Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Commodore 64 made in England z resztą zestawu - za ile może pójść ?  (Przeczytany 1552 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lowermann

• Gość
Witam szanowne grono forumowiczów. W moje łapki wpadła w pełni sprawna w stanie myślę iż BDB, z resztą akcesoriów Commodore 64 made in UK. Zastanawiam się, jakbym chciał wystawić ten zestaw to na jaką kwotę mógłbym liczyć? Niestety nie posiadałem do ustawienia głowicy żadnego Action Replay ale na szczęście gry w zestawie się wczytały żebym mógł sprawdzić działanie sprzętu. Poniżej kilka fotek.

Troszkę brudna to commodorka, wymaga czyszczenia więc nie przestraszcie się.

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"
[size=8]Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/size]

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Commodore 64 made in England z resztą zestawu - za ile może pójść ?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Stycznia 2014, 18:47 »
lowermann:
myślę iż BDB

Obejrzyj jeszcze raz zdjęcie odłażących naklejek.

Ja w lepszym stanie sprzedałem C64B za coś powyżej 100PLN, było to ładnych parę lat temu.
Ceny poszły w góre, jak ugrasz coś więcej niż 150 to będzie dobry wynik.
Dla porównania ceny z amibay, 20 funciaków za jednostkę lub 25 funciaków z zasilaczem.
http://www.amibay.com/showthread.php?t=48948
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Stycznia 2014, 18:51 »
Nie licząc samego C64 nie ma tu nic nadzwyczajnego. Wszystko zależy czy/komu wpadnie w oko ta ciemna klawiatura. Wystaw na Alledrogo to się przekonasz. Na cuda bym nie liczył.

Aha. Please... Ten Commodore, nie ta....

lowermann

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Stycznia 2014, 19:11 »
Chciałem się po prostu zapytać ile można dostać za ten model. Naklejka odłazi tylko ta z tyłu, reszta jest w porządku. Dlaczego twierdzisz że jest w złym stanie. Jest po prostu brudna i nie wyczyszczona. Wszystkie funkcje działają w porządku \"\". Coś pleciesz, ja za swoją kupioną oryginalnie w polsce dostałem 160 zł 2 lata temu. Dzisiaj udało mi się wyrwać 2 commodore 64 jedna to własnie ten model mydelniczki produkcji made in england, a druga zwykła c64 tylko że z oryginalnymi 2 joystickami commodore, pistoletem defender 64, oraz cartridgem z gra \"\". Za 2 dałem 68 zł. Tamta pójdzie na sprzedaż a tą sobie potrzymam jeszcze ze 20 lat i potem sprzedam lub zamienię na porshe \"\" Tą jakbym wystawiał to na ebay.com \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Stycznia 2014, 19:49 »
lowermann: Nie masz sie co obrazac na sugestie innych uzytkownikow. Ladne etui, folijki i pudelka to nie wszystko, by zestaw byl udany. Patrzac na to, co zaprezentowales, jest to po prostu zwyczajna, pierwsza (i przybrudna) pierwsza mydelniczka z dodatkowa tasma z prostym programem do pisania muzyki (ktorego watpie, ze ktokolwiek uzywa) i nieco pozolknietym magnetofonem. Szacuje 150-175zl jako absolutne maksimum za ten zestawik. Koniecznie, chocby z poszanowania dla potencjalnego odbiorcy, umyj go - oferowac sprzetu w takim stanie naprawde nie przystoi. No chyba, ze jestes handlarzem-importerem, ktoremu i tak wszystko jedno. Good luck!

\"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Stycznia 2014, 19:55 »
20-25 funtów to jest polskie 100-120 zł. Zobacz sobie w zakończonych na allegro to będziesz wiedział a najlepiej wystawić od 1 zł i niech rynek zadecyduje. Podejrzewam że max 200 zł.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Stycznia 2014, 20:23 »
lowermann:
Naklejka odłazi tylko ta z tyłu, reszta jest w porządku. Dlaczego twierdzisz że jest w złym stanie.

