Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: AMIGA RULEZ FOREVER!  (Przeczytany 1089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#TurricaN

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« dnia: 14 Maja 2005, 18:39 »
 Sprzedałem komodę, kupiłem kompa AMIGA 4000T! C= AMIGA to najlepsza komoda jaka jest! Nie to co ten prymityw z Basic`em!

AMIGA RULEZ!

A gry a C64/128 to puszczam z komputera AMIGA i na co mi ten zawodny złom!

...fuck`u 4 ban I have IP changer...

~#*#TurricaN

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Maja 2005, 18:51 »
 No dobra... gniew mi przeszedł... albo zdejmujecie mi bana albo wsadzę wam takie faki że ruski miesiąc popamiętacie!!!

-=A M I G A    R U L E Z=-

Newcomer

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Maja 2005, 19:19 »
 Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć żebyś zrozumiał. Tak naprawdę rządzą komputery 8-bitowe ( a C-64 jest najlepszym z nich ). Wszystkie 16-bitowce ( nie mówiąc o jeszcze nowszych komputerach ) to złom blaszany.
 POGÓDŹ  SIĘ  Z  TYM !!!

~#*#TurricaN

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Maja 2005, 19:21 »
 No, pogodze się z tym, tylko żebys powiedział januziemu aby zdjął tego fakanego banana... Dostaję szału na wieść że mnie zbanowano! Fuck ban shit!

~#*#TurricaN

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maja 2005, 19:25 »
 OK, c64 jest prawie najlepszy, ale zapomniałeś o C128. on jest najlepszy... Też ma tryb C64.

Newcomer

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maja 2005, 19:57 »
    Hmmmm... no tutaj może i masz rację. Ale C-128 ... miał trzy procesory  
 (m.in. Z-80 ) no i nie był już taki...
 jakby to wyrazić ... pure, hardcore, old-schoolowy jak C-64.
    Ale widzę u Ciebie przebłyski inteligencji - może jednak zrezygnujesz z tej amigi co ? Moim zdaniem jesteś jeszcze do odratowania... siostro... kabelek XE1541 proszę ... zaczynamy reanimację...

Newcomer

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Maja 2005, 20:08 »
 Miało być \'dwa procesory\' ten trzeci dołożyłem gratis  

Newcomer

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Maja 2005, 20:10 »
 A tak w ogóle to 8502 jest odpowiednikiem 6502 i 6510 czyli można powiedzieć, że robi za dwa procesory.
 Ale wybrnąłem  

tkonojacki

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Maja 2005, 21:10 »
 TrututucaN :P - Odczep się od tego forum.  

Wiecie czemu on tak wyzywał atari? Bo dostał pewnie bana na atarowskim forum. Nie długo będzie wyzywać amigę  

~PrinceAmy@poczta.onet.pl#*#Prince

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Września 2005, 12:55 »
 No nie, tu chyba jakieś ogromne nieporozumienienie poszło!!
 Ja również jestem Amigowcem, mam całkiem dobry konfig, ze trzy procesory (w tym jeden PowerPC)+k.graficzna, I szczerze mówiąc nie mogę sobie pozwolić na 100% szybkości emulacji C-64 (przy największej zgodności, bo są 3 tryby), bo komp się nie wyrabia. Tu trzeba Pegasosa, albo A1. A nawet jeśli, to i tak emulacja nie jest w pełni zgodna! Pozatym to już nie ten feeling, to zupełnie co innego. Jadąc samochodem marki \'X\' też możesz sobie wyobrazić że jedziesz marką \'Y\'. Teoretycznie wszystko jest takie same

Offline OSH

• Level 5
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Września 2005, 20:08 »

Napisał: Prince

No nie, tu chyba jakieś ogromne nieporozumienienie poszło!!
 Ja również jestem Amigowcem, mam całkiem dobry konfig, ze trzy procesory (w tym jeden PowerPC)+k.graficzna, I szczerze mówiąc nie mogę sobie pozwolić na 100% szybkości emulacji C-64 (przy największej zgodności, bo są 3 tryby), bo komp się nie wyrabia. Tu trzeba Pegasosa, albo A1. A nawet jeśli, to i tak emulacja nie jest w pełni zgodna! Pozatym to już nie ten feeling, to zupełnie co innego. Jadąc samochodem marki ``X`` też możesz sobie wyobrazić że jedziesz marką ``Y``. Teoretycznie wszystko jest takie same
Wiesz Prince, masz 100% racji. Ja Też byłem wniebowzięty gdy na swojej A1200/040 uruchomiłem MagiC64 i załadowałem parę gierek. Chociaż szybkość nie była oszałamiająca to dało się grać. A w pracy zainstalowałem CCS64 i myślałem, że jestem w siódmym niebie. Ale dopiero jak sobie kupiłem na Allegro zestaw C-64+stacja 1541-II i zapuściłem na nim gierki, o których mogłem wcześniej pomarzyć (bo miałem C-64 z magnetofonem) to dopiero wtedy poczułem ten feeling...
 A na marginesie, ja zamierzam kupić Pegaza, tylko że chyba muszę poczekać, bo koszt jest dość wysoki...ale cóż, hobby musi kosztować

Pewny

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Września 2005, 20:56 »
 hmmmmm, wiem, że może pytanie głupio zabrzmi, ale o jakiego pegaza wam chodzi, bo jakoś nie kojarzę

Offline OSH

• Level 5
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Września 2005, 21:26 »

Napisał: Pewny

hmmmmm, wiem, że może pytanie głupio zabrzmi, ale o jakiego pegaza wam chodzi, bo jakoś nie kojarzę
Chodzi o następcę Amigi - komputer Pegasos II z procesorem Motorola G4 1GHz. Płyta w standardzie ATX, działają praktycznie wszystkie karty od PC, oprogramowanie do internetu/oglądania filmów/wypalania płytek itp. itd. Po prostu komputer na miarę marzęń Amigowca. szybki niezawodny i WZGLĘDNIE (no, powiedzmy) tani    
 Dokładniejsze informacje tu:
 www.efunzine.com

Pewny

• Gość
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Września 2005, 21:42 »
 aha, dzięki, bo myślałem że chodzi o TEGO pegazusa (czyli w oyginale NES)

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
AMIGA RULEZ FOREVER!
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Września 2005, 12:58 »
 Każdy sprzęt ma swoje coś i już. Mam A1200 +8mb+hdd+cd i jest ok, zasilacz przerobilem sobie od pc (oczywiscie pomalowalem itp itd by wygladal podobnie do reszty (kto chce zobaczyc zdjecie?)

A co do Turicana czy jak mu tam to powienien wogóle zostać usunięty z forum za takie wyzwsika i wogóle. Pewnie jest to jeszcze jakiś małolat (bez obrazu dla niektórych bo tylko nieliczni nie umieją się zachować)