Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: PC na scenie C-64...  (Przeczytany 7384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cacodemon

• Level 5
PC na scenie C-64...
« dnia: 30 Kwietnia 2013, 07:39 »
Jeden z moich znajomych w dyskusji o demoscenie podważył jej sens twierdząc:
"A co to za demoscena, gdzie większość pracy wykonywana jest na pc, a komputerek 8-bit robi za wykonawcę kodu? "

Przyznam, że mnie to trochę zaskoczyło, bo przecież liczy się końcowy efekt wykonany przez prawdziwego C-64, ale czy czasem znajomy nie ma trochę racji? Skoro na PC przelicza się jakiś efekt, a potem C-64 tylko go odtwarza to nie jest to zasługa kunsztu kodera, tylko jego peceta...

Poproszę o opinie na ten temat.

Offline Skull

• Level 6
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2013, 08:43 »
cel uświęca środki -
pc przelicza po prostu szybciej - gdyby pralka była jeszcze szybsza to przeliczano by na pralce.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2013, 09:22 »
no a jak ktos do liczenia uzywa kalkulatora a nie interpretera basica to tez musi byc deprymujace i demotywujace, przeciez to kalkulator liczy efekt a c64 go tylko odtwarza...

caco, zapytam wprost: jestes indolentem intelektualnym czy tylko tanim prowokatorem (vide watek o raycasterze w 256B na C64 vs fully featured klon wolfenstein na atari xl/xe w 64K) ?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Kwietnia 2013, 10:09 »
Na Amidze jest dokladnie to samo i nie ma na ten temat burzliwych dyskusji. Ba, wychodza nawet releasy wylacznie pod WinUAE, zamiast pod 68060. \"\"

Offline cacodemon

• Level 5
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Kwietnia 2013, 11:29 »
Raf
W zasadzie to co Ci chodzi ? Nadepnąłem Ci na odcisk ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Kwietnia 2013, 11:42 »
pytam, bo bladze. Pytania ktore tutaj zadajesz i wnioski ktore wyciagasz sa wbrew logice - that's it.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Kwietnia 2013, 11:49 »
Raf, sorry ale zadając pytanie kłamcy oczekujesz prawdziwej odpowiedzi? Zwie się to paradoksem Eubulidesa. Twoje pytanie jest nie logiczne. Oczywistym jest, że gościu przerzucił się na C64power bo jest to aktywne forum dla wszystkich gdzie można dowolnie trolować.

i jeszcze do puki koleś myśli że jest cwany do puty jest dla mnie zabawny ... vel akcja Dorian3D
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zyga

• Gość
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Kwietnia 2013, 14:27 »
Kolega zainteresował się tematyką retrokomputingu w ostatnich latach. Przypomniał sobie, że w dzieciństwie grał na amidze i "fajnie było". Teraz trafił na forum a tu - "starzy wyjadacze".

Tematy, które przedyskutowano setki razy, czy to online, czy przy piwku na party mogą by irytujące odgrzewane po raz kolejny, więc może lepiej sobie odpuścić niż rozpoczynać kolejny brednioserial ? Wystarczy krótko udzielić odpowiedzi koledze "spoza". IMHO

Offline cacodemon

• Level 5
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Kwietnia 2013, 17:50 »
Czy kiedykolwiek napisałem tu coś co kogoś uraziło ? Bo jak na razie to Panowie "starzy wyjadacze" mnie "częstują" epitetami i offtopują.

Retro to moja pasja. Mam wiele maszyn od Commodore (i nie tylko), a zarejestrowałem się tu, aby uczestniczyć w życiu najlepszego 8bitowca.
Jeszcze kiedy strona C64Power raczkowała to już wtedy zamawiałem płyty z softem na C-64.

Offline F7sus4

• Level 6
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Kwietnia 2013, 18:08 »
Co ma niegdysiejszy poczatek C64Power wspolnego z kodowaniem produkcji na innych platformach, pozostawie pytaniem retorycznym. \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Kwietnia 2013, 18:23 »
ba ja powiem więcej ja płyty chodnikowe zamawiałem jeszcze zanim c64 powstał.

