Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Gry nie do przejścia  (Przeczytany 1378 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~gringo_w@poczta.onet.pl#*#Gringo_w

• Gość
Gry nie do przejścia
« dnia: 13 Czerwca 2004, 12:41 »
 Podajcie jakie gry sprawiły wam najwięcej problemów aby je \'zaliczyć\'.Być może niektóre z nich dalej czekają aż ktoś je w końcu ruszy.Czy są wśród nich takie które przeszliście dopiero przy pomocy internetu lub dzięki dobremu emulatorowi ?? Opiszcczie swoje przeżycia. Jeśli chodzi o mnie to 2 największe perełki to były: FIRELORD - tu pomogła mi mapa ściągnięta z neta i przyspieszanie gry w emulatorze. Oraz DR WHO AND THE MINES OF TERROR - która do tej pory kryje w sobie wiele nierozwiazanych zagadek ale podobno są już ludzie którzy niemal całkowicie sobie z nią poradzili i liczę na to że w te wakacje też ją w końcu rozniosę   Pozdrawiam wszyskich i czekam na wasze opinie.

Ps. Co z C&A kiedy będzie wysyp wszystkich numerów do ściagnięcia skromna część jest jest w cconline ?? Dogadajcie się może z nimi i zróbcie jedną wielką czytelnie albo coś bo w sumie c64 power żyje ale jakoś cicho tutaj.

Offline OSH

• Level 5
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2004, 11:50 »
 Dla mnie taką grą był Infiltrator. Dopiero, jak znalazłem na necie mapę, dałem sobie z nią radę. Podobnie było z Last Ninja III, bo za Chiny coraz mniej ludowe  nie mogłem zabić Kunitokiego. Aż na którymś  Forum wyczytałem co należy zrobić i wreszcie zobaczyłem koniec

SPC

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2004, 12:04 »
 Infiltrator tez dal mi popalic. Dalem sobie z nim spokooj. Another World - do tej pory nie wiem czy mialem skopana wersje czy poprostu ta gra tak dziwnie sie zachowywala.

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Czerwca 2004, 21:59 »
 jak na moj gust, to najtrudniejsza gierka jest Montezuma Rev. slyszalem nawet kiedys, ze ta gra nie ma zakonczenia. ile w tym prawdy?? nie wiem... ja do dzisiaj nie ukonczylem tej gry.

Offline OSH

• Level 5
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Czerwca 2004, 12:00 »
 Ależ ma zakończenie, tyle, że potem zaczyna się od początku. Tzn, przechodzi się jeden poziom i zaczyna następny. Jeżeli chodzi o ilość poziomów, to też nie wiem ile tego jest

Magnate

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Lipca 2004, 15:23 »

Napisał: Gringo_w

Podajcie jakie gry sprawiły wam najwięcej problemów aby je ``zaliczyć``.Być może niektóre z nich dalej czekają aż ktoś je w końcu ruszy.Czy są wśród nich takie które przeszliście dopiero przy pomocy internetu lub dzięki dobremu emulatorowi ?? Opiszcczie swoje przeżycia. Jeśli chodzi o mnie to 2 największe perełki to były: FIRELORD - tu pomogła mi mapa ściągnięta z neta i przyspieszanie gry w emulatorze. Oraz DR WHO AND THE MINES OF TERROR - która do tej pory kryje w sobie wiele nierozwiazanych zagadek ale podobno są już ludzie którzy niemal całkowicie sobie z nią poradzili i liczę na to że w te wakacje też ją w końcu rozniosę   Pozdrawiam wszyskich i czekam na wasze opinie.

Ps. Co z C&A kiedy będzie wysyp wszystkich numerów do ściagnięcia skromna część jest jest w cconline ?? Dogadajcie się może z nimi i zróbcie jedną wielką czytelnie albo coś bo w sumie c64 power żyje ale jakoś cicho tutaj.
Jeśli chodzi o Dr Who, to może ta solucja ci pomoże?

http://the-stock2000.de/en/drwho.html

~gringo_w@poczta.onet.pl#*#Gringo_W

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Lipca 2004, 01:32 »
 Hehe dzięki Magnate za pamięć - w sprawie tej gry wiele korespondowałem z autorem (Peter Braun) tamtego artykułu i całej grupy ludzi którym ta gra również dawała spokoju.W sumie uzbierałem około 20 maili z wymianami doświadczeń(mimo solucji pewne sprawy dalej są niejasne).Prawie kompletny opis pojawił się w czerwcu w czasie sesji egzaminacyjnej.Żałuję że przed sesją nie miałem czasu żeby rowikłać do końca algorytm otwierania niebieskich drzwi (a byłem bardzo blisko :) )Nie mniej jednak cieszę się że miałem swój udział w wymianie doświadczeń.Okazało się w końcu że pół świata musiało się za tą grę zabrać równocześnie żeby w końcu znalazł się opis.Nie ma to jak współpraca.Jestem ciekaw czy są jeszcze jakieś takie perełki które do tej pory są nie ruszone, a ciekawią strasznie.
 Właśnie sobie przypomniałem ile to zamieszania było wokół dizzy 2 gdyż nikt wokoło nie posiadał orginalnej wersji i wszystkim się wieszała po wejściu do wody.Jakaż była moja radość kiedy przez użycie finala 3 gra weszła do monitora języka maszynowego z wypisanym Pc-counterem co pozwoliło znaleźć i zlikwidować błąd a to z kolei przejść całego Dizziego 2 jako jeden z pierwszych ludzi na osiedlu ! Ale się rozmażyłem - chyba przydałoby mi się z kimś pogadać na gg (mój numer 843415) albo spotkać się live i powspominać dobre czasy c64.Magnate zdaje się że Ty z Żor jesteś tak jak ja, może wyskoczylibyśm kiedy na rynek, może ktoś jeszcze mieszka niedaleko to jakieś małe spotkanko by się zrobiło ? Ok kończę już bo późno pozdrawiam wszystkich    

