Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Czasem mam wrażenie...  (Przeczytany 1237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remek1983

• Gość
Czasem mam wrażenie...
« dnia: 15 Lutego 2014, 11:06 »
Czasem mam wrażenie, że Raf i Kisielek to dzieci. Dziś jest sobota, to niczego już w tym tygodniu nie załatwicie. Za to w poniedziałek możecie pójść zarejestrować działalność i zająć się elektroniką oraz jej sprzedażą zawodowo. Jak na razie to jesteście wyłącznie zawistni.

Raf:
Przez Twoje dziwne boje te forum podupada. Zamiast się skupić na jego jakości, to blokujesz rejestracje "nawróconych" do C64, wprowadzasz jakieś restrykcje, nie pilnujesz sprawności działania forum.

Kisielek:
Twoje wyzwiska świadczą tylko o poziomie Twojej kultury (dno pod grubą warstwą mułu). Zamiast być zawistnym, że konkurencja tylko w ostatnim roku wydała chyba 3 carty dokończ ten swój wygotowany budyń. Tak zauważyłem, że jak Ciebie ktoś zagnie, że już nie masz nic do powiedzenia, to chociaż zwyzywasz. Zakompleksiony jesteś jakiś czy co?

Skupcie się na sobie, bo inaczej będziecie dziadować do końca życia.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2014, 11:36 »
remek1983:
Przez Twoje dziwne boje te forum podupada. Zamiast się skupić na jego jakości, to blokujesz rejestracje "nawróconych" do C64, wprowadzasz jakieś restrykcje, nie pilnujesz sprawności działania forum.

te dwa zdania nie maja ani jednego konkretu.
fuckty:
-w styczniu 2014 zasadzono tu ponad 1700 postow
-rejestracja nie jest zablokowana a dostepna na zadanie, tworze nowe konta chetnym recznie
-restrykcje sa na stalym poziomie od dawna

olo wciaz nie stworzyl jeszcze niczego sam, nawet w przytoczonym watku widac ze rysowanie to szczyt jego mozliwosci i do tego jest opryskliwy wobec osob ktore za niego odwalaja robote (bo mu przeciez nie narysowali, tylko napsiali kod w VHDL)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

remek1983

• Gość
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2014, 12:00 »
Raf:
-w styczniu 2014 zasadzono tu ponad 1700 postow

Połowa na temat ola i połowa z kisielowymi "chujami". Jak się na to typowy hobbysta napatrzy, to mu się odechciewa. Już pomijam fakt, że niektórych ludzi mierzycie jednakowo, "bo tak Wam pasuje". Dorośli ludzie, a zachowanie przystające na II klasę gimbazy.
Raf:
olo wciaz nie stworzyl jeszcze niczego sam

Olo, to jest zupełnie osobna firma i niech Ciebie nie interesuje to co robi szczególnie, że chyba ma szlaban na c64power. Zrozumcie to w końcu i przestańcie zwracać uwagę na gościa. Rynek jest wolny - ten kto chce może u niego kupować, a kto nie chce ten niech nie kupuje. Wyznaczcie sobie jakiś cel forum, np zamiennik CIA i będziecie mięli mega wzięcie ogólnoświatowe w dziale C64. Nic nie stoi Wam na przeszkodzie, aby otworzyć serwis on-line, trochę na tym przyrobić nawet. I też pewnie będziecie szukali nie raz pomocy z zewnątrz.

Raf, ostatnie miesiące pokazują, że częstszym tematem forum jest olo, a nie C64, w których bierzesz udział przede wszystkim Ty i Kisielek. Załatwiajcie sobie sprawy prywatnie między sobą, a nie publicznie afiszujecie się zawiścią, że jednemu się coś udaje, a drugiemu co chwila forum pada.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2014, 12:12 »
piszesz tutaj tylko po to, zeby ten watek wklejony z elektrody przez kisiela za chwile przeszedl na kolejna strone, w ten sposob przecietnemu uzytkownikowi, ktory tu wpada na 5 sekund nie bedzie sie chcialo cofnac do poprzedniej strony azeby zobaczyc o co wlasciwie chodzi, a mozna przeciez kota ogonem odwrocic, pisac brednie i robic ze mnie psychopate, ktory goni biednego olka, ktory ma przeciez sukcesy(!), jak np sprzedawanie gier wydanych przez RGCD bez stosownej licencji (to jest jeden z tych cartow ktore okresliles jako sukces, prawda?)

kisiel napisal wulgarnie o co chodzi - ja jeszcze raz wytluamczylem dla normalnych ludzi... Pytanie o pomoc nie jest niczym zlym, problem jest wtedy gdy indolent pyta jak ukladac klocki, ktos pokazuje ze mozna to zrobic lepiej a indolent dalej swoje.

