Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2016  (Przeczytany 80778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
Re: Ciekawostki aukcyjne 2016
« Odpowiedź #405 dnia: 12 Lipca 2016, 15:38 »
A jak myślisz co ci powie koleś który nie ma przetwornicy i jak podłączysz twoją i będzie black screen co ??? Że ci opuszcza 2 000 czy że upaliłeś MAXA i jest twój ?

Komancz serio - jak widzę teksty kiedyś był sprawny i teraz jest chyba też, nie przyjmuje negatywów, nie daję gwarancji, cena w kosmosie, brak info o możliwości sprawdzenia - wystarczająca dyskwalifikacja, żeby nawet z gościem nie podejmować rozmowy. To nie jest "C64 stan nieznany wuja umarł" za 150 - bez jajów.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #406 dnia: 12 Lipca 2016, 15:50 »
żyj z tym.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #407 dnia: 12 Lipca 2016, 15:54 »
OSTRZEŻENIE :)
http://olx.pl/oferta/sperzedam-commodore-64-CID99-IDcvzvl.html#fe5bcbc85e

wklejam tutaj bo nie ma sensu zakładać nowego tematu.
COMMODORE trup (czarny ekran) oraz uszkodzony włącznik / zasilacz również uwalony.

Pozdrawiam

No przecież uczciwie jest napisane że długo nie był używany jak te MAXY i sprzedaje jako uszkodzony.

Jeden młot kiedyś na allegro sprzedawał z pół roku uszkodzoną 1541II i z furią zachwalał jaki to zaszczyt będzie ją naprawić :D

Chociaż uczciwie pisał że uszkodzona, a nie że nie wie jak sprawdzić...

Albo jak koleś sprzedał JADowi klawiaturę z obciętą wtyczką i napisał, że trzeba czytać ze zrozumieniem LOL
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #408 dnia: 12 Lipca 2016, 16:35 »
Albo jak koleś sprzedał JADowi klawiaturę z obciętą wtyczką i napisał, że trzeba czytać ze zrozumieniem LOL

ztcp to nie wtyczka bo taką sobie by pewnie naruchał ale taśma była ucięta...a tego już ni chuja nie naprawisz chyba że zabawa z klejem przewodzącym.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #409 dnia: 12 Lipca 2016, 16:55 »
Wychodzi na to że kisiel i beda nie umieją czytać ze zrozumieniem

Oto esencja i poaukcyjne mądrości takich sztuczek jak te MAXY

zaznaczam w opisie aukcji było "KLAWIATURA SPRAWNA DO SAMEGO KOŃCA"

@Beda & @Kisiel

Każdy interpretuje wystawiony na aukcji przedmiot wg własnego uznania, stąd często niedomówienia.
Wyobraźcie sobie sytuację, kiedy sprzedawana jest sama obudowa z klawiatura bez bebechów np. do C64, zrobione zdjęcie frontu sprzedawanego przedmiotu, natomiast <strong>w opisie aukcji zaznaczone jest</strong> co zawiera zestaw. Któryś z Was wygrywa aukcję, otrzymuje towar, po czym okazuje się, że jednak nie jest to czego oczekiwał - bo też domniemał, że wystawiony był kompletny, działający egzemplarz, a dostał tylko obudowę z klawiaturą? Też wina sprzedawcy, że <strong>nie "poinformował"</strong> o wszystkich niedociągnięciach w sprzedawanym przedmiocie?
1. <strong>Czytać... Czytać... Czytać...</strong> i to ze zrozumieniem. Jeśli ktoś pozbawiony jest tej umiejętności nie powinien brać udziału w zakupach.
2. Jeśli coś w opisie nie gra to albo nie biorę udziału w aukcji, albo zazwyczaj podana jest forma kontaktu, którą wystawiający przedmiot preferuje i poprzez zapytanie można rozwiać wszelkie wątpliwości.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #410 dnia: 12 Lipca 2016, 17:02 »
Wegi cytujesz jakieś dominiczkę a ja piszę o klawiaturze co kupił jad.
Z koniem na łby żeś się pozaminieał?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #411 dnia: 12 Lipca 2016, 17:08 »
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=5955.0

kisiel zajrzyj no do wątku o ile moje czytanie ze zrozumieniem nie zawsze jest zwieńczone sukcesem, to upewnij mnie, że zapodany cytat nie jest od sławetnego sprzedawcy klawiatury dla JADa

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #412 dnia: 12 Lipca 2016, 17:29 »
chętnie kupię ten stuff

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #413 dnia: 12 Lipca 2016, 17:41 »

ztcp to nie wtyczka bo taką sobie by pewnie naruchał ale taśma była ucięta...a tego już ni chuja nie naprawisz chyba że zabawa z klejem przewodzącym.

Weguś masz problem faktycznie z czytaniem... a ja z tego co pamiętam mam dobrą pamięć.
Wtyczka nie była obcięta tylko taśma...ale masz racje jak zwykle:)

PS. Budda żyje ale nie brał co pisali :P

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #414 dnia: 12 Lipca 2016, 18:07 »
OSTRZEŻENIE :)
http://olx.pl/oferta/sperzedam-commodore-64-CID99-IDcvzvl.html#fe5bcbc85e

wklejam tutaj bo nie ma sensu zakładać nowego tematu.
COMMODORE trup (czarny ekran) oraz uszkodzony włącznik / zasilacz również uwalony.

Pozdrawiam

No przecież uczciwie jest napisane że długo nie był używany jak te MAXY i sprzedaje jako uszkodzony.

Jeden młot kiedyś na allegro sprzedawał z pół roku uszkodzoną 1541II i z furią zachwalał jaki to zaszczyt będzie ją naprawić :D

Chociaż uczciwie pisał że uszkodzona, a nie że nie wie jak sprawdzić...

Taaaa uczciwie :) nie ma to tamto. Tylko że w pierwotnej wersji treść wyglądała tak "Sprzedam Commodore 64 z zasilaczem. Stan jak na zdjęciach"
No to ustawka na mieście. Typ przekonywał, że komputer sprawny ;) Towar odebrałem i pojechałem do domu. Po testach zadzwoniłem do typa z informacją że sprzęt jest trup, nawet zasilacz nie działa nie mówiąc o c64. No to typ mi wyjechał że ja uszkodziłem :) to mu powiedziałem to tamto ;)  i przekonałem go do  zwrotu.
Teeraz jak widać treść ogłoszenia wygląda tak: Sprzedam Commodore 64 z zasilaczem. Stan jak na zdjęciach. Komputer był długo nieużywany wiec sprzedaje jako uszkodzony.
więc po chhh uczciwie :)

Offline roberto231

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #415 dnia: 14 Lipca 2016, 20:22 »
Nówcie sztuki mi się trafiły :)

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #416 dnia: 14 Lipca 2016, 20:40 »
Nie rozumiem. Przecież są dostępne po 25zyla leżaki magazynowe w sklepie.
Pochwal się januszu ile za to dałeś?

Offline roberto231

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #417 dnia: 14 Lipca 2016, 20:50 »
Ja w sklepie widzę po 38 zł+przesyłka podróby: http://www.sklep.monster.pl/MAGNETOFON-COMMODORE-CBM-64-128(4,43322,2013).aspx
Ja dałem 40 zł z dostawą za oryginał.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2016, 20:52 wysłana przez roberto231 »

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #418 dnia: 14 Lipca 2016, 20:53 »
Gratuluje. Teraz jeszcze musisz napisac testament jak mają rozlokować towar w trumnie  ;)

Offline roberto231

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: 14 Lipca 2016, 20:56 »
Obawiam się że była by za mała. Co najmniej krypta.