Kisiela i jego postępki w stosunku do innych osób. Po prostu
pasowaliście do siebie - byliście siebie warci. Facet się tu wyżywał - Ty miałeś z tego bekę.

Cały czas powtarzasz, że RS kupił sobie użytkowników tanimi zabawkami, przeciągnął ich na swoją stronę, ustawił przeciw Tobie.
Ty chłopie kompletnie nie zrozumiałeś co absolutna większość z nas chciała Ci przekazać, protestując przeciw banowaniu RS'a.

Chodziło o to, że zachowałeś się jak Władca Świata rozgniatający robaka. Nadużyłeś swojej pozycji i władzy na forum, aby usunąć
kogoś kogo uważałeś za konkurencję i w dodatku oczekiwałeś od nas że będziemy Ci klaskać.

Porównujesz nas do durnych polaczków, piszesz o jakiejś grupie podludzi tutaj na forum. Czy Ty kuxwa chłopie oszalałeś?
Odpiexdzieliło Ci zupełnie? Co Ty się bawisz w Hitlera?

W ciągu krótkiego czasu z klawego, fajnego gościa przemieniłeś się Bad Guy'a na forum. To jest wielka osobliwość ludzkiej
psychiki, że zaufanie i szacunek u innych budujemy swoją długą i żmudną pracą, ale tracimy w pięć minut.
Nic z tym nie zrobisz. Po prostu na swój wizerunek pracujemy całe życie.

A już najbardziej mnie wkuxwia jeśli ktoś wdepnie w gówno i siądzie gdzieś między ludźmi. Ludzie mu zaczynają najpierw
delikatnie, później dobitniej zwracać uwagę, żeby wyszedł i wyczyścił sobie buty bo wszedł w gówno i śmierdzi niemiłosiernie,
a on na to, że to nie on, że wszyscy są posrani, a tylko on jeden jest czysty jak łza.   
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2018, 07:59 wysłana przez ikci »

Offline Heavy Waves

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Czerwca 2018, 08:15 »
@Heavy Waves - oczywiscie jest to wazniejsze niz to, ze gosc sprzedawal ludziom wybrakowany sprzet jako pelnosprawny oraz ze nie umial zamontowac kupionego ode mnie prostego modulu w swoim sprzecie i go uszkodzil a potem wyslal go do retrolab gdzie na fanpejdzu rzucili szkalujacym mnie tekstem od niego, tyle ze jak sie odezwalem to sie skapli ze moze jednak cos jest nie halo - retrolab tak - niektorzy tutaj niestety nie :) Zdrowy czlowiek powinien raczej zauwazyc problem w tym, ze czlowiek dzialal za hajs z naprawa sprzetu a nie umial poprawnie wylutowac ukladu scalonego 28 nozek ale mozemy oczywiscie robic ze mnie kata, nie bede zaskoczony.

Tam, o ile mi wiadomo u kolesia jest o tyle inaczej, że jakoś w końcu się dogadał w sprawie sprzedaży tej zeżartej Amigi a teraz robi swoje i tyle. Ja tutaj niby głównie obserwuję, ale widać, że różnica jest taka, że ta cała retroklinika zamiast bić pianę jak Ty (tak wynika z moich obserwacji) i publicznie obrażać ludzi zamknęła się na sygnały z zewnątrz i po prostu robi swoje, zakładam, że skill też się podniósł, bo na razie jest o gościu cicho ;). Normalny człowiek, kurde, by się nie poniżył tak, żeby publicznie jechać po czyimś nazwisku.
W niedawnym poście napisałeś, że najlepiej robić swoje, więc ja uważam, że to jest najlepsze wyjście. Smród tutaj na forum jest niesamowity od bardzo dawna; niestety mam wrażenie że głównie za sprawą admina i jego "nieco" kłótliwej natury :/ Fajnie by było to zmienić.
Co do porównania przez ikci Twoich zachowań do Kisiela to niestety jest trochę analogii. Nie chcę mędrkować, ale może to już rzeczywiście ostatni czas na przemyślenia czy coś.