Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: mały problem z wgrywaniem  (Przeczytany 1649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~#*#big burak

• Gość
mały problem z wgrywaniem
« dnia: 23 Czerwca 2003, 15:37 »
 mam mały problem z wgrywaniem pewnych gier,mianowicie wpisując do stacji polecenie aby wczytał mi pewien program wszystko dzieje się jak powinno być,kiedyw pewnym momęcie na ekranie zmienia się kolor tła lub wyświetlają mi się dziwne wzory,natomiast gra nawet po dłuższym  nie przestaje mi sie wgrywać ani nie uruchamia mi się. o co tu chodzi?    

SPC

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2003, 12:01 »
 Czy problem masz z jedna konkretna gra czy jest to problem ze wszystkimi grami? Czy kozystasz z cartrige (Action, Final?)?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwca 2003, 13:39 »
 Stawiam na Final II, programik laduje się na vica..może jakiś black box:) A jeżeli nie to trzeba ozjamic koledze że gry które maja więcje plików nie ląduje się osobno:) Jest jeden właściwy który się ładuje i uruchamia..trzeba kOMbinować:) no i pozostaje jeszcze komenda LOAD\'program coś tam coś\',08 bez    LOAD\'prg..\'08,1 może da to coś rade:) no i podaj ile bloków na dysku mają te gierce
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2003, 13:40 »
 Może dlatego, że używasz FASTLOADu  Nie wszystkie gry będą się wczytywać...

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwca 2003, 13:41 »
 Może dlatego, że używasz FASTLOADu  Nie wszystkie gry będą się wczytywać...

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Czerwca 2003, 13:43 »
  Ups! Znowu zdublowałem posta. Sorry ale sieć słabo działa...

~#*#greg-bez-hasła

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Czerwca 2003, 17:57 »
 Problem w tym że nadal nie wiemy czy chodzi o emulator czy prawdziwe C64    

Bo jak o emulator, to pewnie pomoze przywrocenie domyslnych ustawien, ale nie koniecznie

mustafa

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lipca 2003, 16:54 »
 bo jeżeli chodzi o normalnego komcia to może masz po prostu walniętą dyskietkę.   tak pokazuja action.

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Lipca 2003, 11:01 »
 Wiesz mustafa może i masz rację.Właściwię to nie mam emulatora tylko FINALA3 (alę zgubił mi sie)A tak wogulę jestem trochę mało obeznany i nic mi nię muwią takię programy jak \'blackboks\',\'FASTLOAD\',narazię.
 A tak z innej beczki czy ktoś  wie co to jest
 10 clr:SYS218:OPEN 2,8,2\'#0\':OPEN 1,8,15\'
 \'B-E 2 0 18 6\':CLOSE 2: SYS2111
 Chyba się domyślam, ale nie jestem pewien

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Lipca 2003, 12:35 »
 opadają ręce:( znajdz tego Finala III i wciśnij do coma...życie stanie się prostsze:)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Hans Uhrmacher

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Lipca 2003, 14:52 »
 Tylko delikatnie... bez młotka.
 BB uszy do góry. Jescze trochę nauki przed tobą...

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Lipca 2003, 10:43 »

Napisał: big burak

mam mały problem z wgrywaniem pewnych gier,mianowicie wpisując do stacji polecenie aby wczytał mi pewien program wszystko dzieje się jak powinno być,kiedyw pewnym momęcie na ekranie zmienia się kolor tła lub wyświetlają mi się dziwne wzory,natomiast gra nawet po dłuższym  nie przestaje mi sie wgrywać ani nie uruchamia mi się. o co tu chodzi?    
  Kisiel,Hans,nie spodziewałem że tak zareagujecie,napisałem że chyba się domyślam.Pytanie co to jest:
  10 clr:SYS218:OPEN 2,8,2``#0``:OPEN 1,8,15``
 ``B-E 2 0 18 6``:CLOSE 2: SYS2111  
 i dlaczego to wam pokazałem Jest to napewno program,znajduje się on na mojej dyskietce,a nawet na kilku dyskietkach,z tym że na każdej trochę się różni nazywa się dziwnie a mianowicie ``LOADER``.
 2 pytanie po co wam o tym mówię ,ponieważ ma to coś wspólnego z tematem.Po ``załadowaniu go``,wyczytuje mi cały katalog z tym że nad nazwą widnieje napis ``wybierz program i ustaw na nim kursor a następnie wciśnij ``return``.I co się dzieję, program się uruchamia bez zarzutu.Chciałęm oczywiście uruchomić ``go``,bez LOADER-a lecz stało się tak jak opisywałem na początku.Pomyślicie no to chyba nie ma problemu,jednak jest bo na innych moich dyskietkach dzieje się tak jak opisywałęm na początku i ni ma LOADER-a  .Być może ten LOADER ma z moim problemęm wiele wspólnego.Teraz pytanko,jak uruchomić program bez LOADER-a   Czy jest to możliwe   z góry dzięki  

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Lipca 2003, 10:46 »
  sory za ten tekst w rameczce tego nie miało być,coś mi się niechcący wcisneło    

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Lipca 2003, 13:56 »
 Jak mi się wydaje, adawno się basicem nie bawiłem zrób tak:
 LOAD\'NAzwa programu\',08,1
 a następnie SYS2111
 a tak przy okazji to daj jakiemuś krakersowi do zkraksowania ;) ten loader.....Miłej zabawy

~#*#bb

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Lipca 2003, 11:43 »
 kisiel dzięki za pomoc, spróbuje   mam nadzieje że zadziała