Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Devotion Error 404  (Przeczytany 1291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« dnia: 20 Lutego 2003, 13:45 »

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lutego 2003, 17:20 »
reiter >:>: mam nadzieje, ze zrozumiales moje argumenty ktore podalem w emailu i sie na mnie nie gniewasz Tak prawde mowiac watpie, ze ktokolwiek bedzie specjalnie pobieral swieza wersje loadera tylko po to, by po raz kolejny posluchac sampli.

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2003, 17:04 »
Wiesz Piotr, to byla twoja decyzja. Ja moge powiedziec, iz nie robilem tych loaderow dla siebie, a dla tych wszystkich, ktorym to bedzie przydatne do odsluchania pracy. Specjalnie poswiecilem ku temu cala sobote i niedziele, aby wykluczyc wszystkie bledy i oddac ludziom program, ktory bedzie im przydatny, a nie kolejnym bublem. Nadal uwazam, ze takie sprawy trzeba zalatwiac od razu, wiedziales o tym, bowiem jeszcze przed ukazaniem sie info o rozpoczeciu glosowania, wyslalem tobie majla. Zdecydowales tak, a nie inaczej, ja bylem zmuszony do podjecia jakis dzialan. Trudno. Nie czuje urazy, ale powinienes troche wyluzowac, i mowic ludziom o takich sprawach. To przeciez dla nich jest ten serwis, czyz nie?

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2003, 18:54 »
Reiter >:>: masz racje w wiekszosci posta, ale.... nie prawda jest, ze przed glosowaniem podeslales mi nowa wersje loadera. W dniu glosowania otrzymalem mejla, ze brakuje drugiej strony BadBoys... tylko tyle. Dwa czy trzy dni pozniej, plik z pracami pobralo juz 105 osob! Jako ze sample mozna bylo odsluchiwac bez problemu, nie widzialem naprawde potrzeby podmiany jednej strony dyskietki. I tyle. Co do ostatniego zdania... chyba przesadzasz

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lutego 2003, 14:36 »
Dzieki Bzyk, ze zgadzasz sie ze mna. Owszem wyszlo male zamieszanie z tego powodu, stad w Twoim liscie rowniez jest troche racji. Wyslalem stuff Ramosowi, ktory mial dostarczyc go Tobie, czy jakos tak. Mniejsza o ten szczegol. Ale jakby nie bylo poinformowalem o tym wlasnie Ciebie, bo sadzilem, ze tak powinienem zrobic. Ramos otrzymal cala strone dysku, by nie musial kopiowac tych programikow i sie bawic w kopiowanie. Natomiast dziwne jest to, Ramos twierdzi, ze nie otrzymal tych plikow, a u mnie jest informacja, ze zostaly zalaczone i wyslane. Tego nie pojmuje.
Ok, mysle, ze temat juz wyjasnilismy sobie i obydwaj pogodzilismy sie z obecna sytuacja. Zdanie, ktore mysle bedzie wiazace i podsumowujace, to wedlug mnie jest takie: ":Pozwolmy czytelnikom wybrac, ktora wersje chca skopiowac na swoje komputery. Teraz taki wybor maja i dobrze, ze tak wlasnie jest.":
Dziekuje ci, za szybka reakcje w stosunku do brakujacych plikow sampla Bad boys. Zachowales sie wzorowo. Zastanawia mnie, jaki byl powod, iz nie wspomniales o tym patchu, czyz nie moznaby dac obok drugiego linku z podpisem - sluchajcie ludzie, jest taki tu program - chcecie to sciagajcie. To nie byloby zadnym wstydem umiescic taki komentarz. A moze sa inne powody?

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lutego 2003, 15:12 »
>:Zastanawia mnie, jaki byl powod, iz nie wspomniales o tym patchu, czyz nie moznaby dac obok  
drugiego linku z podpisem - sluchajcie ludzie, jest taki tu program - chcecie to sciagajcie. To nie byloby  
zadnym wstydem umiescic taki komentarz. A moze sa inne powody?  

Nie ma zadnych innych powodow. Argumentacje podalem juz wczesniej. Nie ma sensu juz do tego po  
raz n-ty wracac, a wszelkie insynuacje sa nie na miejscu (jesli w ogole istnieja). Fenek tez sie zdziwil, ze  
nie ma odpowiedniego pliku do jego demka, ale sam stwierdzil, ze juz praca zostala opublikowana i nie  
ma sensu nic zmieniac. Ale widze, ze niektorzy nawet w trakcie trwania konkursu prosza o zmiane,  
chociaz wszystko dziala... tylko brakuje odpowiedniego Dir\'a

