Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [ZAMIENIĘ] Amiga 500 (Dobry stan wizualny) na kasety i dyskietki do C64  (Przeczytany 11358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Burgund

• Gość
Witam serdecznie.

Jakiś czas temu od znajomego nabyłem Amigę 500, którą chciałbym zamienić na kasety i/lub dyskietki z grami na Commodore 64.

Amiga była sprawna i przeleżała parę lat na strychu poprzedniego właściciela. Tam niestety dobrał się do niej kurz, gołębie i inne złe duchy tam mieszkające. Ogólnie była niemal czarna i brzydka. Odkupiłem ją i wziąłem "na warsztat". Żałuję, że nie zrobiłem zdjęć przed czyszczeniem \"\"
Rozebrałem ją do golasa, płytę główną wyczyściłem preparatami McKenic do elektroniki i zabezpieczyłem przed korozją. Metalowe części w środku odrdzewiłem, wypucowałem i całość złożyłem. W jednym miejscu widocznym na zdjęciu troszkę rdzy się nie poddało, ale także i te elementy zabezpieczyłem przed dalszą korozją.

Obudowę wypieściłem najlepiej jak umiałem wieloma środkami. Wszystkie klawisze (każdy z osobna) także. Niestety, klawisze już pożółkły, także tego nie udało mi się zmienić.

Ogólnie czyszczenie zajęło mi całe 2 dni.

Amiga technicznie nie wiem czy jest sprawna. Na moje oko stacja dysków może wymagać wymiany, jednak mogę się mylić. Brakuje sprężynki od przycisku wysuwania dyskietek. Guzik jest. Sam komputerek się włącza, jednak nie wiem czy coś się pokazuje gdyż nie udało mi się złapać obrazu na moim TV.

\"Amiga\"

Zdjęcia komputera można oglądać tutaj: https://picasaweb.google.com/116724554875406283140/Amiga500NaZamiane?authuser=0&authk    ey=Gv1sRgCPX-7tDc8KHGOQ&feat=directlink

Do zestawu dorzucam 89 dyskietek z grami i softem.

Polecam oglądać je na pełnym ekranie (ikonka lupy).
Na życzenie mogę zrobić więcej zdjęć.

Teraz chciałbym oddać komputer w dobre ręce, także proszę się zgłaszać.
W zamian chciałbym otrzymać trochę kaset i/lub dyskietek co C64. Zadowolę się kilkoma (kilkunastoma jeśli ktoś będzie szczodry).
Zapraszam do składania propozycji.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
[ZAMIENIĘ] Amiga 500 (Dobry stan wizualny) na kasety i dyskietki do C64
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Listopada 2012, 18:43 »
Ile chcesz tych dyskietek do C64 i co na nich ma być? Jestem zainteresowany taką wymianą

Burgund

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Listopada 2012, 18:47 »
przede wszystkim gry. Jeśli się da, to oczywiście jak najwięcej, ale w granicach rozsądku.

Ja dyskietek do amigi dorzucam prawie 90.

Myślę, że za 20-30 dyskietek + trochę kaset bym całość puścił.

Offline Dexter

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Listopada 2012, 19:06 »
Wysłałem meila, spróbujemy dogadać to na meilu, może coś z tego będzie.

Burgund

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Listopada 2012, 19:58 »
Odpowiedziałem, czekam na dalszy kontakt.

suchy

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Listopada 2012, 20:16 »
Noo, co Ty Burgund?! Przecież jeśli chodzi o gry, to całość softa na C64 zassiesz z neta paroma klikami, np. TUTAJ

... no chyba, że chodzi o oryginalne kasety i dyskietki (no ale jakoś nie było o tym mowy) \"\"

Burgund

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Listopada 2012, 20:31 »
Wiem, że można sobie zassać, nie od wczoraj mam Internety. Sęk w tym, że przydałoby mi się trochę dyskietek z grami. Bo mam stację dysków a użytku z niej nie robię żadnego. Ani nie mam na co nagrać ani czym nagrać , jakbym dyskietki już miał. A co do kaset to lubię przeglądać "nowe" kompilacje. Zawsze jest ta nutka tajemnicy w stylu "co będzie następne?" Hicior? Crap? Może jakaś perełka?
A i grami od LK Avalonu nie pogardzę. \"\"

(Sorry za offtop)
Btw, co do nagrywania z PC na kaseciaka, to parę razy mi to wyszło, a teraz jakoś nie. Zarzuci ktoś sznurkiem do jakiegoś poradnika jak robić z romów pliki wav w Turbo?

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Listopada 2012, 20:37 »
Twoj zestaw jest warty smialo z 50 dyskietek do C64, ja moge dac 35. Koledze na swieta bym sprezentowal te A500 wtedy. \"\"

Burgund

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Listopada 2012, 20:44 »
@F7sus4: Myślę, że możemy się w takim razie dogadać, gdyż kolega Dexter na razie nie był zbyt konkretny.
Z tym, że jeszcze raz podkreślam, że komputer się włączył, pobuczał ale obrazu nie złapałem a i nie wiem co ze stacją dysków, bo nie było sprężynki od przycisku Eject i na razie nie jest założony.
Także chcę, aby nabywca miał świadomość, że coś może być niesprawne.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Listopada 2012, 21:09 »
No to pas.

Offline Dexter

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Listopada 2012, 21:50 »
@Burgund - nie chciałem śmiecić forum a jedynie na koniec informację dać, że transakcja się ładnie skończyła?
Nie byłem konkretny? Kurde nie siedzę przed kompem 24h tylko 23h, jeść muszę, pracować też trzeba aby zjeść oraz inne potrzeby fizjologiczne i te inne.

Na meilu masz propozycje, która czeka na akceptacje - jest zbliżona do tego co F7sus4 napisał.
Myślę, że jest konkretna - nawet możesz mieć pewien wybór do zawartości .

Jeżeli w ciągu 2 godzin zmieniasz zdanie odnośnie transakcji i odrazu uderzasz do kolejnego na forum, to gdzie tu jako takie "pierwszeństwo" i rozsądek? Ja się przecież nie wycofałem tylko czekam na akceptacje.

Jeżeli jesteś zainteresowany to czekam, jeżeli nie to trudno.

Burgund

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Listopada 2012, 21:56 »
bardzo przepraszam, sam się troszkę zmieszałem. Wróćmy do konwersacji przez maila.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Listopada 2012, 22:37 »
ale sobie robią z was chłopcy jaja \"\" Jeszcze tylko koleżka psychol by mógł wpaść do dopełnienia padołu łez z większą ilością dyskietek na handel. Amibay jest pod tym względem perfekcyjne.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Listopada 2012, 20:14 »
Zamienie A500 na odkurzacz Zelmer, moze byc sprzed 1989.

Offline Dexter

• Level 5
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Listopada 2012, 14:30 »
@F7sus4 - mam sprawnego Zelmera jamnika, nie pamiętam modelu ;)

Z Burgundem transakcja sfinalizowana, ja jestem zadowolony, sprzęcik wygląda lepiej niż na zdjęciach. Jak będę miał chwilę to w weekend ożywię stację (lub wymienię na nową) i wmontuje tam 2MB i przygotuje do zabawy między świętami \"\"