Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S-allegro] 2 carty: Epyx Fast Load i KCS Power Cartridge  (Przeczytany 749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6

Offline F7sus4

• Level 6
[S-allegro] 2 carty: Epyx Fast Load i KCS Power Cartridge
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Czerwca 2014, 16:41 »
Opis Power Cartridge z upieczeniem Actionowcow i Finalowcow w iscie pijarowskim stylu. Top-notch, strzaleczka!

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2014, 17:40 »
;o) ...............
Tak najbardziej to wkurza mnie pisanie "unikat" przy karcie z Flimbo. Unikat który był dołączony do każdego G, a teraz wołają za niego 150zł. Masakra.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Czerwca 2014, 18:08 »
Szczerze, to idea tego karta (Flimbo) jest dla mnie, z uzytkowego punktu widzenia, kompletnie poroniona. O cenie nawet nie wspominam. \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Czerwca 2014, 18:18 »
Oj no co Ty?

"Flimbo's Quest" pod względem muzyki i grafiki to pierwsza liga, i to była zawsze pierwsza gra puszczana znajomym żeby wywołać efekt WOW.
"Klax" świetna gralność dla tych co lubią logiczno/zręcznościowe.
"International Soccer" OK, trochę potworek, ale z drugiej strony dało się nieźle wybawić grając w dwie osoby (dopóki nie zagrało się w "Microprose Soccer" oczywiście).
I "Fiendish Freddy's..." - typowa party game na więcej osób.

Ten kart był naprawdę świetnie zbalansowanym dodatkiem dla giercujących IMHO.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Czerwca 2014, 18:36 »
Nie to do konca mam na mysli. Za rownowartosc tego karta (w porywach do 100-150zl) mozesz obecnie kupic inne urzadzenia, z ktorych odpalisz te gry i wiele innych. Dlatego uwazam cene za dalece niezasadna.

Zawartosc jest jak najbardziej spoko. Z tej listy jedynie International Soccer nigdy mnie jakos szczegolnie nie porwal, na niecheatowanym Flimbo's Quest stracilem pol mlodosci i drugie tyle joystickow.

\"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Czerwca 2014, 19:29 »
Mi się podobają aukcje kartów typu z zdartą naklejką, czyli kup kota w worku gdzie ceny przekraczają zdrowy rozsądek. Flimbo to zapodaję jak goście przychodzą z dzieciakami i mamy spokój nawet PS3 nie tykają wtedy.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Czerwca 2014, 08:34 »
Cartridge z Flimbo to chyba najlepszy cart z grami z tamtego okresu (coś jak Contra dla Nes). I nie zgodzę się, że International Soccer, nie zasłużył w nim na swoje miejsce.
To chyba pierwsza gra komputerowa, którą widziałem w życiu i zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Nie wiedziałem, jakim cudem wójek z moim ojcem sterują piłkarzami na meczu w telewizorze (telewizor był na tyle mały i czarno-biały, że nawet nie zauważyłem pikselozy, która w tej grze jest mocno widoczna). I grało się w tą grę u kuzyna do urzygu - jest najstarsza z tej listy, z czasów wejścia na rynek c64 - no ba, ale wójek był marynarzem i te Commodore 64 przywiózł do Polski dość "wcześnie".

ps. co do ceny - to nie tylko w tym przypadku osiągają absurdalny poziom, można powiedzieć że bywają w cenie c128(d) :>

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Czerwca 2014, 09:08 »
Dokładnie ale ten kart ma jeszcze Fiendish Freddy- cyrk z jajem w który z braćmi zagrywaliśmy się za młodu i te oceny jurorów mega zabawa\"\"
A intro z Flimbo nie raz leciało godzinami tylko ze względu na świetną muzyczkę...
Pozdrawiam.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #9 dnia: 04 Czerwca 2014, 09:29 »
Skull:
wójek

grammar nazi alert.

fakt, ceny takich cartow (flimbo etc) sa s dupy, zgaduję że wyszły w dziesiątkach tysiecy.

edit: wacek, eleganckie opisy \"\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Czerwca 2014, 10:40 »
Ceny z kosmosu \"\"
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???