Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [s] Multi Action - Cegiełka na SP7 ;)  (Przeczytany 10264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
[s] Multi Action - Cegiełka na SP7 ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Czerwca 2013, 11:15 »
Psychik mnie uswiadomil, ze pomylilem sie odnosnie calej tej platnosci, faktycznym problemem jest ze nie dostalem drugeigo maila, potwierdzajacego transfer, natomiast olo zaplacil jednak 14 czerwca a ja patrzalem na zla zakladke w allegro, zatem bije sie w cycki - my fault. Nie bylo zatem zadnych kombinacji z proba wyludzenia towaru bez faktycznej zaplaty.

nie zmienia to jednak faktu ze olo mnie starszy allegro, bo jego zdaniem przesylka kosztowla 3.80 (koperty sa za darmo!) a pobrano 8zl.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Czerwca 2013, 11:46 »
Raf:
faktycznym problemem jest ze nie dostalem drugeigo maila

No to płatności nie było. Ja zawsze dostaje dwa majle, drugi jest max 2 godziny później potwierdzający wpływ pieniędzy na wirtualne konto.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Czerwca 2013, 12:42 »
Drugi, a w zasadzie trzeci (pierwszy jest o tym, że przedmiot został sprzedany) mail z potwierdzeniem płatności dostaje się od razu, jak kupujący dokonał przelewu na PayU.
Wtedy jesteśmy pewni, że zapłacił (on nie może już tego cofnąć), więc możemy wysyłać towar bez obaw \"\"
Jak zapłaci za dwa dni, to w tym momencie przyjdzie wiadomość o zapłacie, a przelew z Allegro w zależności od konfiguracji wpływa od jednego do paru dni...

Co do wysyłki, to kupując towar zgadzamy się na koszta przesyłki, chyba, że wcześniej pertraktowaliśmy inny koszt (trzeba na to mieć najlepiej maile z odpowiedziami).
Więc w tym przypadku sprawa jest czysta.

Co do czasu wysyłki, to też od razu nie trzeba czekać w drzwiach, żeby po przelewie lecieć na pocztę.
Różnie się zdarza, więc "spóźnienie" nie duże także nie ma znaczenia...
Parę C64 i parę innych...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Czerwca 2013, 20:04 »
dostalem wlasnie negatywny komentarz:

"Towar zgodny z opisem. Tydzień czekania na wysyłkę to zwykłe olewanie klienta, do tego żądanie dwukrotnie wyższych kosztów wysyłki niż one wynosiły faktycznie nie można nazwać inaczej jak celowym Z Ł O D Z I E J S T W E M. Brak odpowiedzi na e-maile."

a wszystko za to ze pobrano 8zl za wysyke gdy realnie kosztowala ona 6...
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #34 dnia: 30 Czerwca 2013, 20:10 »
Ja nie moge, co za czlowiek... Ciekawe, jak wymawia tego swojego nicka. \"\"

pancho

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Czerwca 2013, 20:48 »
Kiedyś widziałem taki komentarz:
"Przesyłkę otrzymałem szybko, towar zgodny z opisem, kontakt bez zarzutu... ale jakoś tak chujowo..." - i oczywiście negatyw.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Czerwca 2013, 20:51 »
\"\" \"\" \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Czerwca 2013, 23:31 »
Raf:
Tydzień czekania na wysyłkę to zwykłe olewanie klienta

