Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Multi Action  (Przeczytany 24612 razy)

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #135 dnia: 09 Listopada 2012, 08:41 »
Ja już mam ale testy w weekend ;) Wychowałem się na finalu 3 ale mam nadzieje że ogarne temat \"\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Multi Action
« Odpowiedź #136 dnia: 09 Listopada 2012, 10:56 »
Kisiel:
Masz 7.3 => Wchodzisz przez Reset, F2, => run bank 3.

elwer:
@V-12 - masz na ostatnim banku

Dzięki Wam za info \"\"

wegi:
V12 - jak bardzo Ci nie pasuje <- jako hedafit a tak uwielbiasz że ma to być <-HF to tak wpisuj - też zadziała (zadziała wszystko ze strzałką oprócz <-t)

Ha, jednak pomyślaleś o mnie ;) Wieeelkie dzięki miszczu :D

Skull:
jakąś kamerę mam [ale nie hd], gorzej z sharingiem [nigdy nie udostępniałem nagrań video na necie]- chyba że Ci prześle w zipach?

Najszybciej to robisz uploading na youtuba ;) Tam nawet można uploadować nieskompresowane pliki video.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

suchy

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #137 dnia: 09 Listopada 2012, 16:35 »
V-12/Tropyx:
Skull:
jakąś kamerę mam [ale nie hd], gorzej z sharingiem [nigdy nie udostępniałem nagrań video na necie]- chyba że Ci prześle w zipach?

Najszybciej to robisz uploading na youtuba ;) Tam nawet można uploadować nieskompresowane pliki video.

Zgadza się. Przykład filmiku jaki niedawno wrzuciłem na YT \"\" - plik .asf 64MB z taniej kamerki AIPTEK: TUTAJ
Jest to jeden z czterech filmików (test nr 3) pokazujących możliwości zmodowanego na RAMcart cartridge'a BB8, do którego to moda prosty setup zakodował wegi .

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #138 dnia: 09 Listopada 2012, 16:43 »
Skull, jeżeli masz nie-HD to pewnie miniDV?
Jeżeli tak to sprawdź czy masz nagrywanie w trybie progressive scan. Jak nagrasz DV z interlace'm to youtube z tym sobie nie poradzi i będziesz miał "grzebienie"...

Offline Skull

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #139 dnia: 09 Listopada 2012, 20:36 »
no zaraz zaraz - wszyscy wiedzą jak to robic najszybciej, ale to ja mam robić? - jeszcze jest jedna kwestia wolnego czasu i również dostępu w tym czasie do sprzętu.

Zresztą pierwszy zacząłem opisywać działanie MA, i widzę że już wszystko zrzucono na moje barki
Co do Wegiego to ja mam do niego tel. i już rozmawialismy o błędach. Więc ten filmik jak uda mi sie zrobić to tylko ku uciesze "gawiedzi" ?

Offline wackee

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #140 dnia: 09 Listopada 2012, 20:39 »
No ja nie wiem... Włączyłem się do dyskusji tylko żeby pomóc w kwestii video, na tym się znam \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #141 dnia: 09 Listopada 2012, 20:54 »
Skull:
Więc ten filmik jak uda mi sie zrobić to tylko ku uciesze "gawiedzi" ?

No jeżeli jestem uznany za gawiedź no to fucktycznie słabo. Niestety nie mam SD2IEC więc sam sobie nie zrobie, mogę zrobić filmik jak działa MA z CF to będziecie mogli sobie porównać coby wary opadły.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #142 dnia: 09 Listopada 2012, 22:56 »
Ja mam sd2iec ale najprędzej sobota wieczór lub niedziela ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #143 dnia: 09 Listopada 2012, 23:44 »
Ok, no to jak widać mamy zwycięzce konkursu "kto dostanie update softu na miesiąc przed wszystkimi"
Gratulacje \"\"

PS. oczywiście na majla z nie możliwością udostępniania userom co obcięło palce i dostali nokię 3310 na komunię.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Skull

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #144 dnia: 10 Listopada 2012, 07:10 »
zrobię jak będę miał czas i dostęp do sprzętu ( i kamery i c64), ale to na pewno nie wcześniej niż niedziela po południu.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
Multi Action
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Listopada 2012, 09:06 »
suchy:
Zgadza się. Przykład filmiku jaki niedawno wrzuciłem na YT - plik .asf 64MB z taniej kamerki AIPTEK: TUTAJ

Ja nawet wrzuciłem surowy plik prosto z dekodera DVB-T, ale niestety z nim YT poradził sobie słabo (krzaczy).

Skull:
Zresztą pierwszy zacząłem opisywać działanie MA, i widzę że już wszystko zrzucono na moje barki

Zawsze możesz powiedzieć nie, bo to, bo tamto ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #146 dnia: 10 Listopada 2012, 20:08 »
Odpaliłem karta i prezentuje się całkiem fajnie. Mam jedno pytanie. Odpalam F8 - MA for sd2ice i wszystko chodzi fajnie szybko ładuje czyli pewnie mamy dopałkę do sd2ice. Potem odpalam F2 - MA sd2ice pack. Zapuszczam Fibr wszystko działa ale ładuje się pomału pewnie bez dopałki. Tak ma być? Jeszcze podłącze stacje i zobaczę jak to razem współgra i  w komciu mam jiffy dos to porównam prędkość. Jak to ogarnę to dam film ;)
ps.
Odpaliłem Fibr z sd po wciśnięciu F8. Ładuje tak samo wolno czyli Fibr nie korzysta z przyspieszenia.

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #147 dnia: 10 Listopada 2012, 21:03 »
Werex
Fibr z tego co wiem najlepiej popycha z jiffi dosem nie wiem dokładnie bo ja nie mam JD
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wojtek9989

• Level 2
  • **
Multi Action
« Odpowiedź #148 dnia: 10 Listopada 2012, 21:12 »
wegi:
Fibr z tego co wiem najlepiej popycha z jiffi dosem nie wiem dokładnie bo ja nie mam JD

To prawda mam Jiffdos-a i fibr po odpaleniu F2 - MA sd2ice pack chodzi szybciej, szczególnie widać różnice przy nagrywaniu obrazów przy pomocy d64-to-1541 .Gdy przełączę na oryginalny kernal to jest tak kolega werex opisywał.

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Multi Action
« Odpowiedź #149 dnia: 11 Listopada 2012, 00:05 »
Do tego nie tylko programy się szybciej wczytują niż na Fibrze ale także wchodzenie do katalogów czy do m2i jest o wiele szybsze - można zawsze przerwać wczytywanie directory i nie trzeba czekać aż się wszystko wczyta. No i działanie klawiszami funkcyjnymi czyli parent dir (przez jedno R powinno być heh, czy szybkie load albo run) to bajka. Chciałbym zrobić jakiś fajny filmik - review, ale niestety nie mam czym :/.