Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: mały problem z wgrywaniem  (Przeczytany 1680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#bb

• Gość
mały problem z wgrywaniem
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Lipca 2003, 10:08 »
 kisiel znowu dupa,hmmm masz może jeszcze jakiejś pomysły w zanadrzu    
 z pozdrowieniem for you  
 apropo tego \'polecenia \'hmmm.to polecenie wczytujące,ok,ale powiec jaki to rodzaj polecenia wczytującego.. ,a mianowicie co oznacza ta końcówka\'08\'
 co do nowych pomysłów czekam

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Lipca 2003, 11:16 »
 Hmm..teraz to mnie zdziwiłeś:) zadajesz  te same pytania, tylko czy ty aby komodorka masz......może atari?? hmm sprawdzałeś na obudowie?? popatrz na logo u góry.;) A tak na powiażnie to jak wczytałeś loader?? przetransferowałeś przez ekran?? może taśme?? to wtedy 01... trzeba być konsekwentny albo udajesz że nie umiesz wczytać programu albo udajesz że się cofasz w rozwoju..

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Lipca 2003, 12:10 »
 BB. Co to... Quiz?      
 Ok. Dziś pytanie dziś odpowiedź. Ty punktujesz...    
 Numer 08 to numer urządzenia podłączonego do Komody
 ... akuracik w C64 08 oznacza pierwszą stację dysków. Myślę, że rozwiniesz temat...  
 A wiesz, że ci się grama poprawiła...
 Kisiel. Będą z niego ludzie...      

aze

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lipca 2003, 13:13 »
 lol  

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Lipca 2003, 10:03 »
 Aze. Jestem raczej typem \'GRACZA \'.
 Ostatnio na serio dłubałem w Komodzie w 98 roku. Takie pytania to wyzwanie dla moich szarych komórek ( N\'OK\'IA   )

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Lipca 2003, 11:03 »
 poprawiła mi się gramatyka jak się cieszę    ,będą z niego ludzie , może... \' Hmm..teraz to mnie   zdziwiłeś:) zadajesz te same pytania, tylko czy ty aby komodorka masz......może atari??\',ymmm mam comadorka   ,\'A tak na powiażnie to jak wczytałeś loader??\',wiesz co     nawet napisałem program podobny do loadera przyśpieszający wgrywanie.I co i G... niekture programy składają siłę z 2 członów ,tzw. programy 2 członowe ,jeden to program odczytujący (LOADER)drugi wczytywany (główny program).I właśmie mam taki problem że nie mam programu odczytującego    
 apropo wvczytywania programów ,wczytuje za pomocą lOAD\'nazwa\',8,1 może być   i wiem co oznaczają (,8,1)  jeszcze nie udaje ani nie cofam się w rozwoju     na szczęście

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Lipca 2003, 12:21 »

Napisał: bb

poprawiła mi się gramatyka jak się cieszę    ,będą z niego ludzie , może... `` Hmm..teraz to mnie   zdziwiłeś:) zadajesz te same pytania, tylko czy ty aby komodorka masz......może atari??``,ymmm mam comadorka   ,``A tak na powiażnie to jak wczytałeś loader??``,wiesz co     nawet napisałem program podobny do loadera przyśpieszający wgrywanie.I co i G... niekture programy składają siłę z 2 członów ,tzw. programy 2 członowe ,jeden to program odczytujący (LOADER)drugi wczytywany (główny program).I właśmie mam taki problem że nie mam programu odczytującego    
 apropo wvczytywania programów ,wczytuje za pomocą lOAD``nazwa``,8,1 może być   i wiem co oznaczają (,8,1)  jeszcze nie udaje ani nie cofam się w rozwoju     na szczęście

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 14 Lipca 2003, 14:35 »

