Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [ .::northparty7.0_wyniki::. ]  (Przeczytany 2771 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SEPA_

• Gość
[ .::northparty7.0_wyniki::. ]
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Października 2002, 22:41 »
1. Milo mi, iz \'elita\' raczyla mnie zaszczycic odpowiedzia.
2. Popieram. Tak nieskladnej odpowiedzi tez dawno nie widzialem.
3. Muzyka - NIE PRZESLUCHALEM WSZYSTKICH - nie mialem czasu/checi niestety. Przesluchalem kilka, nie wpadly mi zbytnio w ucho, niczym mnie nie zaskoczyly. Widocznie nie trafily w moje gusta muzyczne, choc slucham dosc zroznicowanej muzyki. Moja opinia. Mam do niej prawo. A zakow jest tyle, ze znajde ci po dobre kilkadziesiat z kazdego gatunku muzycznego.
4. Nie bawie sie w \'feta\' ani inne gowna. Czasami przypale trawke. I to tylko naturalna. Tez mam do tego prawo i to moja sprawa.
5. Poziom nie byl najwyzszy. A moze ja sie zbyt duzo spodziewalem. A moze to moja opinia?
6. Czemu mysle, ze w pospiechu? Tragiczne wycentrowanie napisow (no chyba, ze bylo to zrobione specjalnie), pare literowek... Ogolnie nie wygladaly na \'dopieszczone\' -  no, jezeli to wina emulatora to przepraszam... propo Vice to mam 1.10 i nie chodzilo - ale to PC, co tez wszystko tlumaczy...
7. Akurat efekty byly w miare, niektore nawet calkiem calkiem, ale design dla mnie niezbyt - znowu MOJA opinia. Dla mnie demo=efekty+design+dynamika, gdzie efekty znacza mniej niz design i dynamika. To ma sie dobrze ogladac. Najlepszy efekt mozna spalic pokazujac go w nudny sposob.
8. Mam nadzieje, iz szanowny kolega sie dostosuje do swego wlasnego apelu.
9. No to juz w sumie bylo... poziom... A niby DLACZEGO mam ustawiac skale na \'dobre czasy C64\' i \'dzisiejsze czasy\' ? \'Biba 2\' w tamtych czasach czy w tych prezentuje poziom wysoki. Biorac poprawke na \'dzisiaj\' to i owszem, mozna powiedziec, ze wszystko bylo na \'bardzo przyzwoitym poziomie\'. A teraz wsiadaj w Time Machine i pokaz to w 93-94 roku, obok kilkunastu innych produkcji.
Nie chcialem nikogo obrazic moja opinia, naprawde wielkie brawa dla wszystkich, ktorzy byli i napracowali sie, zeby cos pokazac. Nie kazdy potrafi i nie kazdemu sie jeszcze chce. Za to brawa. EOT.
10. N/C

P.S. Pozdrawiam serdecznie. Naprawde serdecznie bez podtekstow.  
P.S.2 Bzyku, ja chyba naprawde zawile tlumacze... od teraz bede pisal wszystko bardzo dokladnie - zazwyczaj za bardzo skracam i powstaje zamet

SEPA_

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Października 2002, 22:43 »
ahh nie dopisalem, ze to poprzednie to odpowiedz dla Blighta

blight_

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Października 2002, 10:57 »
>:ahh nie dopisalem, ze to poprzednie to odpowiedz dla Blighta

fak, tez zapomnialem..
powizsze wskazowki chcialem przekazac Sepie

idontlikethislo_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Października 2002, 23:36 »
Do you understand C64 art from point of view creator? Have you ever made some art for C64? If not why you are so keen on judging it, and if yes how can you ever dare to generalise the quality of compo without actually checking all stuff. And hey why do you use emulator to play tunes, don\'t you have real C64.

As far as Biba2 is concerned, for me it was one of the best demos released this year. If not the best. And I think everyone here knows that I know what I\'m talking about. As I\'ve seen almost all demos released this year. Actually Biba2 is so good that I won\'t be afraid to show it in a demoshow at Forever 2002. It\'s simply a really cool demo.  