Ps. Dalej nie piszecie co C&A

aze

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Lipca 2004, 19:56 »
 :D
 Najwiecej klopotu sprawilo mi Starquake, Firelord,Hero of the Golden Talisman,Jet Set Willy, Jack The Nipper 2.
 Ale do dzis nie przeszedlem gry Seymuour at The Movies.

Ps. Dobrze widziec was wszystkich znowu :)

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Lipca 2004, 23:54 »

Napisał: aze

:D
 Najwiecej klopotu sprawilo mi Starquake, Firelord,Hero of the Golden Talisman,Jet Set Willy, Jack The Nipper 2.
 Ale do dzis nie przeszedlem gry Seymuour at The Movies.

Ps. Dobrze widziec was wszystkich znowu :)

Potwierdzam bo sam też się męczyłem z  Firelord i Hero of the Golden Talisman ale w końcu się udało.Pewnie o wielu jeszcze gierkach zapomniałem i może sobie jeszcze przypomnę. Co do Seymour at the movies to udało mi się przejść całego, więc daj znać z czym miałeś problem, mi najwięcej zajęło znalezienie ostatniego oscara który jest w specyficzny sposób umieszczony w teleporterze.

aze

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Lipca 2004, 18:18 »
 No ja wlasnie ostatniego oscara nie znalazlem, lazilem bladzilem i mi sie znudzilo wkoncu.

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Lipca 2004, 23:27 »
 Żeby zodobyć ostatni oskar musisz iść do studia gdzie jest teleporter który wysyła Cię do jakiegoś czarownika (już nnie pamiętam jak się on nazywał) kiedy włączy sie odliczanie trzeba w ostatniej sekundzie wykonać skok w prawo (prawo+góra).Dzięki temu przeteleportuje Cię w miejsce powyżej tego maga.Za pierwszym razem może sie nie udać ale próbuj aż wyjdzie. Na koniec czekać będą congratulationsy...

Przypomniała mi się kolejna gra której nie szło przejść bo mi się wieszała - terramex - słyszał ktoś może o tym albo zaliczył to całe ?? Pozatym wstyd mi za Great Escape - teraz raczej bym dał sobie rady ale to już czyste lenistwo że tego nie zakończyłem,ach i jeszcze jedna - Mad Flunky nie wiem czy to gra powalająca miodnością ale zawsze mnie nurtowało o co tam chodzi ale podejrzewam,że elementy zręcznościowe wykluczą u mnie chęć zmagania się z tą grą.
 Pozdrawiam wszysktich bo jutro wyjeżdżam, mam nadzieję, jak wrócę to się tu o wiele bardziej ożywi bo mimi iż wszyscy zaglądaja mało kto się odzywa.Niech każdy podorzuca swoje trzy albo i więcej grosze   .

~#*#fanC64

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Sierpnia 2004, 19:05 »
 czy mi ktos wytlumaczy o co chodzi w treasure island dizzy 2?

~Gringo_w@poczta.onet.pl#*#Gringo_w

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Sierpnia 2004, 11:22 »
 Widzę że dizzy 2 jakoś nie daje ludziom spokoju... Wszystko co trzeba jest na stronie:  
  http://www.speccy.f9.co.uk/dizzy/games/maps/diz2f.htm\' target=_blank>http://www.speccy.f9.co.uk/dizzy/games/maps/diz2f.htm  

Mapę która tam jest najlepiej zapisać sobie gdzieś i oglądać własną przeglądarką gdyż na stronie nie widać jej w całośći (przynajmniej u mnie). Opisano co i jak po kolei trzeba zrobić a także gdzie znaleźć ukryte monety.Wersja opisu jest dla spectruma ale myślę że do commcia też powinna pasować idealnie. Pozdrawiam !!!

~#*#fanC64

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Sierpnia 2004, 20:33 »
 a moze jakis opis po polsku?:)
 angielski niezbyt dla mnie

Magnate

• Gość
Gry nie do przejścia
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Sierpnia 2004, 17:08 »

Napisał: fanC64

a moze jakis opis po polsku?:)