Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [K] Commodore 128 i stacje 1571  (Przeczytany 9815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ultimion

• Gość
[K] Commodore 128 i stacje 1571
« dnia: 21 Kwietnia 2013, 10:49 »
witam, jak w temacie - poszukuje do kolekcji zestawu :D

interesuje mnie taka sztuka  w kartonie, stan biały :D

proszę o informacje kto by miał i chciałby oddać w dobre ręce :D

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwietnia 2013, 10:51 »
jak oddać to ja chętnie też przyjmę, zrobię jakąś dopałkę w końcu na c128 \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Kwietnia 2013, 11:02 »
oddać w cudzysłowie - aby nie sprzedawać jakiemuś lemingowi .... 0czywiscie daje prawdziwe pachnące  banknoty :D

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwietnia 2013, 11:13 »
akurat lemingowi to bym dał jakbym miał, zrobiłby lepszy pożytek z tego SID'a niż ty.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Kwietnia 2013, 11:24 »
@kisiel ... dawno skompletowałem SIDy i mam ich na górkę w sumie 21 szt :D
c128 chce do mojej kolekcji :D

p.s. nie uważasz kisiel ze dla SIDow mogłem kupić c64 z allegro ? :D
kilkanaście szt. kupiłem z forum i kilkanaście z Allegro kupując c64 :D

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwietnia 2013, 12:14 »
Ultimion:
aby nie sprzedawać jakiemuś lemingowi

Leming wg CSDB Musician, Swapper więc napewno zrobi lepszy użytek z SID'a niż Ty.
Ja się dziwie Bookerowi że chce współpracować z taką czarną dziurą \"\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2013, 12:42 »
Najgorszy szkodnik z możliwych - teraz pewnie z niezłym zyskiem sprzedałbyś płyty bez SIDa

Nóż się w kieszeni otwiera jak widzę na allegro pokłosie takich działań "sprzedam sprawną płytę do C64 - płyta jest piękna i śliczna wszystko działa SIDa brak" :/

Ktoś chce naprawić komcia i szuka bezskutecznie SIDa i kupuje uszkodzone płyty bo popieprzeńcy rozwalają zasoby do eksperymentów którym sprostać nie mogą.

Miałeś C128D i jak zobaczyłeś, za ile licytowałem kiedyś jeden taki egzemplarz napisałeś, że chcesz mi swój sprzedać - teraz chcesz znów...
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Kwietnia 2013, 16:59 »
@wegi... po 1 ja nie mam 128 a chciałbym, denerwuje mnie szum 128D ... po 2 pomyślałem, ze już w sumie nie bawi mnie to - ale widzisz jednak sentyment wygrał cieszę się, ze nie sprzedałem 128D ze nie pozbyłem się oryginalnego MK6 i wiele innych fajnych rzeczy. co do płyt głównych do C64 to mam około 50 szt.  (znajomy likwidował serwis a ludzi mu dawali do naprawy i nie odbierali ... taki był okres, ze woleli chyba zainwestować w PC, w dobrym momencie odwiedziłem znajomego i karton płyt głównych od C64 nie wylądował w śmietniku. Niestety płyty główne w zasadzie mają wszystko ale są bez SIDow.

Co do mojego projektu ... skończę go czy tego chcecie czy tez nie ... czy mi pomogą ludzie na tym forum czy tez nie pomogą. Szkoda jedynie, ze nie będę mógł wypić piwa z osobami , które mi pomogły bo po prostu nikt tutaj nie wykazał się żadną pomocą a chciałbym powiedzieć, ze pomógł ten i ten ze są fajni ludzie na scenie i etc. Niestety nie będzie mi to chyba dane - no cóż taka ta nasza scena. Jak Wy na chleb mówiliście pep i nie wiedzieliście co to w ogóle scena ja jeździłem na takie imprezy, a nie będę się rozpisywał.. inne czasy. zresztą jak ja kodowałem to Polonus był w PADUA, troszkę wcześniej w S451 .... oprócz polskiej grupy Quartet i Deuter nie było nic innego. to tyle w tym temacie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Kwietnia 2013, 17:24 »
Ultimon 2 sprawy które mnie odpychają od tego:

Załóżmy, że zrobisz jakiegoś klamota... I będzie to jedyny egzemplarz, wymagający specyficznego softu i coś tak kuriozalnego, że praktycznie nieużytecznego. I to jest najbardziej pozytywna możliwość z faktu wyżynania zasobów dla SIDa. Naprawdę.

Załóżmy że oby nigdy Twój projekt poruszy masy jełopów żądnych klamota na 4,8 czy 12 SIDów - pojęcia nie mam. Zaowocuje to szkodnictwem na szeroką skalę - czytaj wyżynaniem z wszelkich możliwych C64 SIDów. Sprawny C64 (kompletny z SIDem) będzie osiągał bajońskie kwoty na allegro tylko dlatego, że kilkudziesięciu "freak of nature" odczuwa awangardową potrzebę słuchania SIDa "inaczej" - to ja serdecznie dziękuję Ci za taki projekt dobijający naszą niszową działalność.