Zyga odpowiedz na pytanie dlaczego Kako Demon wyleciał z PPA? Może za Kakaowe tematy?
Dla mnie koleś jest średnio groźny jak zacznie się mądrować to dostanie bana i tyle a te jego tematy jakoby nic nie wie i się pyta ... to ja się pytam ten co zakodował emulator c65 jest debilem? A może udaje debila bo sprawia mu to radochę. Zyga ja wiem, że masz słabość do oszołomów w stylu Olo pięć jedynek ale sorki, świat idzie do przodu, inwalidzi dostają renty!!!
Nie musisz pomagać gością którzy robią sobie z Ciebie jaja udając intelektualnego inwalidę.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline cacodemon

• Level 5
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Kwietnia 2013, 18:39 »
Nie wiedzą za co dostałem bana na ppa, ale solidarnie jadą po mnie \"\" No to jest ciekawe.

Offline Kisiel

• Level 7
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Kwietnia 2013, 21:12 »
A czy to ważne?
Źródło PPA:
"Właśnie mam taką sytuację, że szalejący ponownie od jakiegoś czasu niejaki cacodemon posiadający kilka kont min udający miniata, jakiś advesarius i kto wie jakie jeszcze po tym jak o tym napisałem dał mi od razu 4 ignory, bo o tyle wzrosło mi mimo że nic innego a szczególnie politycznego nie pisałem. Dlatego nawołuję jeszcze raz zróbcie z nim porządek. "

"kaka starał się zgrywać wielkiego znawce a nie miał żadnej wiedzy o amidze
to że ktoś ma jakis komputer to nie znaczy że ma pisać banialuki na forum "

"Podaj mi swojego maila to wysle ci inwektywy jakimi mnie (i nie tylko) obrzucal. To jest takie dziecko neo, ktore nie moze scierpiec, ze ktos ma inne zdanie na dany temat. Dla mnie to prostak, umoslowo rozwiniety w okolicach 14 lat, moze i naprawdę tyle ich ma, ciezko stwierdzic. Na pewno ma zaburzona psychike poniewaz tworzyl wiele kont i probowal przekonywac ludzi do swoich pogladow odpisujac na swoje posty z innych kont. Chcecie miec syf, polecam pozwolic mu pisac.
Prosze sie zglosic do redakcji po wiecej informacji. Mysle, ze Grx, Mailman moga powiedziec wiecej od strony technicznej na temat tego chlopaczka."
"Zaraz tam "boicie" Stuknięty byl gnojek i meczacy jak mucha. "
"Tak jak napisał Adam chwalił się, że ma kolekcję starych sprzętów, więc chyba ma. Co do problemów, to wynikały one z tego, że kokosowy demon (tak go nazywam) był zwolennikiem AOS 4.x i kłócił się ze sporą częścią ( a może wszystkimi) użytkowników konkurencyjnego Morphos-a.
Jaki jest w realu nikt (chyba) nie wie. Nie będę orzekał co do winy (prowokowano go, czy on prowokował), ponieważ jestem użytkownikiem Morphos-a, za którym on nie przepadał, więc moja wypowiedź może być nieobiektywna.
Dodam tylko, że tworzył fikcyjne konta mailowe (np. z moim nickiem) i pisał do ludzi na forum, próbując sprowokować ich do kłótni ze mną (bo po co innego). Miał pecha, ponieważ osoba do której pisał - Pampers - zna mojego maila (jest widoczny w moim profilu) i nie dała się nabrać, a o wszystkim poinformowała społeczność na forum. "

Raf proszę o solidarnie zablokowanie konta cacodemon na podstawie zakładania fałszywych kont na innych forach co upodobnia kolesia do kolejnego wcielenia olka-rozpierdolka \"\"

Myślę, że psycholi robiących sobie z NAS jaja na forach internetowych jest dość.

Dziękuje
To byłem ja Jarząbek trener trzeciej kategorii.

PS. Mam nadzieję że Zyga nie będzie przeciwny \"\"

Offline cacodemon

• Level 5
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Kwietnia 2013, 21:43 »
"zróbcie z nim porządek" \"\" To co ? Ustawka pod biedroną ?
C64power to nie ppa. Nie robiłem tu problemów, więc też nie dałem pretekstu do zbanowania mnie. I nie dam \"\"

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
PC na scenie C-64...
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Kwietnia 2013, 22:09 »
cacodemon - pod którą biedronką i czy jest tam wystarczający odcinek 1/4 mili?