[quote
Pewny] hmmmm, ja z komputerów mam tylko commodore i PCta, niedawno miałem okazję kupić amigę (bez obudowy :/) za 10 zł, ale klawiszy nie miała, a ja nie wiem jaki ona miała układ klawiszy, pozatym dla mnie to amiga jest jakaś dziwna, ostatnio na prawdziwej amidze pocinałem 7 lat temu u kuzyna (jak od niego kupiłem komodę, to on se kupił amigę, zdrajca Come odorka)
PS Z tego co wiem, to na commodore powstało kilka wirusów, których głównym zadaniem było czaszczenie zawartości dyskietek, ale były też takie co ROM rozwalały, a co zatym idze to kernal i w związku z tym mam pytanie, czy takie wirusy uszkadzające wnętrze komody mogły by na emulatorze rozwalić Grzyba?

Na Vice jak jakiś program po uruchomieniu coś mu nie będzie pasować, to się pyta czy włączyć monitor, ale nie wiem czy by wirusa nie przepuścił, więc nie wiem czy mam się bać wirusów czy nie
Owszem, wyszło parę ``wirusów`` na C-64. Są też ze 2 programy antywirusowe. Te programy są w stanie najwyżej uszkodzić logicznie dyskietkę. Nie mają możliwości uszkodzenia ROM-u. Na pewno nie zainfekują też blaszanki. Zresztą ciekawy jestem, gdzie dorwiesz zainfekowany program na C-64
Polecam artykuł z C&A 10/95 ``Wirusy i C-64``.