Roman

PS: I hope Insomnia by 64ever will be released soon though

SEPA_

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Października 2002, 00:41 »
I did some stuff on C64. I\'m not a musician not a graphican, so my opinion in this matter is based on my  
personal feelings AND on what I\'ve seen/heard before. If only I\'ll have enough time, I\'ll listen to all msx.  
Those which I check weren\'t too good - not very bad either, but nothing \'superb\' as for me. I don\'t have  
a working cable, so I\'m forced to use emulator.  

Biba 2 is really cool - I said it before.  

And hey - can I have my OWN opinion? Or maybe public judging is forbidden?  

As for \'generalisation\' of the quality - I was on Xmas Party 5.0  in Tarnow in 1995, so my opinion is mostly  
based on the feelings I had after that party. I know, you may say: \'don\'t talk about it if you were on only  
one party\'. Earlier I was too young/didn\'t know about the parties (I live in real hole), later I didn\'t have  
time for scene.  

Anyway: it\'s my opinion. Fresh one - maybe if I\'ll listen to msx for a couple of times, watch gfx and demos  
a dozen times, MAYBE I\'ll say: \'sorry, I was wrong\'. Maybe. But hey again - can I have my opinion  
please?  
And my intention really wasn\'t to abuse anyone - it\'s just my little opinion. You may say \'lame opinion\', but  
always opinion...  

Shit, I hate the \'opinion\' word now... too many times

idontlikethislo_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Października 2002, 10:49 »
>:And hey - can I have my OWN opinion? Or maybe public judging is forbidden?  

You can have, but if it looks/is unqualified it gets the negative response. Like your ones.

>:one party\'. Earlier I was too young/didn\'t know about the parties (I live in real hole), later I didn\'t have  
>:time for scene.  

Hm, I just wonder why do you feel the urge to write your reactions and opinions about scene when you don\'t have time for that. I don\'t mean it offensive, but imagine me writing about polish politics.. without actually knowing anything about your policitcal situation I just remember few names of politicians and few articles in newspapers.

>:a dozen times, MAYBE I\'ll say: \'sorry, I was wrong\'. Maybe. But hey again - can I have my opinion  
>:please?  

Feel free to have your opinion, just sometimes consider the fact if it\'s a good idea to spread it publicly especially when it\'s hurried.

>:And my intention really wasn\'t to abuse anyone - it\'s just my little opinion. You may say \'lame opinion\', but  
>:always opinion...  

Yeah it was lame. You should have think twice before posting it .  

>:Shit, I hate the \'opinion\' word now... too many times

Yeah because ":OPINION": is not an argument it\'s just a word. If you used real arguments like concerning design, composition and such things maybe it wouldn\'t be so painful.

blight_

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Października 2002, 11:05 »
>:  
>:And hey - can I have my OWN opinion? Or maybe public judging is forbidden?  
>:  

Romek i tak kmini polish linglage

stary, po raz kolejny powtarzam, wyrazaj opinie, ale jesli oceniasz kogos, to miej jakakolwiek wiedze, ktora pozwili ci byc wiarygodnym opiniotworca.

bo nie posiadasz np. nie znasz wszytkich roznic miedzy bomba jadrowa a termojadrowa i wywody na ten temat moga przypominac opinie na temat wplywu onanizmu na chormony wzrostu.. teraz rozumiesz???

abby_

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Października 2002, 10:50 »
>:1. Milo mi, iz \'elita\' raczyla mnie zaszczycic odpowiedzia.  

mozesz dodac tyle cudzyslowow i apostrofow ile chcesz. I tak do niej nie nalezales

>:6. Czemu mysle, ze w pospiechu? Tragiczne wycentrowanie napisow (no chyba, ze bylo to zrobione specjalnie), pare literowek... Ogolnie nie wygladaly na \'dopieszczone\' -  no, jezeli to wina emulatora to przepraszam... propo Vice to mam 1.10 i nie chodzilo - ale to PC, co tez wszystko tlumaczy...  

pare literowek i tragiczne wycentrowanie napisow? No tego to sie akurat nie spodziewalem.

