Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Sebaloz i jego newsy  (Przeczytany 3109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

djgruby

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« dnia: 18 Października 2002, 19:51 »
Od Ramosa:

":Nie wiem skad bierzesz Sebastian takie newsy, ale chyba za duzo trawy juz wypaliles i mozg Ci sie przepalil. Demo pod szyldem Samar\'u oczywiscie sie ukaze, ale dokladnie kiedy to nastapi sam nie wiem. Czy beda tam czesci Muddler\'a czy Glover\'a to sie okaze, ale jak cos od kogos uslyszysz to sluchaj uwaznie, a dopiero pozniej wyciagaj wnioski.

Jednak to Cactus jest lepiej poinformowany co sie dzieje w grupie Samar niz Sebaloz. Z Cactus\'em mam staly kontakt i przekazuje mu na biezaco newsy grupowe. Wiec kto tu jest lepiej poinformowany? Nie wiem czemu ludzie zarzucaja mu, iz jakoby szkodzi grupie. Co on takiego zrobil? Wiem, ze wiekszosc ludzi szuka sobie kolejnej osoby do zgnojenia na scenie, ale czemu akurat Pawla?

Duzym zamieszaniem na scenie stalo sie odejscie Cactus\'a do grupy Oxyron. Nie mialem mu za zle, ze odchodzi do innej grupy, nadal jestesmy kumplami. Grupe Samar nie opuscil dlatego, ze byly miedzy nami jakies zatargi, ale dlatego, ze wolal lepsza (jak twierdzi) grupe. Jego wybor i jego sprawa, jednak nadal jestesmy kumplami.":

Offline wackee

• Level 6
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Października 2002, 21:24 »
Jedno pytanie - chuj to kogo obchodzi za przeproszeniem? Cocktus, jebie cie juz dokumentnie? Moze urzadz konferencje prasowa, co? Albo lepiej zaloz bloga.

Get a fucking life.

:roll:

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2002, 23:24 »
No comments. Moze tylko dodam, ze za kilka dni napisze pewnie Sebaloz sprostowanie sprostowania i tak w kolko Macieju. Coz... specyfika sceny

emeryt_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Października 2002, 18:40 »
Hahaha a na konkurencji dali to oswiadczenie jako NEWS LOL

scatee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Października 2002, 07:23 »
a kto to jest Kaktus?

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Października 2002, 11:04 »
Zakladam, ze Twoje pytanie nie jest zlosliwe, zatem odpowiem: Cactus, czyli Pawel Bol z Jaworzna to aktywny koder, redaktor magazynu ":Attitiude":, niedawno odszedl z Samar-u na rzecz Oxyron-u i wiele osob nie moze sie z tym faktem pogodzic (wsrod malkontentow: wiele NIEaktywnych osob) a ze nie ma o czym pisac (przyklad tego forum: tematem przewodnim jest strucel, o c64 prawie sie nie pisze...) to temat wstapienia do OXY pana Cactusa jest bardzo ciekawym tematem.  

Ale jesli Scatee nie chcesz zostac ":zjechany": przez Wielka Elite, to tez krytykuj Cactusa za jego debilizm i lamerski poziom kodowania, bo inaczej bedziesz narazony na niemile slowa ze strony Wielkiej Elity.

.pod rozwage.

elban/arise_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Października 2002, 13:24 »
Jezeli natomiast chcesz byc lubiamy przez czytelnikow emu a moze nawet zostac redaktorem serwisu, zachywcaj sie szybka inaczej procedura do proporcji Cactusa, jego magazynem i produkcjami scenowymi, wsrod ktorych sa takie hity jak
a) kraki pod szyldem Axelerate
b) kolekcje graficznego (moze nawet i logosow)
c) intra
d) dwa outfity dio magazynow.
e) jezeli o czyms zapomnialem prosze mnie poprawic.

Po sciagnieciu powyzszych produkcji Cactusa zrozumiesz dlaczego Graham moze juz spokojnie odejsc na emeryture, TTS krzyczy \'nie widzialem, ze to jest mozliwe!\' ogladajac nowe dema Oksyronu.

ps. Dla Twojej informacji, kolego Scatee. Cactus to student najlepszej uczelni w kraju i jest na najtrudniejszym kierunku. Jezeli chodzi o informatyke, na przyklad to ostatnio z pomoca kolegow poradzil sobie z manualem do programu pocztowego pine (polecam archiwum listy Elysium).

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Października 2002, 13:34 »
elban, zgadzam sie z tym co wypunktowales! Ale... kogo ma przyjac graham, jesli obecna scena jest jaka jest..... kto w Polsce jest bardziej aktywnym koderem od Cactusa? I nie mowie o umiejetnosciach. Jesli bylby w OXY dobry koder i aktywny zarazem, to zlozylby maga samemu, nie bylby potrzebny cactus. A takie ciagle krytykowanie kogos, ze NIE MA TAKIEGO POZIOMU JAK JA, jest na dluzsza mete bez sensu i moze zniechecic... powtarzam: MOZE, nie musi, ale po co ryzykowac... nie kazdy, jesli slyszy nonstop slowa krytyki jest sie w stanie zmobilizowac.

