Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SDBOX - ciekawy cart  (Przeczytany 11567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jerry_1976

• Gość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #180 dnia: 19 Lipca 2014, 13:01 »
Kisiel:
Być może głupi ma szczęście

Już pisałem że tak zwykle jest ale nie w twoim przypadku. Napisze dosłownie, nie dość żeś głupi to nie masz szczęścia.
Kisiel:
problem w tym że ja używam LOW POWER MODE we wszystkich mcelach

Sam przyznałeś że to problem.
Kisiel:
dlatego że potrafię kodować w VHDL.

Pracy podwykonawców nie przypisuj sobie.
Kisiel:
A 11111olo nie potrafi więc używa nie zegara systemowego tylko DOT CLOCK który jest OSIEM razy szybszy

Na tym zdjęciu
http://c64power.com/tmp/sd-box-xilinx.png
które ukradł sam admin tego forum widać że jest użyty sygnał o2 i dotclk. Teraz ci głupio?
Kisiel:
wartość prądu potrzebnego do tej samej roboty jest kilkukrotnie większa.

Czyli ile? 2mA?
Kisiel:
Dlatego ja mam stabilizator 100 mA

Głupiemu nie przegadasz ale jeszcze raz spróbuje. Ole też używał na początku takiego samego stabilizatora więc także nie przekraczał 100mA. Znowu wyszedłeś na głupka.
http://c64power.com/forum/uploads/files/sdbox_proto.jpg
Kisiel:
Jeżeli coś daje 1A to 0,8 A powoduje uszkodzenie stabilizatora

Chyba ci się czacha zagotowała. To by była prawda w odwrotnej sytuacji.
Kisiel:
Widać mistrzostwo w lutowaniu

Widać że musisz się tego nauczyć bo ciągłe płacenie podwykonawcom doprowadzi ciebie na skraj bankructwa.
Kisiel:
Jakby olo naprawiał sprzęt nic bym nie miał do gadania,

Już wcześniej pisałem że naprawia i nawet o tym napisał do ca-fan. Zobacz 173 post.
Kisiel:
profesjonalny sprzedawca tak robi !!!

Oczywiście bo olo daje gwarancję na swój produkt w przeciwieństwie do ciebie.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #181 dnia: 19 Lipca 2014, 15:24 »
gwarancja jest tylko po to,  zeby kupujacy bali sie zagladac do srodka
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #182 dnia: 19 Lipca 2014, 15:43 »
jerry_1976:
Głupiemu nie przegadasz ale jeszcze raz spróbuje. Ole też używał na początku takiego samego stabilizatora więc także nie przekraczał 100mA. Znowu wyszedłeś na głupka.
http://c64power.com/forum/uploads/files/sdbox_proto.jpg

NIE UŻYWAŁ co widać na zdjęciu.
Nawet taki głupi jurek jak ty wie o tym że jeżeli sprawdza się stabilizator w prototypie to daje się go w wersji FINALNEJ a nie daje się o większej mocy !

NIEMA ŻADNEJ GWARANCJI NA DZIAŁANIE TEGO PRODUKTU Z C64 i to jest problem.
Po uszkodzeniu Twojego komputera OLO udaje głupa że to wina END USER'a, czyli tego kto to kupił.
WNIOSEK

KUPIŁEŚ SDBOX'a sam więc jesteś temu winny. Sprzedawca nie poczuwa się do naprawy Twojego Komputera bo wie wszystko najlepiej.

Na początek kłócił się że NIEMA wpływu to że przetaktujesz zegar z 1Ghz na 8Ghz teraz twierdzi że jednak jest tylko mały 2mA. Dajecie zarobić gościowi który:
- wiedzę o C64 bierze z forum internetowego,
- wiedzę o CPLD bierze z forum elektrody,
- kradnie cudze gry i pomysły np. Bomberland.

