Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Prośba o interpretacje aukcji allegro  (Przeczytany 16945 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Prośba o interpretacje aukcji allegro
« Odpowiedź #45 dnia: 02 Sierpnia 2013, 23:51 »
no to jak się ta akcja z klawiaturą sprawną bez końca, skończyła?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Sierpnia 2013, 17:22 »
Ale numer z tą klawiaturą.....\"\" A sam ją też licytowałem dobrze, że coś mnie powstrzymało i nie licytowałem dalej. Boże jak to trzeba teraz uważać na takie piękne z wyglądu oferty. Swoją drogą szkoda, że ludzie czasami żeby wydobyć parę groszy więcej posuwają się do takiej zabawy słowami w opisie aukcji\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #47 dnia: 10 Sierpnia 2013, 08:19 »
Numer zakonczyl sie podobno tym, ze Jad nie odpowiedzial na maila z prosba o odeslanie klawiatury na koszt sprzedawcy i zwrot $.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Sierpnia 2013, 11:15 »
od kiedy oddaje się oszustowi klawiature i czeka na kasę ?
Kto kogo oszukał?
Może jednak kasa first odesłanie później?

Ja bym już nie ufał oszustowi.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Sierpnia 2013, 11:36 »
Tak jeszcze raz przeczytałem opis i nie ma w nim nic co by sugerowało że coś jest nie tak z klawiaturą, została sprzedana uszkodzona a opis nie odzwierciedlał jej stanu.

Offline jad

• Level 3
« Odpowiedź #50 dnia: 10 Sierpnia 2013, 11:42 »
F7sus4:
Numer zakonczyl sie podobno tym, ze Jad nie odpowiedzial na maila z prosba o odeslanie klawiatury na koszt sprzedawcy i zwrot $.

Tak to prawda. Klawiature wywiozlem na wies. W koncu jak juz ja zapakowalem do auta, to ja teraz woze drugi tydzien. Mialem ostatnimi czasy co innego na glowie.

Mam zamiar pozytywnie zakonczyc sprawe czyli skontaktowac sie z domradz, bo nie wiem, czy jego propozycja jest wciaz aktualna? Poinformuje was, Koledzy, jak juz uda mi sie wyjac reke z nocnika.

darek505

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Sierpnia 2013, 00:24 »
Kisiel:
Ja bym już nie ufał oszustowi.

Niestety na Allegro naciągaczy coraz więcej. Najwięcej bawi mnie opis "dostałem w rozliczeniu, nie wiem czy sprawne". Ludzie!!! Jeśli ktoś mi wisi pieniądze to nie biorę od niego sprzętu, który może okazać się złomem tylko coś co można sprawdzić a czego wartość zrównoważy dług. Cwaniaczki sprzedają złom licząc na naiwnych lub nie czytających "między wierszami"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Sierpnia 2013, 09:38 »
Tylko, ze bycie cwaniakiem aukcyjnym jest niesamowicie krotkowzroczne. Pysiu1976, ExtremeLife, lukasikg - swiadomy nabywca raczej nic od nich nie kupi. Czy dla jednorazowego "zysku" 30zl warto sobie raz i bezpowrotnie psuc reputacje? Ani to interes zycia, ani chate sie postawi, ani wlasciwie cokolwiek kupi. Srodowisko "zbytu" jest zbyt male i zbyt hermetyczne, by oszustwo uszlo niezauwazone. Niektorzy handlarze szybko to zauwazyli. arturowski12, ivo-7 - nie robiac reklamy, nie mialem problemu np. ze zwrotem uwalonego sprzetu, czy wymiana pojedynczej czesci (np. plyty rev.3 do A500). Wysylka i odsylka na ich koszt. W takich chwilach mozna odzyskac wiare w uczciwosc na Allegro, a potem wejdzie ci taki "sprawny, az do konca" i masz...

\"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Sierpnia 2013, 10:47 »
Ten lukasikg to niezły typ, wszystko niesprawdzone, brak możliwości zwrotu , negatywa etc. Ale ludzie u niego kupują złom za ceny większe niż nieraz sprzęt sprawny można kupić. Co do ucziwości sprzedawców zajrzyj do działu komórek i samochodów , tam to dobiero na bezczela już wciskają . W tych działach nie spotkałem uzytkownika co nie ma negatywów.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Sierpnia 2013, 10:55 »
shango

A tak z ciekawości. Warto walczyć o tą Twoją A600? czy raczej byś odradzał? \"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Sierpnia 2013, 11:36 »
W opisie opisałem co jej dolega i tak jest. Tylko jak chcesz HDD lub kartę CF zapodać to trzeba rom na 37.350 zmienic coby widzial dyski większe. W niej to największa wada to ta klawiatura. Staram się jak zauważyłeś na aukcjach robić dokładne opisy i dużo zdjęć sprzętu.

Teraz będę pozbywał się większości retro sprzętu, zostawię "smaczki" a reszta na allegro. Nie mam gdzie tego już trzymać.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Sierpnia 2013, 13:54 »
ExciterELB: Jesli chcesz, moge za 250zl z przesylka na moj koszt oddac "igle" A600 (plyta rev.2B, uklad QWERTY, Kickstart 2.04, stacja oryginalna amigowa, wizualnie: 0% zazolcen), mam jedna taka nadplanowa. 100% sprawna "az do samego konca", daje tygodniowa gwarancje rozruchowa.

\"\"

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Sierpnia 2013, 17:02 »
F7sus4
shango ma taniej ;) jak na razie \"\"

Ale Twoją propozycję rozważę jak się aukcja skończy \"\" Także .. jak coś to rezerwuje! \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Sierpnia 2013, 19:11 »
ExciterELB: Spoko, nie ma nacisku. To wiadome, ze wolimy "z wlasnej woli" decydowac o przebijaniu oferentow w licytacjach, anizeli "podporzadkowac sie" odgornie narzuconej przez sprzedawce cenie. Amiga bedzie czekac - nie szuka aktywnie kupca, na razie dobrze jej tam, gdzie jest. Jakby co, nie trzeba wymieniac klawiatury i stacji.

\"\"

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Sierpnia 2013, 19:53 »
Kolega jak ma igłę to pewnie w duzo lepszym stanie niz moja u mnie jak czytałeś klawiatura i stacja do naprawy wymiany a tu masz od razu bez grzebania. Potarguj sie i po sprawie.