Fenek_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Lutego 2003, 20:07 »
>:
>:Fenek tez sie zdziwil, ze  
>:nie ma odpowiedniego pliku do jego demka, ale sam stwierdzil, ze juz praca >:zostala opublikowana i nie  
>:ma sensu nic zmieniac.  
>:
Tak Bzyku, tylko w takim kontekscie ze mieliscie na przygotowanie staffu
duuzo czasu, zreszta zrzucilem druga -zupdejtowana- wersje stuffu i myslalem
ze tam beda prawidlowe pliki ktore Ci dwa razy podsylalem.
Ze juz nie wspomne ze nie kazdy moze sobie pozwolic na to zeby sciagac
te same rzeczy 10 razy.Dla mnie lameriada, po prostu. Przykre jest to ze
teraz umywacie rece od Devotion.

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Lutego 2003, 22:14 »
>:Tak Bzyku, tylko w takim kontekscie ze mieliscie na przygotowanie staffu  
>:duuzo czasu, zreszta zrzucilem druga -zupdejtowana- wersje stuffu i myslalem  
>:ze tam beda prawidlowe pliki ktore Ci dwa razy podsylalem.  
>:Ze juz nie wspomne ze nie kazdy moze sobie pozwolic na to zeby sciagac  
>:te same rzeczy 10 razy.Dla mnie lameriada, po prostu. Przykre jest to ze  
>:teraz umywacie rece od Devotion.

Fenek, nie chce mowic, kto zawinil.... podeslales mi nowa wersje,  ja ja odeslalem dalej i tyle. To, ze sie nie pojawila - tak wyszlo. Ale zeby od razu nazywac pierwszy nasz konkurs lameriada? Bez jaj, bez jaj

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Lutego 2003, 13:16 »
Zgadzam sie z wypowiedzia Fenka. Jezeli nie widzisz sensu, Bzyk, to moze czeka nas jeszcze jakas inna niespodzianka, w postaci - nie widze sensu podliczania votek, albo cos tam innego. Mam do zarzucenia osobom odpowiedzialnym za ta konkretnie sprawe, wlasnie to, iz lekcewaza nas konkursowiczow i czytelnikow. Bo my wkladamy wiele pracy i czasu, by oddac rzecz sprawdzona (nota bene, na zrobienie loadera namowil mnie Ramos, ktory prosil o szybkie zalatwienie sprawy, co oczywiscie zostalo wykonane). Mogliscie w czasie podmienic pliki, takze te ode mnie. Przyslalem wersje gotowa , w ktorej nic nie trzeba bylo kopiowac i zmieniac, tylko spakowac z pozostalymi plikami. Pewnie, ze jak sie czeka, to i 200 oob pobierze plik.
A nawet jak wynikla taka sytuacja, jaka zaistniala, dlaczego nikt z osob odpowiedzialnych sam nie zainteresowal sie tymi poprawkami i ta sprawa?
Jezeli ta sprawa nie interesuje nikogo, to powstaje pytanie, co w takim razie interesuje? Bo chyba cos nie jest tutaj tak.  
Podobnie z samplem Bad boys: pytam sie dlaczego zostala praca skrojona? Gdybym nie zareagowal, to nikogo by to nie obchodzilo, i takby pozostalo.

I jeszcze jedna niekonsekwencja, jaka tu jest sprawiedliwosc. gdy ktos inny moze umieszczac adres internetowy w dolaczonym pliku, a gdy ja prosze o pozostawienie mojego, to jakbym do sciany gadal. Zostalo to wyciete.

Troche nie zrozumialem Ciebie Bzyku, odpisales w ten sposob:
":Co do ostatniego zdania... chyba przesadzasz ":

Wybacz, moje ostatnie zdanie to bylo ": ...  i mowic ludziom o takich sprawach. To przeciez dla nich jest ten serwis, czyz nie?":.  Czy moglbys to rozszerzyc, nie rozumiem co miales na mysli? Jak do tej pory, to nalezaloby to rozumiec, ze tworzysz serwis dla siebie samego ?????

Przepraszam, z calym szacunkiem, ale jezeli powyzsze apelacje nie zostana uznane albo zostana splawione w latwy sposob, to nie liczcie na mnie w nastepnej edycji. Na inny tez.

Fenku, jezeli chcesz opublikowac swoje poprawki, daj mi znac. Podeslij prace. Zalatwie Ci to, ze dowie sie o nich 200 osob, albo wiecej.