Faktycznie jest się czym pochwalić. Winneś wstąpić do SAMAR.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #183 dnia: 19 Lipca 2014, 17:33 »
Po kiego dyskusja - kisiello ma rację tutaj. Czy zapuszczę 386 na 2GHZ czy poleci w kosmos pomimo chłodzenia ciekłym tlenem ? Więcej wydzielonego ciepła to więcej wydzielonej energii. Żeby ją wydzielić trzeba ją pobrać. Tym samym więcej jej pobiera i bardziej obciąża exp. port. AMEN

W SAMAR ja jestem już :D
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

jerry_1976

• Gość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #184 dnia: 19 Lipca 2014, 20:20 »
Raf:
gwarancja jest tylko po to, zeby kupujacy bali sie zagladac do srodka

To gratuluję błyskotliwości. Zawsze sądziłem że po to kupuję towar aby przez okres gwarancji producent usunął usterkę lub wymienił na pozbawiony wad. Nawet kilka razy korzystałem z gwarancji.

Kisiel:
Nawet taki głupi jurek jak ty wie o tym że jeżeli sprawdza się stabilizator w prototypie to daje się go w wersji FINALNEJ a nie daje się o większej mocy !

Stabilizator nie jest o większej mocy bo to nie on pobiera prąd (w praktyce pobiera ale to są pojedyncze mA a tu chodzi o setki mA). Stabilizator umożliwia pobranie większego prądu a to robi różnicę. Prawie ci się udało, ale prawie to nie to samo.
Kisiel:
NIEMA ŻADNEJ GWARANCJI NA DZIAŁANIE TEGO PRODUKTU Z C64 i to jest problem.

Jest! 24 miesiące gwarancji producenta. W tym czasie można reklamować do woli ale jak wiesz produkt jest tak dopracowany że z gwarancji nie trzeba korzystać.
Kisiel:
Po uszkodzeniu Twojego komputera

Twojego w znaczeniu twojego czy twojego? A, Twojego to taki pan. Wszystko jasne.
Kisiel:
Na początek kłócił się że NIEMA wpływu to że przetaktujesz zegar z 1Ghz na 8Ghz

Jeszcze nikomu się to nie udało więc nie ma się o co kłócić.
Kisiel:
Dajecie zarobić gościowi który:

No dają. Za darmo umarło.
Kisiel:
- wiedzę o C64 bierze z forum internetowego,

Którego, bo sam się bym doszkolił? Chyba nie z c64power bo stąd to jedynie chamstwo wyniesie.
Kisiel:
- wiedzę o CPLD bierze z forum elektrody,

Widać studiujesz to forum także. To dobrze. Może i ty zaczniesz brać wiedzę z forum elektrody bo ciągłe zlecanie podwykonawcom jest ostatecznie nieopłacalne.
Kisiel:
- kradnie cudze gry i pomysły np. Bomberland.

Tu przytocz niezbite dowody bo póki co jedynie go oczerniasz.

wegi:
kisiello ma rację tutaj.

Tutaj czyli gdzie? Razem walicie dyktę?
wegi:
Czy zapuszczę 386 na 2GHZ

Z całą stanowczością nie.
wegi:
czy poleci w kosmos pomimo chłodzenia ciekłym tlenem

Raz że ciebie nie stać aby wysłać w kosmos 386 a ciekły tlen tez nie jest tani wiec ostatecznie nie poleci w kosmos.
wegi:
Więcej wydzielonego ciepła to więcej wydzielonej energii.

Yes.
wegi:
Żeby ją wydzielić trzeba ją pobrać.

Błyszczysz jak psu jaja na wielkanoc.
wegi:
Tym samym więcej jej pobiera i bardziej obciąża exp. port.

A nie przypadkiem zasilacz?
wegi:
W SAMAR ja jestem już

Gratulacje. Ktoś musi latać po kawę i pączki.

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #185 dnia: 19 Lipca 2014, 20:48 »
jerry_1976:
To gratuluję błyskotliwości. Zawsze sądziłem że po to kupuję towar aby przez okres gwarancji producent usunął usterkę lub wymienił na pozbawiony wad. Nawet kilka razy korzystałem z gwarancji.

W tym przypadku uszkodzony jest C64 więc to oczywiste że sprzedawca umywa ręce.
Przecież SDBOX nie ma żadnej wady, usterki więc dlaczego producent miałby go wymienić?
To chyba logika chłopów pańszczyźnianych, znaczy się wyrwał się chłopak z PGR-u i błyszczy jak gwiazda betlejemska.
Mam nadzieję że chociaż rozumiesz że przegrałeś i nikt takiego GÓWNA nie wsadzi do c64 bez refleksji CZY TO JUŻ OSTATNI raz uruchamiam moje C64?

