Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C&A numer specjalny  (Przeczytany 1421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cacodemon

• Level 5
C&A numer specjalny
« dnia: 24 Lutego 2016, 07:38 »

Offline Psychik

• Level 5
Re: C&A numer specjalny
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lutego 2016, 08:10 »
"listopad 2015" -> zgadnij...

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lutego 2016, 08:23 »
Ups :) Nie wiem jak mogłem przegapić. Było to jakieś info o tym numerze ?

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lutego 2016, 10:08 »
zamówiłem

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2016, 10:40 »
Dawno temu kupiony i przeczytany. 8)

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lutego 2016, 11:07 »
Zamówiony

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lutego 2016, 11:08 »
też sobie zamówiłem, siedzenie na tronie wymaga informacji.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lutego 2016, 12:09 »
Ups :) Nie wiem jak mogłem przegapić. Było to jakieś info o tym numerze ?

nie wiem. kupuje PiXELa od poczatku, a w e-sklepie przypadkowo zobaczylem.

ps. PiXELE mam, ale dopiero 2 numery przeczytalem, wiec moze tam jakies info dali o party na ktorym to wyszlo.

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Lutego 2016, 12:58 »
też sobie zamówiłem, siedzenie na tronie wymaga informacji.

Uważaj Pixel ma twardy papier, można se dupę pokaleczyć ;).

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Lutego 2016, 15:19 »
Ten numer C&A wyszedł przy okazji poprzedniego Pixel Heaven. W tym roku ma być numer specjalny Bajtka.

Gazeta fajna. Wstępniak K.Dybowskiego, wywiady z redakcją i wiele wiele fajnych tekstów. Gdyby taki był cały Pixel.... Pomarzyć można.

Mam prenumeratę Pixela i przez te 13 numerów (tak tak już tyle się uzbierało) tylko raz zdarzyło się, żebym niewiele miał do czytania. Tak to zawsze coś ciekawego jest. Niektóre numery czytam od deski do deski, mimo że graczem nie jestem, konsolowcem też nie.
Nastąpiła częściowa wymiana redakcji. Kilku starych już nie pisze, ale nadal są Voyager, Borek, User Jama, Micz, Krupik (no ostatnio akurat jej nie ma) chyba jeszcze Sir Haszak i trochę ekipy ŚGK. Gazeta fajnie się rozwija. Z całej gównoburzy wyszło dobre pismo.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Marca 2016, 11:30 »
Wczoraj otrzymałem przesyłkę.
Podniecony otworzyłem nowy pachnący numer C&A.. no i niestety, za wiele to tam nie znalazłem.
Szkoda, bo myślałem że będą jakieś artykuły, które nie zmieściły się w ostatnim numerze z 95 roku, a tu nic.
Z połowa to reklamy Pixel Heaven, podziękowania dla rożnych osób i portali (w tym żadnym z c64), okraszone gdzieniegdzie wycinkami reklam ze starych zachodnich gazet o commodore.
Kilka artykułów o grach - ale nie tylko na commodore tylko ogólnie na platformy 8-bit, które na pewno mogłyby się znaleźć w normalnym numerze Pixel-a, art o Joystickach, przegląd platform - znów ogólny.
Wisienkami na torcie są krótkie wspominkowe teksty starych redaktorów z C&A i to w zasadzie wszystko.
Ogólnie to ok, ale jak na numer specjalny o "Commodore", to nie za bardzo - jakoś nie zauważyłem nawet jednego arta czysto kommodorowskiego (a mowa jest również o Amigach) ;) Najlepsze wrażenie robi okładka, w starym stylu.
Znów jak popatrzeć na autorów tekstów, to rzeczywiście brak "naszych", Voyager - który jest z tego grona najbardziej komodorowski, przecież udziela się na wielu innych scenach.
Trochę szkoda, bo ma się wrażenie że numer powstał przy udziale sympatyków raczej innych platform, których informacje na temat commodorków ograniczają się do wiedzy ogólnej, takich bardziej widzów niż uczestników.
Żadnych wzmianek o tym że amatorsko wydawany był C&A fan, na koniec krótkie info na dole ostatniej strony o śmierci Ramosa - oj widać, teraz dokładnie jak go brakuje - po prostu jako polska społeczność c64 znikamy z mediów.

ps. dla mnie miłym akcentem była krótka wzmianka o Bomberlandzie (nawet jeden screenshot), w artykule Tenchi. Tu trzeba dodać że to fantastyczny znawca gier, i gracz, który udzielał się do niedawna na forum atarionline.
No i ogólnie słowo Atari pada dość często w tym numerze.   