Panie koder. Jakbys mowil o moim demie, to moge przyjac ze:

a) zwalnia muzyczka na chwile przed kolekcja
b) przed kula kolorowa na 1 ramke miga jakis szit.

Ale nie napisy

>:9. No to juz w sumie bylo... poziom... A niby DLACZEGO mam ustawiac skale na \'dobre czasy C64\' i \'dzisiejsze czasy\' ? \'Biba 2\' w tamtych czasach czy w tych prezentuje poziom wysoki. Biorac poprawke na \'dzisiaj\' to i owszem, mozna powiedziec, ze wszystko bylo na \'bardzo przyzwoitym poziomie\'. A teraz wsiadaj w Time Machine i pokaz to w 93-94 roku, obok kilkunastu innych produkcji.  

Ja chyba cos moge na ten temat powiedziec

Biba 2 wygrala by DOWOLNE party w \'93-\'94

p.s. A moze kolega pokaze nam co zrobil ciekawego?

Qndel_

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Października 2002, 12:31 »
>:>:9. No to juz w sumie bylo... poziom... A niby DLACZEGO mam ustawiac skale >:>:na \'dobre czasy C64\' i \'dzisiejsze czasy\' ? \'Biba 2\' w tamtych czasach czy w tych >:>:prezentuje poziom wysoki. Biorac poprawke na \'dzisiaj\' to i owszem, mozna >:>:powiedziec, ze wszystko bylo na \'bardzo przyzwoitym poziomie\'. A teraz wsiadaj w >:>:Time Machine i pokaz to w 93-94 roku, obok kilkunastu innych produkcji.  

>:Ja chyba cos moge na ten temat powiedziec  

>:Biba 2 wygrala by DOWOLNE party w \'93-\'94  

no tu sie zgadzam w 99% hehe  z pelna wersja ":altered states": a wiec z czesciami taboo i elysium (notabene z z ":late ejaculation": ) mogla by miec problemy

blight_

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Października 2002, 10:55 »
>:1. Milo mi, iz \'elita\' raczyla mnie zaszczycic odpowiedzia.  

Nie swirOOj, wiedzisz, ze mam status newcomera

>:2. Popieram. Tak nieskladnej odpowiedzi tez dawno nie widzialem.  

O ktorej mowisz???

>:3. Muzyka - NIE PRZESLUCHALEM WSZYSTKICH - nie mialem czasu/checi niestety. Przesluchalem kilka, nie wpadly mi zbytnio w ucho, niczym mnie nie zaskoczyly. Widocznie nie trafily w moje gusta muzyczne, choc slucham dosc zroznicowanej muzyki. Moja opinia. Mam do niej prawo. A zakow jest tyle, ze znajde ci po dobre kilkadziesiat z kazdego gatunku muzycznego.  

Oczywiscie ze masz prawo. Ale znowu przeczysz sam sobie. Dla mnie nie musisz szukac tych roznic, bo ja je zauwazylem juz podczas compo (i selekcji prac do poszczegulnych comp). Czyli masz swiadomosc, ze:
- zaki byly zroznicowane, nie robione na jedno kopyto:
- nie przesluchujac calego stuffu nie powinno sie wypowiadac opini na temat calego music compo, ze bylo jakies tam, wg ciebie:
- jeszcze sie taki nie urodzil, co by kazdemu dogodzil, muzyk tez, ale zaki na NP7 naprawde byly mocne, bo np: Brush`owi spodobala sie wstawka techno w zaku Orcan`a, a Elban dal najwiecej wysokich not dla zakow podczas compo muzycznego. Skoro Ci sie nie podoba stuff, a wiekszosci ludzi bardzo, to cos jest nie tak.. Pytanie, z kim??

>:4. Nie bawie sie w \'feta\' ani inne gowna. Czasami przypale trawke. I to tylko naturalna. Tez mam do tego prawo i to moja sprawa.  

