Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Poznajmy się:-)  (Przeczytany 3825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~bzyk@emu64.pl#*#Bzyk/Samar

• Gość
Poznajmy się:-)
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Października 2002, 13:15 »
 rocznik 1980, webmaster serwisu http://emu64.pl\'>http://emu64.pl, obecnie student IV roku Telekomunikacji w Bydgoszczy. Pasja: C64, muzyka (komponowanie) i konsumpcja wszystkiego co związane z Drum^Bass, Acid Jazz.  

btw. wątek baardzo podobny do \'kim jesteśmy\' by Harti  Ale spoko, wszystkie wątki są w pewnym momencie do siebie podobne... np. tematyka c64  

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Października 2002, 15:02 »

Napisał: Buli

nie kopiujcie pomysłów na wątki z c64.pl  
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/ikonboard/topic.pl?forum=1&topic=339

Czyli watek na emu tez jest skopiowany? ;-)
 Przeczytaj sobie pierwsze 2 linijki posta z power i pierwsze 4 z posta na emu. Czy wyczujesz roznice - to juz twoja sprawa.
 Jak widac, zawsze znajdzie sie jakis burak, ktorego niezwykle jarac bedzie przeszukiwanie dwoch serwisow w celu wylapania watkow o podobnych nazwach...

Bzyk -> Jeszcze jestem w stanie zrozumiec, gdyby ktos sie oburzyl, ze na jednym serwisie pojawia sie watek np. ``Wasz ulubiony klawisz na klawiaturze C64``, a godzine pozniej watek o tej samej tresci na drugim i powtarzalo sie to notorycznie - wtedy nie bylo by to pozytywne zjawisko, w koncu o to chodzi, by istnialy 2 w miare rozne od siebie serwisy... Ale jesli idzie o topic typu \'napiszcie cos o sobie\' (ktory jest dosc popularny na roznych forach), to jest to jedynie glupie dopieprzanie sie, nic wiecej... Inna sprawa, ze posty te tak baardzo nie sa do siebie podobne: pomijajac intencje zakladajacego watek (ktory chcial poznac bardziej ekipe C64Power - hint dla Buli\'ego), rozne sa informacje - nie widze, by ktos tu pisal o konfiguracji kompow ;-) czy o ulubionych demach, forma przekazu (u was byla ankieta), nie jest to tez watek stricte informacyjny, dozwolone sa rozmowy niezwiazane z tematem :-)... Moglbym takich pierdolek znalezc wiele, no ale to juz by byla paranoja...

pozdrawiam

Reiter

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Października 2002, 15:03 »
 Chcecie zobaczyć jak wygląda Luc lub Flooder, to wdepnijcie www.filety.prv.pl (szukaj działu Wywiady). Inne osoby też będą, wkrótce mam nadzieję, że zobaczycie nowy wywiad.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Października 2002, 15:23 »
 Reiter: cienko sie dzisiaj zgralismy, az 6 sekund roznicy miedzy naszymi postami. Poprawimy to nastepnym razem. :-)

pozdrawiam

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Października 2002, 15:57 »

Napisał: Pit GM

Luc, jesteś z mojego rocznika! Myślałem, że jesteś ok. trzydziestki, interesujesz się elektroniką a dzieje commodore śledziłeś od narodzin (c64, nie swoich :-).
Jezu, szok - więszkość osób tak właśnie myśli (może czas to zweryfikować ;-), że jestem jakimś starym dziadkiem, który tylko siedzi przy C64 i rozgryza wszystkie jego tajemnice ;-))) Hyhy, a jest wręcz przeciwnie. Nawet na C64 nie znam sie tak dobrze, jak możecie się tego domyślać. Trochę Basic, trochę gier, trochę grafika, trochę scena. Ot, taki szary komodorowiec :-]

~no@spam.pl#*#Bzyk

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Października 2002, 16:25 »
 Magnate -> \'chcial poznac bardziej ekipe C64Power\' i ok. Mnie nic dodac, oprócz tego, że nie wiedzieć czemu zawsze znajdzie się taka osoba (czy zwolennik A czy zwolennik B), która lubi wszczynac \'wojny\' i \'wojenki\'. Jak dla mnie EOT w tej sprawie.  