Gratuluje wiedzy z podstaw fizyki.

Naprawdę nic się nie dzieje jak zmieniasz zegar z 1GHz na 8Ghz poza naprawdę nic nie wartymi komputerami  C64 z 1983 roku.

Mogę pomóc w uśmiercaniu Amigi !!!

Szczerze \"\"

Zmień obiekt zniszczeń bo w dziedzinie c64 osiągnąłeś górną półkę w dziedzinie zniszczeń, olewania klientów i brania odpowiedzialności za pomyłki.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

jerry_1976

• Gość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #186 dnia: 19 Lipca 2014, 22:08 »
Kisiel:
W tym przypadku uszkodzony jest C64 więc to oczywiste że sprzedawca umywa ręce.

Gwarancja minęła wiec nie ma się co dziwić. Firma upadła na początku lat 90-tych więc nawet jakbyś chciał i tak nic nie wskórasz.
Kisiel:
Przecież SDBOX nie ma żadnej wady

W końcu to dostrzegłeś. Będą z ciebie ludzie.
Kisiel:
To chyba logika chłopów pańszczyźnianych

Nie, nie. To logika zaszyta w CPLD.
Kisiel:
znaczy się wyrwał się chłopak z PGR-u i błyszczy jak gwiazda betlejemska.

Wyrwałeś się i błyszczysz.
Kisiel:
Mam nadzieję że chociaż rozumiesz że przegrałeś i nikt takiego GÓWNA nie wsadzi do c64 bez refleksji CZY TO JUŻ OSTATNI raz uruchamiam moje C64?

Jeśli przegraną jest to że nikt tego GÓWNA GA lub MA nie wsadzi do c64 to się z tego cieszę. Pisałem że GA i odgrzewany kotlet MA wyszedł w malutkim nakładzie i obecnie leży w przepastnych czeluściach szuflady a to drastycznie zmniejsza prawdopodobieństwo uszkodzenia c64. Jednak przegrana.
Kisiel:
Gratuluje wiedzy z podstaw fizyki.

Gratulacje od ciebie, kto by się spodziewał.
Kisiel:
Naprawdę nic się nie dzieje jak zmieniasz zegar z 1GHz na 8Ghz poza naprawdę nic

Nawet dalej poza nicość.
Kisiel:
Mogę pomóc w uśmiercaniu Amigi !!!

Pisz do rafa bo on jest mistrzem w paleniu sidów.
Kisiel:
Zmień obiekt zniszczeń bo w dziedzinie c64 osiągnąłeś górną półkę w dziedzinie zniszczeń, olewania klientów i brania odpowiedzialności za pomyłki.

Nic dodać nic ująć. Każdy twój projekt kończy się klapą, brakiem wsparcia i niszczeniem commodore. Odpowiedzialności za swoje produkty nie bierzesz więc automatycznie olewasz klientów za swoje pomyłki. Wróć, za pomyłki podwykonawców.

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #187 dnia: 19 Lipca 2014, 22:45 »
wegi:
Po kiego dyskusja - kisiello ma rację tutaj.

no wiesz ale do sądu nie pójdziesz że Aleksander B. ma na koncie uszkodzony sprzęt.
On woli rozwlekać akcję tak aby nikt nie kumał o co chodzi.

A chodzi o jedno:

SDBOX sprzedawany przez 11111olo jest sprzętem który uszkadza C64 dlatego że Autor nie rozumie jak działa elektronika bo wiedzę czerpie z Super Expressu bo mamusia kupuje w sklepie spożywczym. Jest tam napisane że kłamać można do woli , bo głupi lud kupi wszystko.
Nawet to że Autor nie rozumie dlaczego układ ciągnie prąd w zależności od częstotliwości.

Gratuluje twardych jaj, userów SDBOX'a.

jerry_1976

• Gość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #188 dnia: 19 Lipca 2014, 22:51 »
Kisiel:
no wiesz ale do sądu nie pójdziesz że Aleksander B. ma na koncie uszkodzony sprzęt.

Idź będziesz pionierem.
Kisiel:
SDBOX sprzedawany przez 11111olo jest sprzętem który uszkadza C64

W gazetach o tym pisali że padł ostatni c64. Tak w super expresie.
Kisiel:
głupi lud kupi wszystko.