« Ostatnia zmiana: 01 Marca 2016, 11:33 wysłana przez Skull »

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Marca 2016, 21:02 »
Ja otrzymałem dziś i... mam podobne odczucia do Twoich. Chyba najlepiej wyszła...okładka. Całkiem fajnie czytało się wywiady z osobami tworzącymi C&A, ale poza tym to bida. C&A fan jest dużo lepsze, bo trzyma styl i klimat prawdziwych C&A.
Cóż... Jedyny plus to fakt, że nadal mam wszystkie numery C&A.
Kupić można z sentymentu, ale merytorycznie słabo. A pierwsze 18 stron to totalna pomyłka. Nawet nie zachowali charakterystycznego podziału na dział Amiga i C-64

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Marca 2016, 23:53 »
Wczoraj otrzymałem przesyłkę.
Podniecony otworzyłem nowy pachnący numer C&A.. no i niestety, za wiele to tam nie znalazłem.
Szkoda, bo myślałem że będą jakieś artykuły, które nie zmieściły się w ostatnim numerze z 95 roku, a tu nic.
Z połowa to reklamy Pixel Heaven, podziękowania dla rożnych osób i portali (w tym żadnym z c64), okraszone gdzieniegdzie wycinkami reklam ze starych zachodnich gazet o commodore.
Kilka artykułów o grach - ale nie tylko na commodore tylko ogólnie na platformy 8-bit, które na pewno mogłyby się znaleźć w normalnym numerze Pixel-a, art o Joystickach, przegląd platform - znów ogólny.
Wisienkami na torcie są krótkie wspominkowe teksty starych redaktorów z C&A i to w zasadzie wszystko.
Ogólnie to ok, ale jak na numer specjalny o "Commodore", to nie za bardzo - jakoś nie zauważyłem nawet jednego arta czysto kommodorowskiego (a mowa jest również o Amigach) ;) Najlepsze wrażenie robi okładka, w starym stylu.
Znów jak popatrzeć na autorów tekstów, to rzeczywiście brak "naszych", Voyager - który jest z tego grona najbardziej komodorowski, przecież udziela się na wielu innych scenach.
Trochę szkoda, bo ma się wrażenie że numer powstał przy udziale sympatyków raczej innych platform, których informacje na temat commodorków ograniczają się do wiedzy ogólnej, takich bardziej widzów niż uczestników.
Żadnych wzmianek o tym że amatorsko wydawany był C&A fan, na koniec krótkie info na dole ostatniej strony o śmierci Ramosa - oj widać, teraz dokładnie jak go brakuje - po prostu jako polska społeczność c64 znikamy z mediów.

ps. dla mnie miłym akcentem była krótka wzmianka o Bomberlandzie (nawet jeden screenshot), w artykule Tenchi. Tu trzeba dodać że to fantastyczny znawca gier, i gracz, który udzielał się do niedawna na forum atarionline.
No i ogólnie słowo Atari pada dość często w tym numerze.   

Podpisuję się obiema rękami po tym co napisałeś:-)
Ale są też plusy .....Jakość papieru...he he;-) wspomniana okładka....prezencja na biurku.... no i, że w ogóle wyszło;-)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Marca 2016, 10:37 »
Mam wszystkie numery "prawdziwego'" C&A, z 64+4 brakuje mi tylko pierwszego (nie kupiłem, choć go przejrzałem w księgarni - teraz żałuję hehhehe). No i jakoś za C&A nie tęsknię. Ani za Bajtkiem.

W ubiegłym roku wiele razy latałem do UK i na lotnisku widziałem sporo "retro" magazynów (i nie tylko "retro" - ile tam mieli gazetek o RPi, o Androidzie, o iOSie...), pobieżnie przeglądałem - i wolałem tą kasę wydać na zabawki dla Młodego. Chyba te gazetki już na mnie nie działają... Starość jednym słowem :P
-profil nieaktywny-