Przełożę A600 do obudowy A500 i będę miał mutanta ;-).
Miło, ale z tego co wiem to klawiatura od A500 nie pasuje do płyty A600.
[OFFTOP MODE=ON]Bezpośrednio nie pasuje, fakt.
Pierwszy problem to taśmy mają inną szerokość, przestawione ścieżki i wydaje mi się, że klawa od A600 ma o 1 ścieżkę mniej niż A500 i A1200, w sumie to A600 nie ma klawiatury numerycznej ...
Idąc w tym kierunku, fakt, ciężko to dopasować... ale wystarczy lutownica, kilka przewodów i włala.
Dzięki informacjom ze strony: Roman Workshop - amatorskie projekty programistyczno-elektroniczne

Bazując na tym rysunku i innych publikacjach udało mi się już podłączyć klawiaturę z A500 do A600, dzięki temu wiem, że sama płyta A600 jest sprawna.
(A600 dostałem za darmo, to chyba mniej niż dwie A500 za 100 zł, wygrałem, zagarniam twoje złoto)
[OFFTOP MODE=OFF]Mógłbym ją wystawić na wymienianym tu portalu , z opisem:
dioda działa, reszty nie sprawdziłem, bo babcia pożyczyła zasilacz i nie oddała, a wujek wziął kabel antenowy, z boku ma dwa przełączniki, nie wiem, sprzedaje, co widać. Kiedyś działała, leżała w szafie, znalazłem, to sprzedaje, nie przyjmuje zwrotów, tylko pozytywny komentarz. I może jeszcze bym trochę w węglu umorusał.
Ale , że ja z innych, to jak będzie ładnie działała owa A600, to może komuś oddam, niech się cieszy. Taki ze mnie frajer*.
M.
PS. frajer - w pierwotnym znaczeniu człowiek z dobrego domu przestrzegający norm społecznych, często z zasobnym portfelem, ect. (jeszcze spotykane to znaczenie w sensie pozytywnym w jęz. czeskim i słowackim)