Sprzedałeś wszystkie GA i MA więc masz rację.
Kisiel:
Nawet to że Autor nie rozumie dlaczego układ ciągnie prąd w zależności od częstotliwości.

Zacznijmy od tego że ty tego nie rozumiesz ale mogłeś się doiedzieć od któregoś z podwykonawców. Jak już wiesz to ni kiś tego bo dostaniesz
Kisiel:
twardych jaj

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #189 dnia: 19 Lipca 2014, 23:07 »
Problem w tym że zakrzyczeć się nie da.

USZKODZENIE przez SDBOX dwóch C64 jest bezsprzeczne dlaczego ?

Autor urządzenia ma w dupie co się stało.
Nie naprawił C64 które uszkodził.
Nie zainteresował się dlaczego SDBOX uszkodził C64.

Osoby które mówią że Wielki Konstruktor nie ma racji gnoji jakby to byli szpiedzy z KGB.

Więc ciągnąc dalej ten monolog.

Dziękuje 11111olo że wystawiasz SDBOX jako największe osiągnięcie w dziedzinie niszczenia C64 ale zastanów się dlaczego nikt nie chce rydzykować takiego gniotu w C64.

Fajnie że robisz to co ja chce.
Podbijaj debilizm którego jesteś autorem.
Gratuluje inteligencji \"\"

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #190 dnia: 20 Lipca 2014, 11:43 »
Czy ktoś z niezależnych krytyków hardwareowych nie będących mną i kisielem może potwierdzić, że większy takt zwiększa pobór prądu lub to obalić ? KB777 Amun Ra - DO TABLICY !!!
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline shango

• Level 5
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #191 dnia: 20 Lipca 2014, 12:01 »
Tutaj w miarę opisali zależność poboru  prądu od taktowania procesora. Z drugiej strony logicznie myśląc czym szybszy procesor tym więcej prądu pobiera to jest oczywiste i jeśli układ w tym przypadku C64 i jego expansion jest dostosowany do pewnego maksymalnego poboru mocy to jak się da coś co pobiera więcej lub będzie blisko tej granicy to jest duża szansa że się zepsuje. C64 mają po 20-30 lat i nie mają już takich parametrów jak były nowe chodzi mi o zasilanie.

http://pclab.pl/coreclub/art2015_Pobor_pradu_czyli.._moc.html

Pozdrawiam

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #192 dnia: 20 Lipca 2014, 13:28 »
wegi:
Czy ktoś z niezależnych krytyków

chyba myślisz o krytykach literackich \"\"

To nie jedyny błąd w konstrukcji SDBOX (8Mhz zamiast 1Mhz), drugi mniej oczywisty wynika ze specyfiki "programowania" układu przez ustawianie klocków co powoduje że kompilator ustawia wszystko w automacie. Tym się różni pełna kontrola zaprogramowanego układu od zaprogramowania go przez "ustawianie klocków", jak jazda motocyklem w opasce na oczach i bez. Da się jechać? No pewnie że się da ale gdzie to już wie tylko olo.

Offline hobocti77x

• Level 5
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #193 dnia: 20 Lipca 2014, 13:30 »
wegi
Czy ktoś z niezależnych krytyków hardwareowych nie będących mną i kisielem może potwierdzić, że większy takt zwiększa pobór prądu lub to obalić ?

W czym i gdzie bo akurat w zasilaczach zwiększenie częstotliwości zmniejsza ilość strat na nim a więc obniża jego temperaturę i de facto zmniejsza ilość pobieranej energii przy takim samym obciążeniu \"\"
Porównaj sobie zasilacz liniowy z impulsowym

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #194 dnia: 20 Lipca 2014, 14:09 »
hobocti77x

Przecież mówię o układzie nie o zasilaczu - nie przesadzaj, bo w tym momencie tworzysz perpetum mobile.   Więc twórz zasilacze o większej częstotliwości \"\"

Pytanie brzmi: Czy układ FPGA/CPLD pracujący na wyższej częstotliwości czyli zamiast 1 na 8 MHZ pobierze więcej prądu czy nie ???

Kisiel ty ja i jerry wyłączeni z pytania \"\"

Bo jednak z odpowiedzi shango wynika, że pobór mocy się zwiększa.