Zrewersuj SIDa w 100% tak aby był osiągalny za 20 zł i dostępny bezproblemowo - TO JEST PROJEKT POD KTÓRYM PODPISZĘ SIĘ OBIEMA RENCYMA I NOGAMI.

To tak jak byś rozwalał wszystkie dostępne drivy dla C64 bo można znaleźć w nich fajne magnesiki. Magnesiki można połączyć i bawić się dalej...

Wolę więc UK1541 TYSIĄC RAZY BARDZIEJ
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Kwietnia 2013, 18:15 »
Ultimion:
Co do mojego projektu ... skończę go czy tego chcecie czy tez nie ... czy mi pomogą ludzie na tym forum czy tez nie pomogą. Szkoda jedynie, ze nie będę mógł wypić piwa z osobami , które mi pomogły bo po prostu nikt tutaj nie wykazał się żadną pomocą a chciałbym powiedzieć, ze pomógł ten i ten ze są fajni ludzie na scenie i etc. Niestety nie będzie mi to chyba dane - no cóż taka ta nasza scena. Jak Wy na chleb mówiliście pep i nie wiedzieliście co to w ogóle scena ja jeździłem na takie imprezy, a nie będę się rozpisywał.. inne czasy.

ja jestem w stanie wskazać kilka osób, które próbowały pomóc, ale Ty chcesz ryby a nie wędki - zastanów się nad tym.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Kwietnia 2013, 20:35 »
wegi:
To tak jak byś rozwalał wszystkie dostępne drivy dla C64 bo można znaleźć w nich fajne magnesiki. Magnesiki można połączyć i bawić się dalej...

Masakra jest z SIDami. Drugi gwozdz do trumny to producenci wszystkich muzycznych hardwarowych zabawek opartych o ten uklad. Nawet nie HardSID, co bardziej SidStation i jego nastepcy. Na zachodnich serwisach aukcyjnych plyty od C64 leza po 15-20 "ojro", kazda oczywiscie ma wyjety jeden uklad - zgadnijmy jaki...

\"\"

...oczywiscie SID lezy obok w osobnej aukcji - 2-3x drozej! Dziekuje, postoje.

Ultimion

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Kwietnia 2013, 22:08 »
oki, są plusy i minusy.
Plus taki ze SID to naprawdę dobry układ, nie moja wina, ze jest to deficytowy towar, nie moja wina, ze nie produkują tego układu \"\"

Minus. ze trzeba nabyć C64 aby mieć SIDa. no cóż rynek ma swoje prawa, skoro nie można kupić SIDa to trzeba kupować C64.

Niestety realia są takie jakie są. a C64 jest tyle na rynku, że jeżeli policzę fanatyków C64 to dla każdego wystarczy tych SIDow. co do mojego pomysłu... myślę ze się przyjmie na scenie, a jeżeli nie... to trudno w każdym bądź razie zrobię to co wymyśliłem kilka lat temu (około 10 lat temu) a nie było weny , czasu i motywacji by to zrobić. Projekt zrobię by udowodni sobie , ze mogę zrobić cos co kiedyś wymyśliłem a do tego przyda się na obronę.  Wg mojego promotora... to co już zrobiłem jest na tyle ambitne by startować na najlepsza obronę w tym roku na Uniwersytecie.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Kwietnia 2013, 22:26 »
Ultimion:
obronę w tym roku

Jeżeli w tym roku, to ja Ciebie kompletnie nie rozumiem. Jesteś w tak głębokiej dupie a masz czas trolować na forum? W tym projekcie masz do czynienia z problemami nie tylko natury programistycznej, ale też elektronicznej i elektycznej. Ja nie znam człowieka który ogarnął by taki temat w tak krótkim czasie ale fakt miałeś 10 lat na przemyślenia, pewnie któreś z tych myśli okażą się prawdziwe, jednak zaręczam Tobie, że teora a praktyka to są takie dwie kurwy które nigdy nie mogą się spotkać. A znając tendencje do obarczania swoimi problemami innych ludzi skończysz na forum z myślą, że nie skończyłeś w terminie obrony bo źli ludzie byli na forum\"\"
I jeszcze jedno obronę to się robi jak się ma 25-26 lat a nie jak się jest starym dziadem który pamięty czasy przed Chrystusem-Polonusem... co akurat jest dość zabawne jak to się mówi Wegiemu który w Tarnowie wyglądał na tate ;P

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Kwietnia 2013, 00:18 »
Kisiel:
Tarnowie wyglądał na tate

Łojeja LOL dokładnie tak było LOL

Ja się zainteresowałem C64 a cała brać scenowa to było towarzycho w granicach 14-17 lat i ja byłem od nich średnio z 8 lat starszy a w takim wieku różnica jest kolosalna. Pamiętam miny niektórych dzieciaków spłoszone jak mnie mijały na korytarzu. Dzisiaj jak oni dobiegają 40ki a ja mam 45 - to zupełnie co innego