Jasne, w sumie nie wazne, jakim gownem zatrowasz sobie mozg. Seba tez zaczol popalac i jemu to, kuna, nie pomoglo. Ale jak mowisz, wszystko jest dla ludzi. Nie pisz tylko najarany opinii na forum, bo sie wyglupiasz i pozniej musze pisac takie posty

>:5. Poziom nie byl najwyzszy. A moze ja sie zbyt duzo spodziewalem. A moze to moja opinia?

Noo.. Powienienes wiedziec, jako scenowiec, jaki aktualnie wyglada scena. Wiem, ze nie bylo na compos moze tylu setek produkcji, jak w latach 93-95. Ale poziom techniczny wszytkich prac mocno przewyzsza uwczesne prodzy. Przyjrzyj sie im, pozniej oceniaj. Jesli nie widzisz roznicy i nie sprostaly twoim oczekiwaniom, to coz.. Mam podstawy, azeby potraktowac Twoje opinie za zbyt zmacone tym, ":co czasem przypalasz":, albo po prostu sa chrzanieniem spowodowanym brakiem elementarnej wiedzy o c64 i produkcjach na niego..

>:6. Czemu mysle, ze w pospiechu? Tragiczne wycentrowanie napisow (no chyba, ze bylo to zrobione specjalnie), pare literowek... Ogolnie nie wygladaly na \'dopieszczone\' -  no, jezeli to wina emulatora to przepraszam... propo Vice to mam 1.10 i nie chodzilo - ale to PC, co tez wszystko tlumaczy...

z emulowaniem masz racje..
poza tym pamietaj, ze jest cos takiego jak design i  slang

>:7. Akurat efekty byly w miare, niektore nawet calkiem calkiem, ale design dla mnie niezbyt - znowu MOJA opinia. Dla mnie demo=efekty+design+dynamika, gdzie efekty znacza mniej niz design i dynamika. To ma sie dobrze ogladac. Najlepszy efekt mozna spalic pokazujac go w nudny sposob.  

Nie koniecznie. Ktos, kto wie, jak ciezko zrobic dana rzecz, doceni ja, even jesli bedzie pokazana najprosciej w swiecie (i tutaj znowu sie klania wiedza o c64, efetkayc itp). Mam sie bardziej podniecac pieknie skaczaca teksturka w zoom4, ktora zapierdala po calym ekranie jak kot z pelnym pecherzem, czy ta sama teksturka, ale nalozona na plynie obracajacego sie  cuba???????
To co preferujesz nazywa sie przerstem formy nad trescia i nie wiem, moze sie podobac, ale znou zle swiadczy o systemie wartosci oceniajacego.
Jesli piszesz to o demie ESM, to naprawde nie wiem, do czego pijesz.  
Oldschool, naprawde niezle sie pojawiajace i nikajace efekty.. Czym ci zawinili???
Literowkami???? Ze efekt (twoim zdaneim) powinien byc wycentrowany, a Brush na pochybel tobie przesuna go lekko w bok??  
Pomysl, o czym mowisz i czego sie czepiasz...

>:8. Mam nadzieje, iz szanowny kolega sie dostosuje do swego wlasnego apelu.

heheheheheheheehhehehe

>:9. No to juz w sumie bylo... poziom... A niby DLACZEGO mam ustawiac skale na \'dobre czasy C64\' i \'dzisiejsze czasy\' ? \'Biba 2\' w tamtych czasach czy w tych prezentuje poziom wysoki. Biorac poprawke na \'dzisiaj\' to i owszem, mozna powiedziec, ze wszystko bylo na \'bardzo przyzwoitym poziomie\'. A teraz wsiadaj w Time Machine i pokaz to w 93-94 roku, obok kilkunastu innych produkcji.  

