Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kupie kalkulator  (Przeczytany 521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

shogun_

• Gość
Kupie kalkulator
« dnia: 26 Września 2004, 22:12 »
Kupie kalkulator produkcji bylego ZSRR o nazwie Elektronika MK 52 lub Elektronika MK 61 w bardzo dobrym stanie technicznym. Ewentualnie moge dac w zamian cos ciekawego do Commodore.

Excray_

• Gość
Kupie kalkulator
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Września 2004, 19:19 »
Hehe
Widze, ze kolega juz wszedzie porozklejal ogloszenia
Wlasnie przed chwila bylem na forum kalkulatory.
Moj kolega cos takiego mial. Zapytam czy jeszcze nie wywalil, i czy dziala, bo on to troche po macoszemu traktowal. Zbierasz stare kalkulatory?

shogun_

• Gość
Kupie kalkulator
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Września 2004, 00:06 »
Heh, jaki ten internet maly
Widzisz, kiedys jak bylem maly, to dziadek mi przywiozl z delegacji od naszych wschodnich sasiadow model MK61. Wtedy jeszcze nie wiedzialem ze istnieje cos takiego jak pierwiastkowanie (cztery podstawowe dzialania mialem opanowane), nie wspominajac juz o odwrotnej notacji polskiej. Pozniej troche podroslem i odkrylem w sobie zylke elektronika, co zaowocowalo rozebraniem kalkulatora na czesci bez mozliwosci ponownego zlozenia. Niedawno znalazlem pozostalosci tego kalkulatora i odezwal sie we mnie ciekawski typ, ktory chcialby jeszcze raz potrzymac w rekach dzialajace cacuszko tego typu. Znalazlem tez instrukcje w jezyku Dostojewskiego i z tego, co udalo mi sie rozszyfrowac stwierdzilem, ze jak na swoje lata ten kalkulator ma calkiem niezle mozliwosci.
Co do pytania czy zbieram, to raczej nie. Chcialbym go po prostu miec z czystego sentymentu.
Jezeli kalkulator Twojego kolegi nie rozlatuje sie, nie jest popekany i dziala tak, jak powinien dzialac, to z checia odkupie lub dam cos w zamian.

Excray_

• Gość
Kupie kalkulator
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Września 2004, 14:58 »
Wrrr palant!!!
Sorki, to nie do Ciebie. Ten znajomy o ktorym wspominalem spalil ten kalkulator. Byl sprawny i w calkiem dobrym stanie, ale on wpadl na pomysl zobaczyc co sie stanie jak wrzuci do pieca #@#$* !!!!
Popytam jeszcze innych i zobacze w ogloszeniach. Gdzies widzialem cos takiego. Jak znajde to powiem co i jak.

shogun_

• Gość
Kupie kalkulator
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Września 2004, 16:00 »

No rozne ludzie maja pomysly.
Jakbys cos znalazl to bylbym wdzieczny. Na allegro nie ma (jest jeden uszkodzony), a ogolnie bardzo rzadko bywaja, na aukcje24 oraz swistak nie ma co spogladac, bo tam w ogole jest ubogo. Najlatwiej to chyba jakos lokalnie zlapac. Ja dalem juz nawet ogloszenie do gazety
Pozdrawiam i dziekuje za zaangazowanie