Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odbanować RS232 !!!  (Przeczytany 23928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Re: Odbanować RS232 !!!
« Odpowiedź #135 dnia: 03 Lutego 2018, 22:47 »
To,  czy Ty i RS się lubicie to nie moja sprawa.
Czy warto to wywlekac na forum? Nie.
 Każdy może się wyłożyć na jakimś projekcie, nawet największy elektronik.
Ważne jest czy pozytywnie załatwił sprawę, czy pozostawił tylko niechęć do siebie.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #136 dnia: 03 Lutego 2018, 23:21 »
miałem coś, ale...
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2018, 23:28 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #137 dnia: 03 Lutego 2018, 23:27 »
Mając stacje warta 1500zl pewnie byś ja tak ot pożyczył gościowi, ktorego tak naprawdę nie znasz a od samego początku widać że nie będziesz miał wpływu na rzekomo wspólny projekt?

Ja tam bym pozyczyl :D  nie pracuje w biedronce :D

EDIT: wyedytowalem , bo no offence bioedronkowcom :D Wazni i solidni ludzie , tyle ze mniej zarabiaaj ze wzgledu na mniejsza wiedze lub checi do nauki we wczesnym etapie zycia  lub tez ... samo zycie
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2018, 23:40 wysłana przez drygol »

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #138 dnia: 03 Lutego 2018, 23:42 »
miałem coś, ale...
... zostałem apaczeM :)

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #139 dnia: 04 Lutego 2018, 00:14 »
Ej no weźcie zagrajcie se w Commando:-) zawsze można se wyobrazić, że końcowy bos to Raf albo rs2322 jak komu pasuje he he:-)
« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2018, 00:16 wysłana przez heniek29cr »

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Lutego 2018, 00:22 »
Ej no weźcie zagrajcie se w Commando:-) zawsze można se wyobrazić, że końcowy bos to Raf albo rs2322 jak komu pasuje he he:-)
Ok ☺

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #141 dnia: 04 Lutego 2018, 09:57 »
Gooool !
Kto strzelił ?
Raf !!!
Komu ?
Yyy...... a nie, samobój. Znowu. Ale jak się przyłożył, no, mistrzostwo.

Jak Wegiego chciałem odwieść od nakopania sobie do własnej bramki, ale odpuściłem - dorosły jest przecież - tak nie będę Tobie w tym przeszkadzał.
-profil nieaktywny-

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #142 dnia: 04 Lutego 2018, 11:04 »
Spoko, ja kończę z próbą tłumaczenia czegokolwiek, zApomnijmy o logice,  niech każdy sam sobie osądzi i pozdro dla drygol, dlugo cię tu nie bylo, rs2232 już nie ma to może ty wjedziesz z tanimi projektami gpl?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline drygol

• Level 2
  • **
    • RetroHax
« Odpowiedź #143 dnia: 04 Lutego 2018, 13:51 »
Tanimi ? jako janusz to musze drogo sprzedawac ;P sorry ;P
Inaczej tez bym nie mogl stacji komus pozyczyc ;P

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #144 dnia: 04 Lutego 2018, 16:21 »
Spoko, ja kończę z próbą tłumaczenia czegokolwiek, zApomnijmy o logice,  niech każdy sam sobie osądzi i pozdro dla drygol, dlugo cię tu nie bylo, rs2232 już nie ma to może ty wjedziesz z tanimi projektami gpl?

Chcesz coś wytłumaczyć, ale "wychodzi jak wychodzi". Tu nawet logika nie pomoże. Bo na przykład - po kiego te "pozdrowienia dla drygola" ? Albo ten cały "Król Raf" ostatnio, Ikci to trafnie spuentował (a co jak co, ale z Ikcim nie mam zwyczaju się zgadzać).

Robią GPLe - robią. Robią w PL, robią poza PL. Ktoś to puścił jako GPL - więcej tego błędu nie popełni. A to, że u nas to albo GPL albo pierdułki - "w pustej Wukadce i Salomon nie nafroteruje".
-profil nieaktywny-

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #145 dnia: 04 Lutego 2018, 17:35 »
Jedni skupia się na formie, inni na treści, inni na osadach, inni na faktach... jeszcze inni nagle przychodzą pisać bzdury w im tylko znanym celu. Myślałem nawet aby napisać spójny logicznie i cHronoligicznie post podsumowujący zagrywki rs2232 ale wnioskując po tym co można było na forum czytać w ostatnich tygodniach po pierwsze straciłbym czas a po drugie była by kolejna fala hejtu od oszołomów i jednolinjkowych prawilniakow - dziękuję, postoje.