Facet, porownaj efekty Fenka z efektami z tamtych lat, ok?
Byly fajne rzeczy, ale Fenek i kilku koderow z zachodu rozpoczeli ere nowych efektow, ktore pod wzgledem skaplikowania wielokotnie przewyzszaja to co bylo pokazywane kiedys (zaznaczam, ze sa wyjatki).
Poza tym wiele efektow, po pokazaniu lub wymysleniu zostalo zaraz powielone i do znudzenia pokazywane w innych demach. Brush ma na koncie kilka world firstow i do tej pory potrafi rzeczy, ktore stawiaja go na podium polskich koderow i w scislej czolowce swiatowej. Fenek. Hmmm, jego nie kopjuja, bo nikt nie potrafi, ROTFL A skoro ich bledami sa rzeczy, ktore im wytykasz, to oby takie robili zawsze, a przy okajzi niech tworza kolejne wspaniale produkcje, wtedy ja (i przytlaczajaca wiekszac sceny) przymkniemy oko na literowki.. hehehheeheh, no nie moge z tymim literowkami i przesunieciem designu, ghjehhehehehehe.....

>:Nie chcialem nikogo obrazic moja opinia, naprawde wielkie brawa dla wszystkich, ktorzy byli i napracowali sie, zeby cos pokazac. Nie kazdy potrafi i nie kazdemu sie jeszcze chce. Za to brawa. EOT.  

Ja tez sie przylaczam do braw. Troszke przyjebales sie do tych osob, moze teraz zrozumiesz, ze nie slusznie. Jesli nie zrozumiesz, to nie omieszkam wytknac ci kolejnych bledow w twoim systemie opini na temat sceny.

>:10. N/C  

j.w.

>:  
>:P.S. Pozdrawiam serdecznie. Naprawde serdecznie bez podtekstow.  

ja rowniez. nie traktuj tego jako ataku na swoja osobe, ale po prostu w wielu miejscach sie mylisz.. a slaby ze mnie tlumacz

>:P.S.2 Bzyku, ja chyba naprawde zawile tlumacze... od teraz bede pisal wszystko bardzo dokladnie - zazwyczaj za bardzo skracam i powstaje zamet

greetz
black light

prezes_

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Października 2002, 16:59 »
>:Czemu mysle, ze w pospiechu? Tragiczne wycentrowanie napisow (no chyba, ze bylo to zrobione specjalnie), pare literowek...

Nie wiem jak inni, ale ja zaczynam pisac dema pod Wordem. Design kix ass!

lhr_

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Października 2002, 12:38 »
Powiem tak: mnie nadal o wzwod przyprawiaja produkcje Horizonu. Design jak na obecne standardy zaden. I co z tego?

Kolejny przyklad: Light - pamietacie dema tej grupki? Do tej pory pare rzeczy wymiata. Ponownie design w plecy.

Oczywiscie nie mam nic przeciwko designowi, ale jest on tylko dodatkiem - umileniem ogladania efektow. Bo to wlasnie efekty sa najwazniejsze w demie.

Kto chce onanizowac sie przy Love - ten kiep

scatee_

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Października 2002, 07:29 »
>:... a design (czyli przejscia miedzy efektami, sposoby sie ich pojawiania i znikania) (moim zdaniem) sa o wiele lepsze niz w Illmatic`u?  

Czyzby ktos tu nam zapodal nowa definicje designu ???

blight_

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Października 2002, 11:09 »
>:>:... a design (czyli przejscia miedzy efektami, sposoby sie ich pojawiania i znikania) (moim zdaniem) sa o wiele lepsze niz w Illmatic`u?  
>:  
>:Czyzby ktos tu nam zapodal nowa definicje designu ???

nie ma czegos takiego, jak definicja designu
design jest jaki jest i kazdy to widzi, mi bardzi sie podoba styl, w jakim bylo zlozone ejakulacjie, ale TO JEST MOJA OPINIA I JUSH! :P

Qndel_

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Października 2002, 12:39 »
Jak slucham o tych designach to zaraz mi sie noz w kieszeni otwiera Czy wracamy do czasow druida ? kiedy ":love": swiecilo triumfy ?  Nikt mnie nigdy nie przekona ze na commodore64 w demach wazniejszy jest design od codu!!! Designy sa dobre dla pceciarzy ktorzy z powodu wielkiej mocy obliczeniowej ich ":demo-maszyn": musza sie czyms wyrozniac wiec pykaja designy!!!