Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Groepaz story begin.  (Przeczytany 11660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F7sus4

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Czerwca 2013, 19:06 »
Skull: O ile na C64 "intro" kojarzy sie bardziej z czolowka przed scrackowana gra, o tyle na PC nazywano to konkretnie "cracktrem". Czolowki na PC wrzucane byly jako osobny .exe do katalogu z gra, anizeli doklejane przed uruchomieniem - niewykluczone, ze stad to rozroznienie. Na scenie PC trwaja obecnie dyskusje, jaki jest sens rozdzielac intra 64kB od dem, skoro mozliwosci generacyjne algorytmow wizualnych najnowszych shaderow stwarzaja takie mozliwosci, ze roznica praktycznie sie zaciera; zreszta, wiele wspolczesnych parties z powodzeniem organizuje juz "mixed" demo/intro. Jedyna przeszkoda jest, tak naprawde, soundtrack - plik OGG/MP3 zabiera megabajty, podczas gdy sciezka napisana w odpowiednim sofcie na pregenerowanych presetach potrafi zajmowac niecale kilka kilobajtow i czesto brzmiec na zblizonym poziomie.

Offline kenji

• Level 5
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Czerwca 2013, 20:08 »
Dlatego uważam, że postęp techniczny zabił scenę na PC. Coś, co kiedyś zapierało dech w piersiach, dzisiaj nie wzbudza już takich emocji.

Offline F7sus4

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Czerwca 2013, 20:58 »
Kenji: Gdybys myslal inaczej, zapewne nie udzielalbys sie na takim forum. Z mojej perspektywy, lepienie w 64kB na PC mialo jeszcze sens na wczesnych shaderach, czyli wysokosci ok. 2000-2002 roku, przy produkcjach pokroju FR-08. Obecnie, efekty osiagane sa czesto w sposob polautomatyczny i posluguja sie sztampowymi algorytmami; zreszta istnienie demotooli powinno mowic samo za siebie - sklecenie produkcji w takim sofcie wymaga takiego samego skilla, co "kodowanie" w Intro Designerze na C64. Moze dlatego coraz bardziej docenia sie na scenie PC kategorie typu 4KB i 256B - rzeczywiscie trzeba sie w nich napocic. Na chwile obecna, mimo uplywu lat, niewiele produkcji moze rownac sie z Elevated, chociazby - prawdziwy majstersztyk.

Offline kenji

• Level 5
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Czerwca 2013, 21:25 »
No właśnie. Generatory i inne takie. Jak już coś oglądam, to tylko 4kb. Dema z Revision wizualnie fajne, ale nie czuję przy nich tego dreszczyku, jaki był przy produkcjach Pulse czy później Sunflower. Jeśli chodzi o intra 64kB to utknąłem na Frontpage.

Offline wackee

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Czerwca 2013, 09:38 »
Kisiel:
Jedyną kategorią wymyśloną na potrzeby intra była produkcja Real Time/Esm z tego co pamiętam ;) To było jakieś intro 32K czy cuś.

Nie było. Na North Party V1 było intro compo, przy czym warunek był taki żeby nie używało pamięci powyżej $8000. Wiem, partycypowałem ;)

Offline wackee

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Czerwca 2013, 09:40 »
kenji:
Jeśli chodzi o intra 64kB to utknąłem na Frontpage.

Sprawdź sequel ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Czerwca 2013, 15:56 »
Gościom puszczają zwieracze :

tempest
" Seriously, Groepaz: Fuck you."

Może, jako moderator CSDB on średnio się do tego nadaje co?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Czerwca 2013, 18:48 »
A wszystko zapewne dlatego, ze Tempest ma na scenie PC kilka zaznajomionych osob z Polski i daleko nie trzeba tutaj szukac. Ogolnie, cala ta akcja z Grübasem w roli glownej byla ponizej pewnego poziomu juz od samego poczatku. Wychodzi sloma - nie z butow to z czlowieka.

\"\"

Offline Skull

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Października 2013, 10:30 »
Widzę że temat powraca jak katastrofa Smoleńska \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Października 2013, 16:43 »
Skull:
Widzę że temat powraca jak katastrofa Smoleńska

Myślę, że katastrofa Smoleńska nie ujawniła tylu ukrytych mechanizmów działających w CSDB jak na przykład ten:
Celtic:
"Just as Kisiel & Wegi downvoted 'Artphosis'"

Wiedziałeś, że paru debili którzy uważają siebie za arcy ważnych moderatorów adminów, głosuje wiedząc kto jak głosował ?
Bo ja nie \"\" Podejrzewałem tylko, że każdy debil będzie ciekawy od kogo dostał like'a
Trolując dużo się dowiedziałem kto jest trolem kto komu pomaga i jak wygląda CSDB od środka.
@Wegi, kurwa przestań pisać przez googla bo to chujnia z grzybnią jest. Google podstawia wyrazy bez składu np. prawo to right czy law ??

PIERWSZY podkurwiony:
http://csdb.dk/forums/?roomid=7&topicid=100328#100331

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #25 dnia: 25 Października 2013, 21:23 »
GPZ:
"This demo has everything most polish trackmos fail to impress me with. Including demoparts that are enjoyable for more than 5 seconds. And actual music."
To było jak Data zjebał press space, nikt nie mówił po polsku :P

GPZ:
so poland will become a dangerous country ? oooops. did i ....... /o\
Submitted by Bob
Poland? my wife come from Poland. totally unexpected I must say...

Myślę, że Szmalcownicy ze Słowacji jak Roman powinni mu lizać dupę za chamskie antypolskie hasła. Carrion uważa, że GPZ jest dobry.
Ja też tak uważam, byle na mydło jak za starych dobrych gestapowskich czasów :P

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Października 2013, 10:15 »
Kisiel:
Myślę, że Szmalcownicy ze Słowacji jak Roman powinni mu lizać dupę za chamskie antypolskie hasła.

Można coś więcej na ten temat, bo nie jestem na bieżąco...ten Roman? antypolskie? hmm, jestem zaskoczony...

Offline Kisiel

• Level 7
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Października 2013, 00:46 »
ja bardziej:
Wackee:
"If you haven't noticed I'm also a significant contributor to the site. And I'm putting much heart into it.
Please understand, that this blatant aversion is starting to piss other people off, also. We feel not treated as equals here."

nie no pierdole jak zawsze.

Offline wackee

• Level 6
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #28 dnia: 03 Listopada 2013, 09:43 »
Kisiel, nie zrozumiałem do końca o co jest do mnie zarzut ;)

Offline Kisiel

• Level 7
Groepaz story begin.
« Odpowiedź #29 dnia: 03 Listopada 2013, 10:19 »
haha... no fakt zawsze można tak to przekręcić

najbardziej mi ta sytuacja z zarządem przypomina "Das Experiment", socjologiczne zjawisko poszło w kierunku kompletnie innym niż było na początku, nadużycia władzy dopełniają ten obraz ludzkiej nędzy i rozpaczy. Mój popcorn o dziwo się trolom nie spodobał ;)