Napisał: big burak
mam mały problem z wgrywaniem pewnych gier,mianowicie wpisując do stacji polecenie aby wczytał mi pewien program wszystko dzieje się jak powinno być,kiedyw pewnym momęcie na ekranie zmienia się kolor tła lub wyświetlają mi się dziwne wzory,natomiast gra nawet po dłuższym nie przestaje mi sie wgrywać ani nie uruchamia mi się. o co tu chodzi?

Kisiel,Hans,nie spodziewałem że tak zareagujecie,napisałem że chyba się domyślam.Pytanie co to jest:
10 clr:SYS218:OPEN 2,8,2``#0``:OPEN 1,8,15``
``B-E 2 0 18 6``:CLOSE 2: SYS2111
i dlaczego to wam pokazałem

Jest to napewno program,znajduje się on na mojej dyskietce,a nawet na kilku dyskietkach,z tym że na każdej trochę się różni nazywa się dziwnie a mianowicie ``LOADER``.
2 pytanie po co wam o tym mówię ,ponieważ ma to coś wspólnego z tematem.Po ``załadowaniu go``,wyczytuje mi cały katalog z tym że nad nazwą widnieje napis ``wybierz program i ustaw na nim kursor a następnie wciśnij ``return``.I co się dzieję, program się uruchamia bez zarzutu.Chciałęm oczywiście uruchomić ``go``,bez LOADER-a lecz stało się tak jak opisywałem na początku.Pomyślicie no to chyba nie ma problemu,jednak jest bo na innych moich dyskietkach dzieje się tak jak opisywałęm na początku i ni ma LOADER-a

.Być może ten LOADER ma z moim problemęm wiele wspólnego.Teraz pytanko,jak uruchomić program bez LOADER-a

Czy jest to możliwe

z góry dzięki