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lutego 2003, 14:49 »
Reiter >:>: jesli mam byc szczery, to smieje sie w tym momencie do monitora, bo nie wiedzialem, ze mozna tak ":zamieszac":. I nie pisze o Tobie. Ja i emu64 stalismy sie winnymi, a tak naprawde jedna i jedyna osoba ODPOWIEDZIALNA ZA PRACE wszystko namieszala, z Fenkiem i z Bad Boysami (w przypadku loadera juz powiedzialem co o tym sadze). Ja powoli mam juz tego dosc i chyba - jesli juz - to bede organizowal compo bez niczyjej pomocy, bo obecnie to wyglada tak, ze ja nic maczalem palca w selekcji prac itd. tym zajmowal sie ramos ktory na koncu wszystko mi podeslal i mialem to zamiescic. Nie mialem juz czasu na sprawdzanie, czy cos jest nie tak, bo zaufalem Ramosowi. No ale z racji tego, ze konkurs jest na lamach EMU64 dostalo sie mnie (emaile od Cactusa, sprawa z Fenkiem, z Toba..). Moge tylko obiecac, ze na przyszlosc sam zajme sie pracami, zeby nie bylo nieporozumien. I tyle.

>:Wybacz, moje ostatnie zdanie to bylo ": ... i mowic ludziom o takich sprawach. To przeciez dla nich jest ten serwis, czyz nie?":. Czy moglbys to rozszerzyc, nie rozumiem co miales na mysli? Jak do tej pory, to nalezaloby to rozumiec, ze tworzysz serwis dla siebie samego ?????  

tak, masz racje. W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak zamknac sie na cztery spusty Zle interpretujesz moje wypowiedzi - to wszystko.  

Koniec. Jak masz jeszcze jakies animozje, napisz na mejla. W miare czasu odpisze.

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Lutego 2003, 16:22 »
Podejrzane jest dla mnie to, czemu tak uparcie trzymasz sie swojego.
Wiem, w jakim procencie Ramos uczestniczyl w tej sprawie. Ale to nie on odpowiada za wyswietlenie informacji czy temu podobnych spraw.
Wlasnie, zinterpretuj to zdanie, bo ja zle interpretuje Chcialbym je zrozumiec.

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lutego 2003, 16:34 »
>:Podejrzane jest dla mnie to, czemu tak uparcie trzymasz sie swojego.  

??

>:Wiem, w jakim procencie Ramos uczestniczyl w tej sprawie. Ale to nie on odpowiada za wyswietlenie informacji czy temu podobnych spraw.  

???

>:Wlasnie, zinterpretuj to zdanie, bo ja zle interpretuje Chcialbym je zrozumiec.

o matko, wszystko z powodu nie dania nowego, szybszego loadera. No i zapomniano o www w dirze. Coz, pozostaje mi tylko sie powiesic. Adios Filety, Adios Kotlety

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Lutego 2003, 16:43 »
Reiter >:>: a tak szczerze, to idz na spacer, odetchnij swiezym powietrzem... stuff zamieszczony na dyskach jest ok. Mogles od razu wydirowac adres Filetow czy strony Apidya i byloby ok. Z loaderem podobnie, a nie, jak juz prawie 200 osob pobralo soft.....   poza tym , dales przeciez info tu i tam ze jest do pobrania nowa wersja loadera (ciekawe, ile osob go pobralo, jesli tamta wersja jest ok..). Nie ma tematu, jak dla mnie.

Reiter

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Lutego 2003, 10:57 »
Mozesz byc pewien, ze jest ok, inaczej nie zawracalbym sobie glowy i teraz nie dyskutowal na ten temat.
Nie rozumiem do konca twoich motywow dzialan, nie dales mi odpowiedzi na kilka pytan, a niektore udzielone odpowiedzi niestety nie przekonuja mnie. Ale z tego powodu, ze Ciebie troche lubie, nie bede dalej drazyl tematu. Inaczej bysmy sie pociachali na slowa, a moim celem nie bylo obrazanie sie, tylko zalatwienie sprawy. Nie podoba mi sie obecna sytuacja, ale w tej chwili nie ma to dla mnie znaczenia. Zostawiam ten problem, moze ta dyskusja przyczyni sie do tego, abysmy nie popelniali podobnych bledow w przyszlosci.

eXbee_

• Gość
Devotion Error 404
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Lutego 2003, 11:57 »
Reiter >:>: ja naprawde nie mam zlych intencji. Gdyby nie ta ":wpadka": ze stuffem, ktora dopiero dala o sobie znac w trzeci dzien od publikacji (200 pobran!), to bez problemu bylby nowy loader, dir w katalogu itd. Na pewno moja wina jest to, ze nie sprawdzilem tego, co podeslal mi Ramos, ale ostatnio jestem tak zabiegany, ze w ogole sie dziwie, ze mam czas na pisanie np. tych slow tutaj na forum i robienie jakichkolwiek aktualizacji. Jesli w przyszlosci bedzie druga edycja, na pewno bledy popelnione DZISIAJ sie nie powtorza.

pozdrawiam.