Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Poznajmy się:-)  (Przeczytany 3830 razy)

Luc (webmaster)

• Gość
Poznajmy się:-)
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Października 2002, 20:48 »
 Kiedys bylo sobie Lucas, a potem doroslem ;))) i sie zmienilo na Luc. Tak na powaznie w mojej xywie nie ma niczego specjalnego :-( Luc od Lukasz. A swoja droga, kiedys ponoc byla osoba na scenie o ksywie Lucas, stad tez zmiana byla poniekad konieczna ;-)

Magnate: mowisz, ze pod koniec \'96 nawiazales pierwsze kontakty ? :>

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Października 2002, 21:34 »
 A temu kto zganie skad sie wziela moja xywka, temu stawiam browara* ;)

Pit GM

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Października 2002, 07:57 »
 co do xywki - na początku były te nadawane bez mojej zgody... potem natchniony artykułem z Commodore & Amiga pt. \'Jak wejść na scenę - wybierz sobie xywę\' (czy cuś) zacząłem radośnie wymyślać sobie pseuda - Dr. Cobra :), Joyman (dwuznaczna - mistrz przyjemności czy joysticka?), Voyager (takich jest na kopy), a w końcu Pit, którą po raz pierwszy zauważyłem w komiksie \'Donald & Spółka\'. Ta xywa była chyba najbardziej pospolita ze wszystkich, ale nie miałem już więcej pomysłów... Pewnego razu wertując słownik ANG-POL z 198? roku natknąłem się na dział skrótów a tam na skrót GM (nie, nie General Motors). Dodałem go i tak zostało... Nie rozwinę tego sktótu, bo stracił swoje znaczenie, które było zbyt wyniosłe (jeżeli kogoś to interesuje, to odsyłam do \'Podręcznego słownika angielsko-polskiego\' w czerwonej okładce).

januzi

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Października 2002, 22:45 »
 no to troche spóĽnione, ale teraz coś o mnie. 1980, c64 w podstawówce, obecnie pogrywam na emulatorkach i puszczam sobie sid`y i remiksy muzyczek z komcia. A poza tym, to zajmuję się tworzeniem tego forum i poprawianiem błędów.

Werbel

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Października 2002, 07:27 »
 Hmm ... xywkę sam sobie wymysliłem i tylko ja jej tak naprawdę używam, nikt do mnie tak niestety nie mówi :). Jeśli chodzi natomiast o jej genezę to postanowiłem ogłosić taki sam konkurs jak kolega Flooder :). Browar dla pierwszej osoby, która rozszyfruje pochodzenie mojej xywy :). Chciałbym jednocześnie zaznaczyć, że nie jest to zadanie wymagające zbyt wytężonej pracy umysłowej :). Osoby nie mogące brać udziału w konkursie: Luc. :). Pozdrawiam

~Furten@wp.pl#*#Furten

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Października 2002, 17:06 »

Napisał: Flooder

No niech zgadnę - byłeś ofiarą powodzi

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Października 2002, 18:46 »

Napisał: Furten

No niech zgadnę - byłeś ofiarą powodzi

Byles blisko, ale nie tym razem. Jeszcze troche i na pewno sie uda.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Października 2002, 20:30 »

Byles blisko, ale nie tym razem. Jeszcze troche i na pewno sie uda.

http://www.attrition.org/gallery/computing/tn/flooder.jpg.html

Moze to pomoze w rozwiazaniu zagadki?  

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Października 2002, 21:51 »

Napisał: Magnate

http://www.attrition.org/gallery/computing/tn/flooder.jpg.html

Moze to pomoze w rozwiazaniu zagadki?  

Grrrr Magnate, nie podpowiadaj    
 A juz mialem zamiar skomulowac nagrode, a tak nici, pozostajemy przy wczesniej ustalonej stawce.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Października 2002, 13:13 »

Co oznacza ta gwiazdka przy browarze? By dostac browar, trzeba bedzie kupic zestaw narzedzi ogrodowych w TV Shopie?

~shango@o2.pl#*#Shango/Vermes

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Października 2002, 13:21 »
 Witam

Mam 28 lat czyli jestem starym prykiem.Jakąś tam rodzinę też posiadam.Komodorka mam od 1986 roku.Troche kiedys scenowalem na poczatku lat 90 teraz nie mam zbytnio czasu trzeba kase trzepac aby jakos zyc.Posiadam dużą kolekcję sprzetu i akcesorii firmy Commodre mam np. 32 sztuk C64 w różnych wersjach.Softu mam z 3 giga na twardzielu zalega sobie.Raz na tydzien dwa wyciagam komode i sobie odpalam i robie rozne dziwne zeczy.Ostatnio od jakiegos roku probuje skonczyc projekt C128 w obudowie PC Tower niby dziala ale nie mam czasu aby jakis zrobic z tym porzadek. A tak poza tym jestem normalnym lekko stuknietym obywatelem naszej ojczyzny.Poza komputerami interesuje sie jak kazdy kobietami piciem alkocholu i imprezami z znajomymi scenowiczami ktorych jest kilku w Lublinie (hi skarlee ). Czesto wychodze na spacer z psem siasiadki z 8 pietra i jezdze tez rowerkiem dla poprawy sprawnosci oraz wlasnej satysfakcji.Pamietajcie koledzy ze kobiety nie lubia wymoczkow w lóżku :).I tak dalej i tak dalej.Pozdrawiam wszystkich maniaków Komodorka i starych ośmiobitowców.Atarowca wal z gumofca jak glosi stare komodorowskie przyslowie.

Mirek

~Shango@o2.pl#*#Shango/Vermes

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Października 2002, 13:24 »
 A jak ktos zgadnie skad jest moja xywa to stawiam cwiartke.

Mirek

Luc (webmaster)

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Października 2002, 14:10 »

Napisał: Shango/Vermes

A jak ktos zgadnie skad jest moja xywa to stawiam cwiartke.

Mirek
Juz sie balem, ze bedziesz chcial cos innego \'postawic\' ;-))).

Chyba najciekawszy opis ze wszystkich  

pvg

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Października 2002, 16:17 »
 tak sie tu udzielam to cos o mnie urodzony w roku 78 C64 dostałem ok roku 91-92 wiadomo granie potem basic ok 93 kupiłem sobie stacje dyskow i wtedy sie zaczeło moje zainteresowanie demkami itp. zaczalem bawic sie voicetrackerem i uczyc assemblera (nigdy nie wyszedlem poza proste efekty takie jak scroll otwarcie dolnych ramek wiecej niz 8 spritow plazma na fontach itp..) bodajze w roku 94 albo 95\' pojechalem z moim kumplem roder/fatum/agony (pozdrawiam ;-) ) i sasiadem na party do tarnowa (gdzie zresztą koles zajął 1 miejsce w gfx compo) zaraz potem było party w rybniku ale jakos na scenie nigdy nie zaistniałem (w przeciwienstwie do kolegi ;)ok 97 popsulem 2 komodorki i skonczylo sie reszte sprzetu sprzedalem, dopiero na 2 roku studiow (99\')odkryłem co to emulacja i sobie wszystko pomału przypominam ;) no a teraz wlasnie skonczylem studia  
 pozdrawiam Piotrek

~Furten@wp.pl#*#FURTEN

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Października 2002, 16:44 »

Grrrr Magnate, nie podpowiadaj    
 A juz mialem zamiar skomulowac nagrode, a tak nici, pozostajemy przy wczesniej ustalonej stawce.

Dobra, druga szansa. Niech zgadnę - jesteś podobny do tego ziomusia ze zdjęcia