Tak między bogiem a prawdą to było zwykłe wyłudzenie, towar był nie opłacony a klient pisał kiedy będzie wysyłka i wysłał kasę po tym jak Psychol go utwierdził że wysyłki nie będzie.
Gratulację Raf za negatywa będziesz go nosił na piersi jak order, mam nadzieje ;)
Na pocieszenie negatyw by i tak był, kart zabezpieczony, w pełni działający to do czego można by się było przyjebać, a no wiesz .. zajebiście chujowa obsługa klienta, i dwa złote na organizacje Silesia Party 7.   Kusiło mnie aby mu wjebać jakiś fikuśny tekst do karta że jest złamas ale dałem se na luz, w końcu zapłacił no i nie skończyło się na negatywie za nie działający kart hehe ;P  Jak to o Stalinie .. mógł zabić a przyjebał się do koperty.
Więc CIULU głupi miałeś okazje napisać sensowny komentarz, że kart jest po chuju i nie działa a skusiłeś się na 2PLN, przeliteruje DWA POLSKIE ZLOTE \"\"
Oluś jesteś debilem \"\" dałeś się zrobić na dwa zyle :P
Dziękuje to tyle mojego komentarza jeśli chodzi o pozytywny komentarz do mojej pracy.
Nawet CHUJ i ZŁAMAS przyznaje że towar jest zgodny z opisem :P

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #38 dnia: 02 Lipca 2013, 10:20 »
ale po co mieszasz w to Psychika?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #39 dnia: 02 Lipca 2013, 11:05 »
Pytanie, Czy to ON kupił karta?
Czy jako jedyny user forum o niego zapytał?

Czy dwie odpowiedzi są na TAK?

To czy ja mieszam Psychiola czy Psycholio miesza się sam ?

Powiedzmy sobie szczerze stawiałem, że to jakiś klon ola się odezwie ale jak widać oluś jest ostrożny i ceni userów forum C64power bardziej niż dwie stówki. Wybrał kolesia z forum na posyłki.
Trza uważać z kim się zadajesz bo Ci focie zrobią i do pierdla wsadzą za pomocnictwo.
Z aktualnych newsów jakiś oszust internetowy siedzi w pierdlu bo jakiś oszukany wysłał majlami zawiadomienia o bombach. Pewnie cwaniaczek myślał, że za oszustwa nie beknie ;P  

PS. Działania prokuratury policji i sędziów w Polsce to groteska \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #40 dnia: 02 Lipca 2013, 11:14 »
a) nie kupil karta
b) jako jedyny user zapytal

ogolnie rzecz biorac aukcja byla dostepna publicznie wiec kazdy mogl ja sledzic, moze byl ciekawy czy olo dla zasady zostanie zrobiony w wuja.

kolejny raz powtorze, ze mi sie w glowie nie miesci ze mozna z tym głąbem wspolpracowac czy wrecz trzymac no ale... nie bede z tego powodu nikogo publicznie obrazac.

komentuj, nie obrazaj ;)

moze macie jakis pomysl jaki komentarz wystawic olowi, bo mnie fantazja cos ostatnio zawodzi

Offline Beda

• Level 3
« Odpowiedź #41 dnia: 02 Lipca 2013, 18:36 »
Wpierw napisz odpowiedź do swojego komentarza \"\"
Napisz, że kupując widział jakie są koszty wysyłki i na nie przystał, więc zakup wygląda jakby tylko do negatywnego komentarza, bo do niczego innego nie mógł się doczepić \"\"

Co do negatywa, to się nie wypowiem, bo sam nie lubię dawać, a jak już trzeba było, to raz dałem takiego w miarę "kulturalnego"...
Parę C64 i parę innych...

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 02 Lipca 2013, 23:42 »
Jak dla mnie, na koncie "z kreska" jest juz tak czerwono, ze kolejny komentarz zginie w lesie. Jedynie dla C64Power przydalby sie trafny kwit od kogos, kto robi dobrze jezykiem.

\"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #43 dnia: 03 Lipca 2013, 08:06 »
poszedl dla smiecia komentarz tresci nastepujacej:

"W skrócie: Wystawia negatywa, bo za wysyłkę pobrano 8zł, gdy w rzeczywistości kosztowała 6zł. Polecam sprawdzić po internecie opinie o 11111olo, bo tutaj jest jego drugie konto, wyłącznie do zakupów, gdzie nie liczy sie z negatywami."

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #44 dnia: 03 Lipca 2013, 08:33 »
szprytne, chytry na dwóch kontach traci;)