Napisałeś BDB za zasyfiony C64 z odłażącą naklejką. A fuck teraz gimbusy mają szóstki a poza tym nikt nie napisał że jest w złym stanie. Twoja nadinterpretacja zostanie zweryfikowana.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

lowermann

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Stycznia 2014, 21:41 »
A ja myślałem, że to jak z silnikiem w samochodzie, że jak nie pucowany i trochę przybrudzony to jest ok \"\", nie no bez jaj, przecież nie wystawiłbym takiego zasyfionego commcia na aukcję. Te fotki zrobiłem z myślą pokazania tego na forum. Moim zdaniem stan jest bdb, oczywiście nie idealny ponieważ ideał to ze sklepu. Widzę iż uważacie mnie za jakiegoś noobka. Dziękuję wszystkim za rady. Pozdrawiam commodorowców.
P.S. Moim pierwszym komputerem był oczywiście c64, pamiętam jak dziś, kupiłem go w 1991 roku nówkę ze sklepu w Lublinie \"\" tzn musiałem prosić o niego rodziców. Pamiętam jak siedziałem chyba ze 2 dni non stop \"\" i te gry, moja ulubiona dizzy \"\" to były czasy ehhh, łza się w oku kręci \"\" Potem trochę sceny liznąłem, pamiętam jeszcze jak się znaczki na klej brało i wymieniało kasety z programami a potem... potem wszystko się zmieniło.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Stycznia 2014, 21:48 »
a tam płaczesz, handelek został ;)

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Stycznia 2014, 22:31 »
...kupiłem go w 1991 roku nówkę ze sklepu w Lublinie ...

O kolejny z Lublina \"\". A na giełdzie w staszicu bywałeś jak tak to mnie widziałeś.

lowermann

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 04 Stycznia 2014, 02:43 »
Niestety nie bywałem. Pamiętam jednak gdzie znajdował się tamten sklep, nazwy nie pamiętam, może nazywał się return ? A może inaczej, w każdym razie mieścił się na ulicy zamojskiej, przechodziło się przez taki stary most, który był wyłączony z ruch (zresztą do tej pory jest) i tam zaraz za mostem na rogu był taki sklep komputerowy \"\". To były czasy \"\" Chyba nawet do tej pory leżą gdzieś czasopisma Top Secretu, miałem prawie wszystkie numery. I walka atarowców z commodorowcami. Niezapomniany Krzyś Kubeczko i jego listy na łamach tego czasopisma, bo wiadomo jak to wtedy było z internetem. (Niestety Krzyś Kubeczko zginął w wypadku). Potem przerzuciłem się na Amigę 500, 500+, potem była 600-ka i amiga 1200, zakupiłem sobie nawet kartę blizzarda lub apollo dokładnie nie pamiętam, napewno tą tańszą bodajże 1230 z 16 mb ramu (była bardzo droga), to był szał, potem zabawa ze zmianą wyglądu workbencha na mui czy jakoś tak. W końcu zakup twardego dysku, już nie pamiętam jakiej był wielkości ale też był cholernie drogi \"\".

Eh , wzieło mi się na wspomnienia.

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Stycznia 2014, 14:48 »
Sklep na dawnej Buczka teraz Zamojskiej, w tym miejscu teraz jest apteka. Ja działałem na giełdzie w liceum im. Staszica. Kiedyś napiszę artykuł o tej giełdzie. Jako ciekawostkę podam, że bracia którzy stworzyli komputronik tez zaczynali od piractwa w latach 90-tych ubiegłego wieku. Kupowali na grzybowskiej amigi i soft a potem handlowali w poznaniu tym.

Pozdrawiam

W razie czego mieszkam na Czubach i służę pomocą

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Stycznia 2014, 15:26 »
lowermann: Duzo Amig przelecialo przez Twoje rece, biorac pod uwage, ze miedzy wydaniem wymienionych przez Ciebie modeli nie minal zwykle wiecej, niz rok. Przy okazji, sprawdz skrzynke mailowa.

shango:
Jako ciekawostkę podam, że bracia którzy stworzyli komputronik tez zaczynali od piractwa w latach 90-tych ubiegłego wieku. Kupowali na grzybowskiej amigi i soft a potem handlowali w poznaniu tym.

Akurat znam te historie u zrodla i musze powiedziec, ze prawdziwa rewolucja Komputronika zaczela sie tak naprawde od sklepu z punktem serwisowym na Grochowskiej w Poznaniu - przy okazji, jednego z najbardziej obleganych w miescie. Za dochod z gieldy wykupili wylacznie suterene domu wielorodzinnego, w ktorym sie to miescilo, reszta wypracowana byla "golymi rekami" i dalszymi inwestycjami. Nie jest to historia z gatunku Czajkowskiego, ktory za pirackie tasmy buduje imperium.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Stycznia 2014, 15:34 »
Mistrzu, a czy czasami oni nie mają "coś wspólnego" z tą dość prężną firmą znajdującą się na piętrze tegoż domu wielorodzinnego?\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Stycznia 2014, 16:11 »
Teraz to i z Karen nawet. \"\"