Zamiennik CIA moglby i taki olo zrobic(?), ale nie ma gotowca ktory mozna by sprzedawac, no w porywach pcb narysowac inne ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

remek1983

• Gość
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lutego 2014, 12:31 »
Raf:
pisac brednie i robic ze mnie psychopate

Kto rozpoczyna tematy o olo? Raf i Kisiel.
Raf:
kisiel napisal wulgarnie o co chodzi

Kisiel wulgarnie odnosi się do tych, do których ma ochotę się tak odnosić. Także i do mnie. Pamiętasz, jak go tłumaczyłeś, że był wtedy pod wpływem "%" i nawet sam nie pamiętał co robił? Tak się dzieje, jak daje się alkohol dzieciom.
Raf:
Zamiennik CIA moglby i taki olo zrobic

Zamiennik CIA, to mógłby każdy zrobić i ogłosić go projektem otwartym. Niestety zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie klepał egzemplarze za kasę - nie tylko w temacie C64. Dla przykładu podam Tobie, że w Polsce były i są wydawnictwa czasopism, które czerpią zysk jedynie z tego, że dodają płytki z demami, freeware'ami, darmowymi dystrybucjami systemów operacyjnych. Niestety takie jest prawo rynku, że kto frajer ten kupi, a kto ma głowę ten ściągnie.
Raf:
ma przeciez sukcesy

No wiesz... Carty best games czy programy używane przez LukHasha mają i będą miały wzięcie. Masz głowę? Zrób je sobie sam. Podobnie jest z SD-BOXem. Moja ocena jest obiektywna. Biorę wszelkie za i przeciw. Jakoś chłopaki, którzy chcą otworzyć we Wrocławiu muzeum 8/16-bit nie promują UK1541, tylko 2/3 produktów wymienionych powyżej, a to już ponad połowa. Nie wiem czy olo ma licencję i Ty też tego nie wiesz. Nawet jeśli są one z CSDb, to założenie jest chyba takie, że potencjalny kupujący taki cart licencję taką posiada.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lutego 2014, 12:36 »
remek1983:
chyba ma szlaban na c64power

Szlaban dawno zdjety a skoro nie chce pisac to jego wybor. Kazdy kolejny post, w ktorym bedziesz bredzic, zostanie usuniety. Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu.

remek1983

• Gość
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lutego 2014, 12:41 »
Raf:
Kazdy kolejny post, w ktorym bedziesz bredzic, zostanie usuniety.

Cenzurka, co? Prawda w oczy kole? Spadam stąd, psychopato...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lutego 2014, 12:46 »
raczej porzadek

Offline F7sus4

• Level 6
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lutego 2014, 13:11 »
remek1983: Posuniecie Retrogralni z cenzurowaniem wpisow wytykajacych promocje nielegalnego oprogramowania na YouTube mowi samo za siebie. Odpowiem slowami klasyka - link.

Offline Zito

• Level 2
  • **
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lutego 2014, 16:47 »
Apropo podupadania forum: Raf wyjaśnij mi dlaczego tematy z działu "offtopic" lądują na głównej stronie? Skoro są nie na temat to niech giną w czeluściach! Dyskusje o jakimś Olu (kogo to obchodzi kot to jest??) czy takie (z dupy pojawiające się) tematy jak ten nikogo zaglądającego tutaj nie obchodzą, i nikt tu więcej nie zajrzy nie mówiąc już o zakładania konta. Zacznij pilnować dyskusji by toczyła się w temacie commodore, a nie zakładaj tematów gdzie szukasz odpowiedzi na pytanie "dlaczego ludzie zaglądają a nie piszą?".
Jeśli okaże się że bez tego 90% offtopu to forum umrze to daj mu umrzeć - widać polskojęzycznych dyskusji na temat Commodore nie da się już prowadzić.

Offline F7sus4

• Level 6
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lutego 2014, 17:30 »
Zito: Biorac pod uwage popularnosc tego "hobby", nalezy sie spodziewac ruchu blizszego Google+, anizeli Facebookowi.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lutego 2014, 17:57 »
nie rozumiem po co mają czytać ludzie opinii zakapiorów od olka.
Na elektrodzie moderator wypieprza wszystko co mu się nie podoba do kosza bez możliwości apelacji.
Proszę być moderatorem panie Raf.

... mam wrażenie że więcej dronów się nie ujawni.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Lutego 2014, 19:08 »
remek1983:
tylko 2/3 produktów wymienionych powyżej,

czytam: nie mają pojęcia.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
Czasem mam wrażenie...
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Lutego 2014, 11:53 »
Zito:
Jeśli okaże się że bez tego 90% offtopu to forum umrze to daj mu umrzeć - widać polskojęzycznych dyskusji na temat Commodore nie da się już prowadzić.

chcialbym tylko zauwazyc, ze wiekszosc dyskusji tutaj jest merytorycznych ;) a martwe forum to mozna zoabczyc na c64.com.pl albo _juz_ nie mozna na stronie ca-fan.

nic wiecej w tym watku nie mam do dodania opocz tego ze alter ego ola powinieniem byl zignorowac zamiast z nim dyskutowac ;)