Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zakup niekontrolowany: Komancz vs Canga i widzowie  (Przeczytany 4436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Re: Zakup niekontrolowany: Komancz vs Canga i widzowie
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lipca 2015, 13:12 »
bang. szacun.

tym bardziej zadziwia to co dostałem.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lipca 2015, 13:30 »
Dlatego natychmiast dzwoniłem, pisałem i chciałem załatwić sprawę i jako uczciwy człowiek zaproponowałem rekompensatę.
Kończę temat, gdyż nic nowego nie zostanie wniesione do sprawy.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lipca 2015, 13:31 »
@Canga ładna kolekcja :), masz do tego jakiś specjalny pokój, jak na to patrzą inni domownicy ?

@comankh to nie Twój zasilacz stoi pod stolikiem na 3-ciej i 4-tej fotce ?;)

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lipca 2015, 13:36 »
Znajduje się w domu, w dwóch pokojach na parterze (4x3m), do których nikt nie zagląda bo są wolne.
Dodatkowo na piętrze znajduje się jeszcze jeden pokój (4,5x5,5m) w którym składowane są komputery, czekające na swój regał.
Widoczny na zdjęciu zasilacz z pewnością to nie jest ten, który otrzymał.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lipca 2015, 13:38 »
to nie Twój zasilacz stoi pod stolikiem na 3-ciej i 4-tej fotce ?;)

nie, mój ma dość oryginalny wygląd xd retrobrite już leci.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Lipca 2015, 14:50 »
co do zdjęć , to całkiem pojechane archiwum ... a rodzinka nie leczy na jakiś ...olizm ?

CMK, przeproś i won ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Lipca 2015, 14:51 »
Wow! Kolekcja robi wrażenie. Podziwiam i zazdroszczę.

Używasz to, czy masz ją "tylko" do zrobienia wrażenia?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Lipca 2015, 14:53 »
CMK, przeproś i won ;)

racja, a potem zacznę używać autorytetu swojej kolekcji w chandlu ;).

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lipca 2015, 14:57 »
Nie wiem czy to zbieractwo czy też nie. Wszystkie oczywiście sprawne w pełni. Używane na biurkach. Z Witryn co niektóre również, inne nie (np. nowy i nieużywany Timex 2048). Jak znajdę chwilkę lubię pooglądać stare dema na ZX, C64, Amiga, pograć w niektóre gry (jak widać po oryginałach w witrynach, większość jeszcze nie ma swojego miejsca - brak regałów).
Te trzy pokoje - to moje królestwo, to moja pasja, moje hobby. Nie służy temu by się chwalić, przedstawiłem je teraz tylko dlatego, że byłem posądzony o to, że jestem zwykłym handlarzem i nie mam nic wspólnego z hobby/pasją.
Jak każdy kolekcjoner staram się posiadać prawie wszystko, ale niestety niektóre komputery są na tą chwilę po za zasięgiem.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Lipca 2015, 15:42 »
@Canga
Niestety, ale to co pokazałeś (kolekcja) - świadczy o tym, że jesteś ukierunkowany na posiadanie kolekcji ideałów
natomiast śmieci (nazwij to : gorsze sztuki, nadwyżki kolekcji itd) wystawiasz na Allegro jako "stan idealny, piękny rarytas itd"
Chcesz to sprzedać za dobre pieniądze dając takie opisy jakie dajesz z podejściem, że później najwyżej zwali się na serwis.
Gratuluję dobrego samopoczucia!
Dodatkowo działasz nieuczciwie usiłując zarobić na chorych opłatach za przesyłkę bo nie uwierzę, że nie da się wysłać np. myszki
za kwotę niższą niż 20zł .
Liczysz na łosia, który kliknie myszkę do Amigi za 30zł a dopiero później zobaczy tą wywindowaną cenę wysyłki.

W tej całej rozróbie z kolegą Comankh Twoim (właściwie jedynym) atutem jest, że wystawił Ci pozytywa.
Bo jakie masz inne atuty?  Twoja obietnica zniżek przy następnym zakupie - to raczej troszkę cyniczne...

Miałem parę lat temu podobną sytuację z niejakim VL z Suchej Beskidzkiej
Opis tej całej transakcji tutaj:  http://speccy.pl/forum/index.php/topic,774.0.html
Facet sprzedawał IDEALNE, sprawne, prawie nowe dyskietki- tak wyglądała aukcja:  http://www.marcin-marcin-marcin.com/dyskietki.jpg
Kupiłem od niego 50 szt poprzez aukcję i 50 szt prywatnie - całość ponad 1100 zł.  Przysłał mi śmieci nie nadające się do użycia.
Facet później miał atut bo wystawiłem mu przez pomyłkę pozytywny komentarz i usiłował mi zarzucić problemy psychiczne.

