Hehe dzięki Magnate za pamięć - w sprawie tej gry wiele korespondowałem z autorem (Peter Braun) tamtego artykułu i całej grupy ludzi którym ta gra również dawała spokoju.W sumie uzbierałem około 20 maili z wymianami doświadczeń(mimo solucji pewne sprawy dalej są niejasne).Prawie kompletny opis pojawił się w czerwcu w czasie sesji egzaminacyjnej.Żałuję że przed sesją nie miałem czasu żeby rowikłać do końca algorytm otwierania niebieskich drzwi (a byłem bardzo blisko

)Nie mniej jednak cieszę się że miałem swój udział w wymianie doświadczeń.Okazało się w końcu że pół świata musiało się za tą grę zabrać równocześnie żeby w końcu znalazł się opis.Nie ma to jak współpraca.Jestem ciekaw czy są jeszcze jakieś takie perełki które do tej pory są nie ruszone, a ciekawią strasznie.
Właśnie sobie przypomniałem ile to zamieszania było wokół dizzy 2 gdyż nikt wokoło nie posiadał orginalnej wersji i wszystkim się wieszała po wejściu do wody.Jakaż była moja radość kiedy przez użycie finala 3 gra weszła do monitora języka maszynowego z wypisanym Pc-counterem co pozwoliło znaleźć i zlikwidować błąd a to z kolei przejść całego Dizziego 2 jako jeden z pierwszych ludzi na osiedlu ! Ale się rozmażyłem - chyba przydałoby mi się z kimś pogadać na gg (mój numer 843415) albo spotkać się live i powspominać dobre czasy c64.Magnate zdaje się że Ty z Żor jesteś tak jak ja, może wyskoczylibyśm kiedy na rynek, może ktoś jeszcze mieszka niedaleko to jakieś małe spotkanko by się zrobiło ? Ok kończę już bo późno pozdrawiam wszystkich
Ps. Dalej nie piszecie co C&A