Popatrz z tej strony: Tak jak napisałem wcześniej, zakładam, że nie jesteś pazerną mendą,
dodam jeszcze, ze zakładam, że nie jesteś frajerem lecz tak jak napisałeś którymś poście
powyżej
Niestety musze sie pozbywac gratów z garażu bo nie mam miejsca najzwayczajniej w swiecie.
Wystawienie ośmiu stacji (jak sam piszesz: gratów) za taką cenę może jedynie doprowadzić do tego,
że zainwestuje w nie jakaś pazerna menda (operując terminami z lat 80-tych: spekulant) a następnie
będzie sprzedawał pojedyncze sztuki, jako "stan nieznany" po 100 zł sztuka.
Jeżeli jesteś uczciwy to nie powinno Cię to cieszyć, że za zarobione kilkaset złotych wprowadzasz na rynek
złom, który dla przeciętnego użytkownika nie jest nic warty.
Bo tak naprawdę to ile jest warta stacja, którą może naprawić tylko jeden zapaleniec w Polsce
(o którym dowiedzieliśmy się z postu na C64P) ?Osobiście jestem konserwatywnym retro-fanem i korzystam tylko ze stacji dysków oraz dyskietek.
Dla mnie stacja to podstawowe peryferium dla C64. Jedną ze stacji kupiłem chyba 2 lata temu od kolegi
Comankh'a za 75 zł sprawną i wyczyszczoną - do tej pory mi śmiga aż miło. On dał ogłoszenie tutaj i wcale
nie było tłoku, a przecież na przestrzeni 2-ch lat na pewno sprzęt nie poszedł wielokrotnie w górę.
Na pewno nie jest frajerem - po prostu kupił stację uwaloną, naprawił, wyczyścił i puścił dalej po rozsądnej
cenie. Własnie takie zachowania powinno się cenić i szanować.
Sprzęt jest tyle warty za ile się wylicytuje - czyli za ile ludzie go kupią.
Popatrz na inną sprawę. Dyskietki 3.5" DD które osiągają zawrotne ceny na Allegro bez względu na to czy
sprawne czy "niesprawdzone"
Facet wystawia w pakietach 10szt po 12zł za pakiet
http://allegro.pl/dyskietki-dd-w-pakietach-po-10-sztuk-sprawne-i7040434850.htmlCena totalnie niewygórowana, patrząc na inne oferty, facet sprawdza każdą dyskietkę czy jest sprawna, a ile ludzi od niego to kupiło ?
Frajer czy uczciwy sprzedawca znający wartość tego co sprzedaje ?
A porównaj to do innych ofert:
http://allegro.pl/dyskietki-3-5-cal-ds-lub-dd-lub-2dd-10szt-i6999538719.html gostek sprzedaje 10 sztuk NIESPRAWDZONYCH po 19zł
jak dla mnie to spekulant, bo na 100% to są śmierdzące piwnicą, zawilgocone śmieci.