Napisał: bb

poprawiła mi się gramatyka jak się cieszę    ,będą z niego ludzie , może... `` Hmm..teraz to mnie   zdziwiłeś:) zadajesz te same pytania, tylko czy ty aby komodorka masz......może atari??``,ymmm mam comadorka   ,``A tak na powiażnie to jak wczytałeś loader??``,wiesz co     nawet napisałem program podobny do loadera przyśpieszający wgrywanie.I co i G... niekture programy składają siłę z 2 członów ,tzw. programy 2 członowe ,jeden to program odczytujący (LOADER)drugi wczytywany (główny program).I właśmie mam taki problem że nie mam programu odczytującego    
 apropo wvczytywania programów ,wczytuje za pomocą lOAD``nazwa``,8,1 może być   i wiem co oznaczają (,8,1)  jeszcze nie udaje ani nie cofam się w rozwoju     na szczęście

To co oznaczają ``,8,1``?  

aze

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 14 Lipca 2003, 19:50 »
 Hans to \'lol\' nie bylo do Ciebie :) sorry tak mi sie jakos napisalo, ciekawy watek nie ma co.
 Magnate sprawdzasz wiedze bb ?

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Lipca 2003, 11:16 »
 właśnie magnate sprawdzasz wiedzę bb -oczywiście zartujju
 no więc ,8,1 znaczy 8 czyli numer zabawki w tym momencie stacji dyskietek a 1 jakiś kanał łączności czy jakiejś tam cholerstwo jak dobrze pamiętam       chyba to będzie jo.
 A wracając do rzeczy co dalej w jaki sposób odczytać program 2-członowy bez pierszego członu, albo jak stworzyć pierwszy człon.
 kisiel zrobiłem jak mi kazałeś wpisałem LOAD\'NAzwa programu\',08,1 następnie wisałem reszte,sys...jeśli nie tak miało być, spokojnie, postaraj się szerzej to przedstawić,  

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lipca 2003, 11:44 »
 \'no więc ,8,1 znaczy 8 czyli numer zabawki w tym momencie stacji dyskietek a 1 jakiś kanał łączności czy jakiejś tam cholerstwo jak dobrze pamiętam    chyba to będzie jo.\'

Po pierwsze: poprawna forma brzmi \'chyba to byda jo.\' (czy jakoś tak, tutaj Flooder mógłby się wypowiedzieć   ), nie zaś \'chyba to będzie jo.\'. A po drugie: jak w takim razie zamierzasz stać się kanałem łączności?

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
« Odpowiedź #26 dnia: 15 Lipca 2003, 12:09 »
 ja magnate, mosz swiynto racjo :P

piorun$

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Lipca 2003, 12:31 »

\'1\' przy numerze zabawki (\'8\' jakby ktos nie skojarzyl ) oznacza ze program ma sie zaladowac do obszaru pamieci jaki jest mu przeznaczony (czyli tam gdzie wskazuja 2 pierwsze bajty z pierwszego sektora programu na dyskietce) jesli zamiast \'1\' dasz \'0\' albo nic to program sie zaladuje $0800 albo innego, zalezy co ustawione:) jak uruchamiasz gre na jednym pliku nie musisz pisac 1, chyba ze sa to wlasnie jakies tam loadery i inne badziestwa.

komoda rules:P

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Lipca 2003, 10:59 »
 ocZywiście wiedziałem że 1 daje komputerowi do zrozumienia żeby zaczął wczytywać program od kókretnego miejsca tylko zastanawiałem się czy sie dokapiecie    
 a tak wogóle to zajerestrowałęm się ms.flooder powinien wiedzieć o co chodzi,a te zapisywanie tematu wiele razy to niechcący sorry    
 A mam propozycję ,hmmm.. przejdziemy do naszaego tematu    
 kisiel nie nerwuj sie sprubuj jeszcze raz,powiedz co mam zrobić po koleiii

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Lipca 2003, 07:25 »
 Proponuje tak wysłać do mnie na maila .d64...czyli robsz zrzut dyskietki na PC ... tylko please postaraj się zrozumieć że ja w życiu zrobiłem dla siebie jednego cracka (voice tracker na taśmie)...więc moja przygoda z tym tematem była krótka....
 Z tego programiku wynika że powinno to co napisałem działać..hmmm
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....