Kisiela to ja w ogóle w tym wszystkim nie rozumiem, bo pamiętam zawsze mocno i głośno stawał przeciwko podejściu:
"skoro mnie jeszcze nie wyjebał to jest ok"
Tutaj drogi Kisielu jesteś hipokrytą. Twoja chęć dopieprzenia Comankh'owi jest tak wielka, że jesteś w stanie opowiadać
się po stronie nieuczciwego sprzedawcy. Gdzie Twoje motto? Gdzie zasady, które miałeś na starym forum? 
Wypowiadasz się tylko po to by więcej namącić i wywalić jak największe wiadro gówna na głowę CMK.
Później kupisz sobie torbę chrupek i będziesz siedział przed monitorem masturbując się mentalnie, patrząc jak ludzie rzucają
się sobie do gardeł.  Paskudny z Ciebie typ.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Lipca 2015, 16:27 »
dziękuję, ale nie potrzebuję obrońcy. z kisielem będzie pojedynek na % podczas riverwash :)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Lipca 2015, 16:32 »
Wybacz, ja tylko wyraziłem swoje zdanie w tym temacie.
Nikomu nie miałem zamiaru być obrońcą.
A Kisiel się wybiera na Riverwash ?
Nie boi się, że Pendolino się zepsuje?  ;)

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Lipca 2015, 18:28 »
ikci - jakbyś był sprytny i byś sprawdził to byś widział, że wysyłam wszystko i tylko kurierem. Akurat Tobie nie muszę się tłumaczyć dlaczego, ale będę dobroduszny i wytłumaczę. Na najbliższą pocztę mam jakieś 8-10km w jedną stronę, jadąc w korku (tracę paliwo), następnie jedynie miejsca parkingowe w Rybniku są płatne (jakbyś nie wiedział to informuję), opłata najniższa to 2zl/godzina, następnie stoję w kolejce na poczcie.
teraz sama wysyłka myszki - to gabaryt B (informuję jakbyś niewiedział) opłata już wyższa, muszę ja zabezpieczyć bo tak nie wyślę i kupić dodatkowo kopertę na poczcie.
Teraz kwoty: dojazd - licz najtaniej jak się tylko da 0,5zł/km - co daje 8zł, dolicz parking 2zł i opłatę za wysyłkę.

Teraz pytania. Mam nie doliczać dojazdu? Pakowania? Opłaty parkingowej?
Co jest tańsze?
Co jest wywindowane Twoim zdaniem?

Fakty: Nie kupiłeś ode mnie nic a wypowiadasz się nie mając bladego pojęcia, wybacz ale nic Ci do tego! Ty pewnie mając 3 auta do sprzedania to sprzedaż dwa najładniejsze!
Nie widziałeś komputera, nie dostałeś nic a najwięcej masz do powiedzenia i nie wiem dlaczego.

Kolejny fakt: nie wiesz kompletnie nic o moim życiu, może jestem niepełnosprawny i jest mi ciężko dostać się na pocztę? Może sam wychowuję małe dziecko i jest wówczas bardzo ciężko wszystko ogarnąć (praca, dom, dziecko, wysyłki, obiady, pieluszki).
Nie będę tłumaczył komuś kto widzi tylko sam czubek góry lodowej jak wielka ona jest - nie twoja sprawa.

Fakt: jeżeli sprawdzisz to myszki już nie raz sprzedałem i wysyłka odbyła się kurierem! Nie chcesz nie kupuj, kup u innego, który liczy taniej i wysyła ekonomiczna. Ja tego nie robię z wielu powodów mam do tego prawo takie jak Ty do wyboru innego sprzedającego.

Uważasz, że jestem nieuczciwym sprzedawcą? Przykro mi ale nie masz z tym kompletnie wspólnego i proszę nie wypowiadaj się "bo miałeś podobną sytuację". Sytuacje są różne jak ich sprzedawcy i towar, który sprzedają. Bzdury piszesz i tyle.
Problem by był Twój jakbyś otrzymał coś co się Tobie nie podoba - jest możliwość zwrotu - rzecz normalna!
Na jakiej podstawie stoisz po jednej lub drugiej stronie? Widziałeś sprzęt? Miałeś w ręce?
Zastanów się pięć razy zanim coś napiszesz. Jeżeli masz jakieś problemy z jakimś tam sprzedającym to nie mój problem i nie interesuję się czy kupiłeś po za Allegro by obniżyć koszty, czy w jakim celu. Twoją sprawą się nie interesuje, bo mnie nie dotyczy i to również tyczy się tej sprawy!
Nie uczestniczyłeś w transakcji, nie widziałeś, nie słyszałeś a jedynie czytasz nasze wypociny i już masz wiele do powiedzenia.
« Ostatnia zmiana: 24 Lipca 2015, 18:41 wysłana przez Canga »

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Lipca 2015, 18:41 »
z kisielem będzie pojedynek na % podczas riverwash :)

znaczy się najpierw chluśniem bo uśniem a potem blah 'tulipanem' tu fejs? :)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lipca 2015, 19:15 »
Kisiela to ja w ogóle w tym wszystkim nie rozumiem, bo pamiętam zawsze mocno i głośno stawał przeciwko podejściu:
"skoro mnie jeszcze nie wyjebał to jest ok"
Tutaj drogi Kisielu jesteś hipokrytą. Twoja chęć dopieprzenia Comankh'owi jest tak wielka, że jesteś w stanie opowiadać
się po stronie nieuczciwego sprzedawcy. Gdzie Twoje motto? Gdzie zasady, które miałeś na starym forum? 
Wypowiadasz się tylko po to by więcej namącić i wywalić jak największe wiadro gówna na głowę CMK.
Później kupisz sobie torbę chrupek i będziesz siedział przed monitorem masturbując się mentalnie, patrząc jak ludzie rzucają
się sobie do gardeł.  Paskudny z Ciebie typ.

Taki paskudny typ jak ty nawet nie zdążył zauważyć ze WYJEBANY CMK postawił stolca na allegro POZYTYWNEGO za wyjebanie w dupę.
Jesteś kretynem którego wiadro gówna idzie na kisiela za to że nie potrafisz dodawać i odejmować prostych faktów... btw wiadro gówna na cmk ??? Masturbuj się dalej.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....