@wegi... po 1 ja nie mam 128 a chciałbym, denerwuje mnie szum 128D ... po 2 pomyślałem, ze już w sumie nie bawi mnie to - ale widzisz jednak sentyment wygrał cieszę się, ze nie sprzedałem 128D ze nie pozbyłem się oryginalnego MK6 i wiele innych fajnych rzeczy. co do płyt głównych do C64 to mam około 50 szt. (znajomy likwidował serwis a ludzi mu dawali do naprawy i nie odbierali ... taki był okres, ze woleli chyba zainwestować w PC, w dobrym momencie odwiedziłem znajomego i karton płyt głównych od C64 nie wylądował w śmietniku. Niestety płyty główne w zasadzie mają wszystko ale są bez SIDow.
Co do mojego projektu ... skończę go czy tego chcecie czy tez nie ... czy mi pomogą ludzie na tym forum czy tez nie pomogą. Szkoda jedynie, ze nie będę mógł wypić piwa z osobami , które mi pomogły bo po prostu nikt tutaj nie wykazał się żadną pomocą a chciałbym powiedzieć, ze pomógł ten i ten ze są fajni ludzie na scenie i etc. Niestety nie będzie mi to chyba dane - no cóż taka ta nasza scena. Jak Wy na chleb mówiliście pep i nie wiedzieliście co to w ogóle scena ja jeździłem na takie imprezy, a nie będę się rozpisywał.. inne czasy. zresztą jak ja kodowałem to Polonus był w PADUA, troszkę wcześniej w S451 .... oprócz polskiej grupy Quartet i Deuter nie było nic innego. to tyle w tym temacie.