Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: GPL vs Real Life  (Przeczytany 1689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
GPL vs Real Life
« dnia: 19 Sierpnia 2016, 23:13 »
Myślę że hieny potrafią zajebać otwarty projekt....nie wiem czy kurwy są z tego dumne....zna ktoś jakąś kurwę?

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline hsimpson

• Level 6
Re: GPL vs Real Life
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Sierpnia 2016, 00:46 »
@Kisiel:
Uważasz, że jestem hieną czy kurwą, czy może dwoma naraz?
Wszystko jest opublikowane na GPL2. Każdy może dołożyć coś od siebie do projektu, jeśli potrafi. Ty naprawdę masz duży problem ze zrozumieniem idei GPL :(.
Dla mnie barierą jest to, że autor sprzedaje wyłącznie kity. Gdyby tak nie było na pewno zamówiłbym u niego.
Chociaż nie napiszę do niego, może się zlituje i zrobi dla mnie gotowce ;)
Miłego dnia Kisiel ;).

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Sierpnia 2016, 14:45 »
Zauważ że open też jest projekt XU1541 jednak autor sobie nie życzy hien zarobkowych. Podobnie płacze podobno twórca SD2IEC. Kurwy zabijają takie projekty bo nic z siebie nie dają poza reklamą swoich kramików. Nikt potem tego nie rozwija by ktoś miał z tego kasę😂

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpnia 2016, 15:14 »
Nie uważam się za hienę czy kurwę biorącą tylko z projektów GPL. Staram się jak umiem wspierać projekty na moje skromne możliwości.
Dlaczego nie pomożesz tym projektom jak jest tak źle? Gdyby wszyscy byli tak krótkowzroczni jak ty, to nic nigdy by się nie rozwinęło. Najlepiej wszystko zamknąć i tylko doić userów. Dlaczego nie pracujesz dla korpo typu M$? Tam jest mnóstwo ludzi twojego pokroju. Myśl nadal komercyjnie, chowaj się na Amibayu ze swoim projektem, bo tutaj wszyscy Cię okradną jak tylko komuś sprzedasz swoje legendarne UK. Zaraz go sklonują i będą sprzedawać na Aledrogo ;). Masz straszną obsesję :(.

Przepraszam za offtopic. Ja już ze swej strony postaram się nie wychylać. Nie warto.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpnia 2016, 15:27 »
Niestety Twoje wspieranie ogranicza sié tylko do mędzenia na forum. Gadkę korpo uwielbiam...co do projektów GPL są martwe, komercyjne są stale rozwijane Ultimate.W sprzęcie rządzi zero jeden.

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpnia 2016, 15:34 »
Ciekawe, to jak można porównać moje skromne mędzenie do twojego. Ciekawe też teorie wysnuwasz, GPL martwe :D.
Kisiel gówno o mnie wiesz. Zostań w swoim wyimaginowanym świecie. Możemy na tym etapie skończyć tą dyskusję, bo to nie ma najmniejszego sensu.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Sierpnia 2016, 16:38 »
Podobnie płacze podobno twórca SD2IEC. [...] zabijają takie projekty bo nic z siebie nie dają poza reklamą swoich kramików.

Wsparcie dla JD wystarczające, żeby pojawił się jego właściciel xD. Tak mi ta idea sd2iec wygląda na kolaborację... Coś jak DIVX i XVID :)

Ale jeszcze jest jeden fajny moment... W projekcie FC3+ pojawił się ulubieniec kisiela i zaczął snuć opowieści, że stara się o zakup praw autorskich HP Riska :D żeby nie było za dużo Finalów :D

Przy okazji nie jestem 100% pewien, ale Final 3 ma loader z niemieckiej gazety (nie pamiętam nazwy) Exos :D Więc FC3 HP RISKA mógł zarobkować na public domain, ale ty nie możesz klonować FC3 !??? PARANOJA
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Sierpnia 2016, 21:07 »
Przykład martwego projektu to sztandar bestseller SD2IEC. Loader GEOS powstał tylko dla tego że odbyła się zbiórka pieniędzy. Fucktycznie zajebisty prokekt GPL. Jak autor traci zainteresowanie projektem to robi z tego GPL. Pojawiają sie od razu kurwy hieny robiące na tym kase. To że ktoś robi sprzedaż linuxa jest dla mnie takim samym obciachem jak sprzedaż SD2IEC. kurestwo na cudzej pracy to jest teraz norma.

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Sierpnia 2016, 07:07 »
To że ktoś robi sprzedaż linuxa jest dla mnie takim samym obciachem jak sprzedaż SD2IEC. kurestwo na cudzej pracy to jest teraz norma.

Pięknie pojechałeś kolegom z forum...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Sierpnia 2016, 08:06 »
Znaczy się komu ?  Loharek kupuje projekty Zaxon robi już tylko swoje, nawet olowy kart z wadą fabryczną jest jego konstrukcją. Jak ktoś schodzi z "kolegów" na poziom niżej niż olo to fakt ...pojechałem z delikatnością. Wina jest po stronie klientów zamiast kupować nowinki od develop to kupują jakieś kolejne wersje tego samego gówna jak np. Princessa....aka SD2IEC backpcb. Druga rzecz społeczeństwo przyzwala na kradzież IP i klientela kupuje jakies bomberlandy od o5 wiedząc że to kradzione. Światek hardware pełen jest kurewskich zachowań.

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Sierpnia 2016, 08:27 »
Kisiel, przecież wiesz, że kilka osób z tego forum robi i sprzedaje SD2IECe.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Sierpnia 2016, 17:34 »
No i widzisz jakiś rozwój z tym związany?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Sierpnia 2016, 05:44 »
No i widzisz jakiś rozwój z tym związany?

A jaki widać rozwój związany z opłatami za JD ? W czym to pomaga ?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2016, 06:50 »
In 2012 Retro Innovations released JiffyDOS for the VIC 20 . [1]
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2016, 06:54 wysłana przez Kisiel »

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Sierpnia 2016, 09:07 »
estem bardzo ciekaw czy ktoś pokusił sie o swojej poprawki że jakaś tam wersja "gra lepiej" niżeli pozostałe.
Nie, podobnie z poprawkami do SD2IEC :)
Przy pewnym poziomie złożonosci kodu, prędzej napiszesz od nowa niż poprawisz zjebane.
Zrób swinsida na arm/cm plus gate na zatrzask wartości a potem GPL i sława na cały świat.