Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Commodore 64 made in England z resztą zestawu - za ile może pójść ?  (Przeczytany 1548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lowermann

• Gość
Commodore 64 made in England z resztą zestawu - za ile może pójść ?
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Stycznia 2014, 12:48 »
\"\"F7sus4, niestety nie mam nic na skrzynce mailowej, mogę prosić o replay? Z nowych miałem tylko commodore64, wszystkie amigi które miałem to były używki, żadnej sztuki nowej nie kupiłem \"\" Pamiętam tylko iż Amigę 1200 zamieniłem na playstation. Potem żałowałem.

shango, tak to była ulica buczka, zgadza się, teraz sobie przypomniałem.Ja mieszkam na kalinowszczyźnie. Wiecie co, zostawię sobie to commodore, dokupię jakiś cartridge itp itd \"\" A masz może jakieś gry na commodore na kasetach ? \"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Stycznia 2014, 13:08 »
Mogę mieć gry na kasetach trzeba tylko nagrać. Ciężko kupić jest nowe kasety , trzeba szukać po kioskach. Kup sobie lepiej stację dysków 1541 II to od ręki ci nagram co chcesz (mam stację do PC na stałe podpiętą).Lub kup SD2IEC jak nie będziesz grał w gry całodyskowe ewentualnie poczekaj aż Kisiel zrobi swój UK1541 to nie będzie ci stacja czy magnetofon potrzebny.

Offline Mikra_Lbn

• Level 3
    • http://www.lubus.info
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Stycznia 2014, 15:44 »
shango:
Ja działałem na giełdzie w liceum im. Staszica. Kiedyś napiszę artykuł o tej giełdzie.

Fajnie byłoby o tym poczytać, bo ja zacząłem przygodę z C64, jak wszystko zaczęło się zwijać. Pamiętam tylko sklep XYZ mieszczący się na rogu Okopowej i Orlej (istniejący zresztą do dzisiaj).

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Stycznia 2014, 16:17 »
Lowermann: No tak, czyli znowu szwankuje wysylanie maili z forum. Chcialbym sie z Toba skontaktowac, zostawilbys jakis swoj namiar?

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Stycznia 2014, 17:14 »
shango:
...kupiłem go w 1991 roku nówkę ze sklepu w Lublinie ...

O kolejny z Lublina . A na giełdzie w staszicu bywałeś jak tak to mnie widziałeś.

Ha! Ja swojego pierwszego C64 kupiłem w Video Topie na Lubartowskiej. Z magnetem, dwoma joyami i dwiema kasetami kosztował 2.2 mln złociszy w 1991r.

Co do prezentowanego tu sprzętu, to fakt że jest z UK niczego tu nie zmienia. Jak stara płyta ze starym SIDem to może ktoś się pokusi za półtorej stówki (niektórzy mają jazdę na punkcie tego układu), w przeciwnym razie poleci gdzieś koło stówki. No i kwestia fajności czarnej klawiaturki. Za takie pieniądze można czasem wyrwać C64 + flopsa, więc nie wiem czy to aż taka okazja.

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Stycznia 2014, 17:28 »
RedBullet:
Ha! Ja swojego pierwszego C64 kupiłem w Video Topie na Lubartowskiej. Z magnetem, dwoma joyami i dwiema kasetami kosztował 2.2 mln złociszy w 1991r.

Jak kupowałeś w Video Topie to pewnie tez i moje kasety kupowałeś bo im nagrywałem .

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Stycznia 2014, 16:53 »
Starego breadboxa ze starym SID'em w kartonie i ze styropianami + pełne okablowanie, to mi siora kupiła kiedyś na Flumarku za 8€.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Stycznia 2014, 17:10 »
ExciterELB: Stare dzieje. Teraz gole, niesprawdzone C64C bez niczego nawet po 50zl ida.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Stycznia 2014, 17:11 »
No widzę po e-bay'u co się dzieje. Jeszcze jeden dzień do końca, a cena już 31€ za takiego samego jak ten od siostry.

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Stycznia 2014, 10:32 »
shango:
Jak kupowałeś w Video Topie to pewnie tez i moje kasety kupowałeś bo im nagrywałem .

W Video Topie kupowałem zestawy gier Relax. Były fajne bo czasem dopychali kasety demkami. Tak się we mnie zaszczepiła scena. Do dziś mam kilkanaście ich kaset i trochę Grubcio. Reszta to samodziały i oryginały. Zresztą trzymam je tylko z sentymentu, bo nawet nie mam magnetu działającego. Na co dzień używam stacji i SD2IEC.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Stycznia 2014, 22:29 »
polecam puscic na allegro bez podbijania z jakas obrzydliwie wysoka cena minimalna, to sie dowiesz za ile pojdzie.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Stycznia 2014, 22:34 »
RedBullet:
Do dziś mam kilkanaście ich kaset i trochę Grubcio.

Gdzieś w bazarze wisi moje ogłoszenie, że chętnie je odkupię ;) Jakby co - pisz.

lowermann

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Października 2014, 00:10 »
Witam, dawno mnie tu nie było, jakoś tak zapomniałem. Ostatnio robiłem porządki w szafie i przypomniałem sobie o commodore. Za waszą radą wystawiłem na allegro od 200 zł z licytacją

F7sus4 gg 5438327 wiem że pisałeś o namiary do mnie

lowermann

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Października 2014, 19:23 »
Poszło za 300zł yo.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Października 2014, 19:48 »
To bardzo szybka ta licytacja. \"\"