Oczywiście wydawać by się mogło że siedzi za pedofilię w więzieniu jest z dupy tekstem do artykułu Wiatraka....
... lecz pytanie dlaczego jest łapka w górę ?
Jedna łapka od jednego z wieeeelu polskich januszy z reklamówką, którzy przyjechali do NL, siedzą x lat tam i zdania po niderlandzku wydukać nie mogą. Innych posądzają o brak integracji bo Wolaczki myślą że jak są tego samego wyznania to już nic innego się nie liczy - to że jak inne nacje grupują się w swych zamkniętych enklawach i jak wspomniałem wcześniej języka 90% z nich absolutnie nie umie (u mnie w mieście Holendrzy poprosili mnie żebym pomagał uczyć Polaków po kilku moich inicjatywach oddolnych, gdy na kursie na który uczęszczałem już na 1 lekcji Holender myśląc że Wolaczki mieszkają tu już 6-8 lat to umieją coś a tu total zonk. W czwartek zaczynam kolejną lekcję wspólnie z miejscowym lektorem). Tak się składa że jestem na wielu grupach na FB pt. Polacy w NL (choć stopniowo się wyłączam z kolejnych, nie daję rady tego czytać. Na słowacko-czeskich na których też jestem - inny poziom! zero hejtu, miła atmosfera. Polaczki to jednak bieda jak uj i nie boję się tego powiedzieć) i na większości leje się prymitywizm, hejt, opowiadania co się wyrabia na domkach u rodaków, w skrócie - chlanie, nacjonalizm i hejt. Buractwo dokładnie w tym samym wydaniu jaki ty reprezentujesz. Psują jednym zdaniem wyrwanym z dupy cała atmosferę, bo myślą że jak im establishment dał prawo do wypowiedzi po rozwoju technologicznym który dał im taką możliwość to wszystkie mądrości połknęli. O faszystach i ich wypowiedziach na FB które można znaleźć z pomocą Google'a a z którymi się spikałeś przeciwko mnie na Wiatraku ani nie wspomnę. Ale to dokładnie twój level.
oczywiście Sudi złapał przynętę i dlatego zrobił sobie przykład pamiątkę.
To może spytamy twych klientów którzy kupili UK'eja czy też podzielają twój pogląd na temat Holendrów? Założę się że połowa z kupujących to właśnie oni. Sprzedajesz pedofilom swój produkt? Za kasę sprzedałeś poglądy? Ty, szczery niezłomny brzydzący się lewackim światem?
Notabene zdziwiła mnie ucieczka Sudiego ze Słowacji, kraju gdzie budował siatkę biznesową do nowego kraju z dziwnym językiem do niczego nie podobnym. Można oczywiście przypuszczać ale kto by tam uciekał przed kłopotami.
Mógłbym ci tu wrzucić parę fotek z wielu moich wypraw autostopowych do NL, fotki mego pokoju u rodziców który był pomalowany na pomarańczowo i była zawieszona flaga holenderska z pięknymi frędzelkami dookoła którą specjalnie zamówiłem, bo w NL się zakochałem wiele lat temu. Już wtedy uderzyła mnie różnica w ludziach, podejściu, różnorodności i zasobności. Znajomi z osiedla tylko by potwierdzili moje zachwycenie tym krajem. Ostatnie 3 lata przed przeprowadzką jeździłem z żoną tylko tam na wakacje (dokładnie to tydzień tam i tydzień nad Bałtykiem w drodze powrotnej), żadne Chorwacje, żadne Egipty. Żonę przekonywałem do mego projektu (odwiecznego marzenia) przeprowadzki do NL, jak tylko zaczął się urealniać wraz z rosnącym kontem bankowym.
Co do Słowacji - biznes z zakładaniem firm się wyczerpał, po prostu. Podatki i ZUS-y są wyższe niż w PL. Kto chciał otworzyć sklep czy firmę już to dawno zrobił po wejściu do UE. Niemniej firma istnieje, płaci podatki (niemałe), na wezwania celem przesłuchania jako świadek w sprawie klientów którzy zrobili przekręt bezzwłocznie przychodzę i na SK i do PL i nie ma problemu. Wiem dobrze na jakim poziomie jest przepływ informacji o obywatelach UE i do głowy by mi nie przyszło żeby 'uciekać' w ramach Europy bo to nie ma sensu najmniejszego.
Ale na twą zazdrość nic nie poradzę. Wymyślaj dalej.