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Października 2002, 13:38 »
Bzyk napisal bezmyslnie:

>:kto w Polsce jest bardziej aktywnym koderem od Cactusa

no kurde, oczywiscie ze zapomnialem o FENKU! Ale.. to tylko wyjatek potwierdzajacy regule

abby_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Października 2002, 11:38 »
Hm..

Z tego co pamietam to na North 7 wystawilo kody paru ludzi:

Fenek
Prezes
Ja
Jackobe
ktos z Sataki

Wiec masz juz co najmniej 5ciu aktywnych koderow.

A-ha: Dodam ze Cactusa nie bylo. I nic nie wystawil....

Bzyku, przeciez byles na party, widziales stuff, wiec czemu pleciesz androny?

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Października 2002, 14:06 »
>:Z tego co pamietam to na North 7 wystawilo kody paru ludzi:  
>:Fenek  
>:Prezes  
>:Ja  
>:Jackobe  
>:ktos z Sataki  
>:Wiec masz juz co najmniej 5ciu aktywnych koderow.  

abby, ok ok, ale.... czy Ty robiles efekty teraz, czy kilka lat temu ? No chyba ze poskladanie wszystkiego do kupy to kodowanie Jackobe rowniez wykorzystal stare procki, prezes chyba tez. W kazdym razie chcialem tylko powiedziec, ze Cactus stara sie cos robic, czy zachod go krytykuje za Attitiude ?

abby_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Października 2002, 15:44 »
Jakie ma znaczenie kiedy cos sie koduje? Wazne jest kiedy sie WYPUSZCZA.  

To jedno.

A drugie:

1. ja nie krytykuje go za attitude, uwazam ze jest ciolkiem jako osoba a bazuje na tym co sam pisze
2. krytykowalem go za to jak sam sie wychwala i swoj magazyn bo suma sumarum nie ma sie czym chwalic. Nie interesuje mnie sam mag, jest sredni  na jeza jak to mowia, ale jak jego autor sie nim jara jakby to byl cud swiata to chyba moge go naprostowac?

prezes_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Listopada 2002, 18:42 »
>:Jackobe rowniez wykorzystal stare procki, prezes chyba tez.  

Pudlo.

pajda

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Października 2002, 14:25 »
>:kto w Polsce jest bardziej aktywnym koderem od Cactusa? I nie mowie o umiejetnosciach.":

Kurwa co ma aktywnosc?!!
Ja moge co tydzien puszczac intro z logiem i scrollem i bedziesz sie cieszyl, jaki jestem dobry bo aktywny!!!!!?
Jakby Craktus byl aktywny i co jakis czas zrobil cos na poziomie, to myslisz, ze w ogole bylaby jakas dyskusja na ten temat?!

Popatrz sie na ten jego magazyn, widziales, ile tam sie drukuje strona na tych jego skodowanych proporcjach?!!
Ja 5 razy szybsza napisalem w 1995 roku, o ladniejszym wygladzie maga tez cos moge powiedziec, wiec czym ja sie mam podniecac?! (przy czym wcale tego nie pisze zeby sie pochwalic, tylko cos uzmyslowic...)
Jak byla dyskusja na liscie (wywolana notabene przez samego Craktusa, bo chcial reakcji na mag) na temat wolnych proporcji, to Craktus o mal nas nie zabil, albo byl mocno zacietrzewiony, zeby mu pomoc napisac szybsza. Wiec wybacz... : -)
Jakby byl normalny, to by przysiadl, zacisnal zeby i napisal lepsza, i w nastepnym poscie moglby sie pochwalic, ze napisal szybsza... I naprawde docenilibysmy to...
: -)

>:A takie ciagle krytykowanie kogos, ze NIE MA TAKIEGO POZIOMU JAK JA, jest na dluzsza mete bez sensu i moze zniechecic... powtarzam: MOZE, nie musi, ale po co ryzykowac... nie kazdy, jesli slyszy nonstop slowa krytyki jest sie w stanie zmobilizowac.

A co mamy sie cieszyc i klaskac jaki to on jest swietny i aktywny!?!
cofnij sobie do linijki ":Jakby byl normalny...": : -)

eXbee_

• Gość
Sebaloz i jego newsy
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Października 2002, 14:34 »
Pajda napisal:

>:Ja moge co tydzien puszczac intro z logiem i scrollem i bedziesz sie cieszyl, jaki jestem dobry bo aktywny!!!!!?  

poszlo o to, ze Cactusa przyjeli do OXY. Mozliwe, ze sie z tego faktu cieszyl i oswiadczal wszem i wobec, jak to ma fajnie, ale krytykowanie go i wyzywanie od debili poszlo za daleko MOIM ZDANIEM. Powtarzam, ze to moje zdanie. Na liscie elysium sie nie odzywam, bo nie chce byc po niczyjej stronie, ale widze, ze sa dwa obozy i Wayne np. rowniez opowiedzial sie za Cactusem.  

Ja oczywiscie nie chce bronic Cactus\'a, tylko uwazam, ze trzeba znac umiar - rowniez w krytykanctwie.  

Zapytajmy moze Grahama co sadzi o kodowaniu Cactusa czy tez innych koderow z zachodu. Jak na razie nikt nie krzyczal ":Cactus w Oxy? Paranoja!":, tylko w Polsce zrobila sie taka \'jatka\'.  

.......ale Polska to specyficzny kraj... polacy to dziwny narod. O czym nie raz mialem okazje sie przekonac.