A zeby watek byl na temat to dodam jeszcze:

-lubię: czekoladę wszelkiej maści (od Alpen Gold a na Lind skończywszy, rajdy rowerowe
 -ulubiona gra: Microprose Soccer
 -na pewno nie zagłosuję na: LPR

~Furten@wp.pl#*#Furten

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Października 2002, 17:02 »
 Siemka      

WOW  Sporawo już tych wpisów dawać więcej

LightEater

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Października 2002, 00:02 »
 Luc to kurdupel, Luc to kurdupel*  

* Oczywiście mówię to żartobliwie sam jestem tylko rok starszy (Styczeń 83). I podpisuję sie pod stwierdzeniem że Luc sprawia wrażenie dużo starszej osoby (coś ~22  ) Kobiety pewnie na niego lecą  

Pit GM

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Października 2002, 10:32 »
 Też nie przepadam za takimi akcjami, ale nie wytrzymałem....  
 Rocznik 84, komcio od 92 (c64G), stacja 1541 od 93(94?), pierwsza gra - silicon syborgs (tak było napisane na cartridge\'u), pierwsza gra na taśme - Cobra Stallone (też taka nazwa), ulubione gry - Giana Sisters, Elvira 2, Laser Squad, Airborne Ranger, Gunship i milion innych, nie zaistniałem na scenie, byłem na jednym oryginalnym, oldschoolowym copy-party w starym Żaku w Gdańsku (już takich nie ma, wtdy to było legalne), uzależnienia - rower, kino, ulubione www - nostalgia.pl (a co!)

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Października 2002, 16:03 »
 Lajt: to ostatnie stwierdzenie przemilcze :] gdyby zycie bylo takie piekne... ;-)

Pit GM: \'ulubione www - nostalgia.pl (a co!)\' - nie podlizuj sie! ;-)))

pvg

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Października 2002, 17:52 »
 heh gównażeria   ... rocznik \'78 rules  

~Furten@wp.pl#*#Furtee

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Października 2002, 18:02 »

Napisał: pvg

heh gównażeria   ... rocznik \'78 rules  
Nie prawda To właśnie rocznik \'87 rulez.    
 Hi hi hi...

~Furten@wp.pl#*#Furten

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Października 2002, 18:26 »
 Część  
 Sorry za natrętność i zbytnią ciekawość, ale jeszcze mnie cosik ciekawi - jakie są historie waszych xywek Jeśli ktoś może, to niech coś
 napisze.
 Np. moja xywa pochodzi od nazwiska - Marcin Furta. Furta - Furten, podobne, nie  
 No dalej, czekam na wasze historyjki

LightEater

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Października 2002, 19:28 »
 Moja od tego że nie umiałem wymyśleć nic lepszego a trzeba było szybko :> (no wiecie, turniej szkolny w quake\'a i takie tam ;)

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Października 2002, 20:25 »
 Furten: no to zarzuciles mi niezly trening na pamiec. :-) Moja pierwsza xywa byl Xeron (czy jakos tak ;-) - wymyslilem to, jak mialem 5 lat, wiec nic madrego.    O innej xywce zaczalem myslec przed rozpoczeciem zabawy w scene, a decyzje o zmianie przyspieszylo to, ze w jakims magazynie dyskowym z 93 roku (chyba \'OK OB\') na chartsach znajdowal sie gosc wlasnie o xywie Xeron. Brat podsunal mi dwie propozycje: Maggot i Magnate. Nie bylem przekonany do zadnej z nich, ale w koncu zdecydowalem sie na Magnate\'a i z taka wlasnie ksywka nawiazalem swoje pierwsze kontakty (pod koniec 96 roku). Na poczatku nie moglem przyzwyczaic sie do swojego pseudo, ale z czasem je nawet polubilem. :-)

pozdrawiam