Witajcie.
(...)zrobić kabel do łączenia dwóch c64 dla Turbo Macro Pro. schemat jest na dysku z assemblerem, (...)
(...)i jednak chodzi o kabel dla tasm bo to jest nostalgia...(...)
No jak nostalgia to ja ew. sory :-).
A czy możesz podesłać ten dysk? Albo sam schemat? Mnie niechcica ogarnia i to ściągnąłem z
http://turbo.style64.org, to tam nie znalazłem. Co do złącz user portu, to znajdzie się ze dwa luźne. To mogę, o ile nie masz ciekawych propozycji, w wolnej chwili polutować taki kabelek. Niestety, bez obudów na wtyczki do user portu. Tego towaru jeszcze nie znalazłem.
Ja tylko zapytałem o prosty kabel... jak bym wiedział, że ten wątek przerodzi się w taką pyskówkę, to bym go nigdy nie zakładał.
Nieważne, czy hodujesz rybki, czy zbierasz puszki, czy zajmujesz się retro sprzętem, zawsze na każdym takim forum są sadzawki, gdzie możesz w błoto wdepnąć. W czasach grup dyskusyjnych nauczyłem się, żeby omijać takie miejsca. Przefiltruj wiadomości potrzebne, reszty nie ładuj do mózgu.
Moneo a masz te zlacza, albo lepiej mozesz sie pochwalic gdzie kupiles na PW
Mam. Kupiłem kilka na zapas. W artykule napisałem, że trzeba szukać na ebay, albo aliexpressie.
O tutaj są:
Card Edge Connector 3.96mmCiekaw jestem czy ta wersja z finall ma ten sam blad
Nie wiem, o jaki błąd chodzi. Ja testowałem modyfikację na realnym c64 pod kątem programowania. Transfer z PC kodu wynikowego działa, monitor z Final 3 działa, ładowanie programów ze stacji 1541 działa. Więcej nie testowałem, bo nie potrzebowałem.
Dodatkowo jest przygotowany obrazFinala3 dla Ultimate 1541. Polecam tym, co mają 1541u.
Obraz Final3 dla Ultimate 1541.
hobocti77x czilałt. Wiem, że czujesz się niedoceniony, jako konstruktor, ale jak słusznie Ci tutaj zwracają uwagę, jest to sprzęt wykonany w ilości błędu statystycznego. Tako samo, jak TDC Kisiela. Ktoś widział, ktoś coś wie, podobno coś działa, sa filmiki. Do czasu, aż nie zostaną upublicznione źródła projektów, jest to ciekawostka przyrodnicza, jak moje podłączenie karty SD do user portu c64. Nie oszukujmy się, willi na Borneo nikt z tych projektów się nie dorobi, więc trzymanie w tajemnicy schematów/kodu źródłowego jest bez sensu brak.
Aczkolwiek połączenie c64 i pc za pomocą at89s4051 jest interesujące. Napisz o tym artykuł, opublikuj kody. I nie licz, że Cię ktoś doceni. Liczy się satysfakcja :-)
Czego Wam i sobie życzę.
Pozdrawiam, M.