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline StaryMarabut

• Level 6
« Odpowiedź #146 dnia: 04 Lutego 2018, 17:43 »
Jedni skupia się na formie, inni na treści, inni na osadach, inni na faktach... jeszcze inni nagle przychodzą pisać bzdury w im tylko znanym celu. Myślałem nawet aby napisać spójny logicznie i cHronoligicznie post podsumowujący zagrywki rs2232 ale wnioskując po tym co można było na forum czytać w ostatnich tygodniach po pierwsze straciłbym czas a po drugie była by kolejna fala hejtu od oszołomów i jednolinjkowych prawilniakow - dziękuję, postoje.
Jedno jest bezdyskusyjnie, większość wypowiadajacych w tym temacie było za zdjęciem bana.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #147 dnia: 04 Lutego 2018, 17:52 »
Wiekszosc obywateli teraz podobno tez glosuje na pis, most likely dzieki 500+, czy to oznacza, ze tylko PIS i pincet plus, bo wiekszosc?

ALE: tam statystycznie chociaz robia jakis przekroj po tysiacu ludzi zazwyczaj, tutaj wypowiedzialo sie kilka osob i juz ktos potrafi rzucic haslem "wiekszosc" za odbanowaniem. Argument mocny i przekonujacy.

Offline moneo

• Level 3
« Odpowiedź #148 dnia: 04 Lutego 2018, 18:45 »
większość wypowiadajacych w tym temacie było za zdjęciem bana.

Napisze krótko. Odbanować.
M.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #149 dnia: 05 Lutego 2018, 00:36 »
@Raf rozumiem Twoje rozgoryczenie i domyślam się , że "troszkę" Cię to boli i choć nie chciałem zabierać w tym temacie głosu bo kompletnie nie znam się na budowie zasilaczy he he:-)   
                                                 ALE:

faktycznie masz rację co do bezprecedensowego ataku przez rs2322 (przynajmniej ja to tak odczułem)na Ciebie jako Twórcę zasilacza, ponieważ jeszcze nie widziałem takiej nagonki na twórcę jakiegoś akcesorium/sprzętu/pokrywy czy stikera:-)....do retro na żadnym innym forum, wręcz przeciwnie wszyscy starają się takiego aktywistę wesprzeć nawet jak ceni sobie dość drogo....(choć myślę, że Twoja cena jest ok)

ALE:

w Swojej obronie/dyskusji czy jak to tam chcesz nazwać, niestety parę razy  tutejszych userów dość przykro potraktowałeś słowami "durne polaczki" czy uznając w Swej doskonałości, że my nic nie rozumiemy i generalnie to same tępaki jesteśmy....

Ale:

dlaczego tak się stało, że nie otrzymałeś tutaj oczekiwanego wsparcia ze strony userów?? ba nawet wsparcie poszło do rs2322?? zastanowiłeś choć na chwilę?

Bo:

może jest też tak, że te "durne polaczki" vel "plebs" jak były same atakowane to zamiast otrzymać wsparcie ze strony administratora to zostali jak na tacy podani kiedy admin siedzi Cicho... i teraz z jakiej paki mamy takiego administratora bronić...A dobrze mu tak niech go trochę zaboli to może Sam zrozumie jak to jest....cytując "jak mnie nie wydymał to mi nie przeszkadza" czy jakoś tak:-)
(Dopiero vato coś tu w tej sprawie zdaje się poradził i kisiel został wylany z bezpiecznej miseczki jakim było c64power.)

oczywiście:

Doceniam Twoje bezinteresowne zarządzanie tym przybytkiem i to, że jesteś/byłeś organizatorem silesi i pomagasz nam tutaj ze sprzętem,
ale za długo tolerowałeś tutaj pewne rzeczy,(za dużo by wymieniać jakie), które teraz po prostu obróciły się przeciwko Tobie.

oczywiście:

To jest tylko moje skromne zdanie w tym całym zamieszaniu oraz jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam

Na koniec:

Proszę zostaw już ten temat bo to już zdecydowanie za długo Trwa i pozamykaj te wątki albo najlepiej wywal do kosza ponieważ może wytworzyć się fałszywe przeświadczenie, że nie opłaca się jeździć na jakiekolwiek zloty powiązane z c64power bo tam same oszołomy, chamy, zawadiaki i co tam se każdy myśli i aż strach jechać he he:-)
Przecież jesteśmy tu wszyscy przez ten mały wspaniały komputerek jakim jest C64 i może czas znowu o nim i przez chwilę może tylko o nim se miło i z przyjemnością pogadać.
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2018, 00:40 wysłana przez heniek29cr »