Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Na jakim modelu SID tworzycie?  (Przeczytany 1570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kromek_

• Gość
Na jakim modelu SID tworzycie?
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Października 2002, 15:19 »
zawsze mozesz nazwac to xxx-remix

pajda

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Października 2002, 16:19 »
Praiser zinwentaryzowales to zarcie dla kotow? : -)

surge0n_

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Maja 2004, 00:40 »
Praiser to ty jeszcze zyjesz? nom przyloz sie chopie bo zajebiste kawalki robisz! Nie trac glowy:P Pozdrawiam

surge0n_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Maja 2004, 00:49 »
Moge cos jeszcze powiedziec? -A pewnie ze pofiem:P Praiser ja mialem 4 lata przerwy -kurewsko nie wychodzily mi kawalki po tak dlugiej przerwie.Z tego co sie orientuje takze robiles na DMC\'u w roznych wersjach (3.0 chyba i nawet 4.2) -moje kawalki nie byly nigdy sensacja narodowa czy patriotyczna -robilem je glownie dla siebie bo zadko kiedy wystawialem cos na compo-teraz postanowilem sprobowac swoich sil....po tak dlugiej przerwie wierz mi ze ciezko jest odbudowac to co sie robilo ale obecne kawalki maja calkiem inny klimat niz te z przed 4 laty-mysle ze chyba i nawet sa lepsze-ale to juz oceniaja Ci co ich sluchaja-zapraszam stary na commode bo to wspaniala maszynka!!!! Nie poddawaj sie! Wiadomo ze piersze kawalki to szajsy-a wogole to wiecie co mi wpadlo do glowy? jak ktos chce ze mna ze sceny pogadac to zapraszam na maila -surge0n@tlen.pl lub na GG(3024645) zawsze po 21:00 siedze (bo wczesniej tyrka buda lub C64)

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Października 2002, 01:46 »
Co do Wacka to proste. Tylko nowy SID. Innego nigdy nie mialem. A 90% moich zakow na sid-emulatorach wciaz brzmi zle, bo duzo jade na bledach orginalnego SIDa

lhr_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Października 2002, 09:30 »
Jakby co, to ja uzywam starego SIDa. Nigdy sie nie przyzwyczailem do nowego z jego gumowymi filtrami.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Października 2002, 22:33 »
Longhair >:>: ooo.. no to niespodzianka. Ja sluchalem Twoje zaczki jedynie na nowym sidzie i brzmia ok. Powiem wiecej: nie wyobrazam sobie, by mogly brzmiec lepiej

Offline Data

• Level 3
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Czerwca 2003, 15:22 »
Jestem w szoku ! Nie wiedzialem,ze znajde tutaj kogos, kto pisze na starego SID`a. Ja osobiscie robie na nowym, a roznice sprzetowe po miedzy 6581 i 8580 z ktorymi sie spotykam, czesto przprawiaja mnie o paraliz wlosow
A tak na marginesie, to teraz jestem zdany na pusta podstawke w Komodzie i po nieudanej probie podlaczenia do PC`ta nie mam zadnego SID`a, a mialem Stereo SID`a.
No i w zwiazku z tym pytam,czy ktos nie zna kogos,kto ma tanio do ozenku 8580... tak ze dwie sztuki ?

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Czerwca 2003, 19:32 »
I to dlatego pewnie zak z Vision chodzi tylko pod CCS\'em.

Offline Data

• Level 3
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Lipca 2003, 12:56 »
Tak, istotnie zak wystawiony na Vision party chodzi tylko na tym na czym powinien,czyli na C64. Z emulatorow to dziala normalnie na CCS, a na Vice`u wcielo jeden kanal. Chyba nie bede sie cial z tego powodu.
Nadal potrzebuje SID`ow.

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lipca 2003, 02:19 »
Nie pomoge w kwestii SID-a. Nie mam ani jednego.
A jesli napisalem, ze zak chodzi TYLKO pod CCS-em, to znaczy ze na prawdziwym C64 nie. Sprawdzilem. Przykro mi.

Olsen_

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Czerwca 2003, 13:04 »
Mnie tam gumowe filtry nowego sida nie przeszkadzaja. Moze dlatego, ze starego SIDa znam glownie z emulatorow czy innych tam odtwarzajek. Tak czy owak, zawsze pisalem na nowym.

Offline Yovish

• Level 3
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Września 2003, 22:15 »
Dla tych, ktorzy nie maja ":starego": i ":nowego": SID\'a (np. ja), proponuje odwiedzienie strony CCOM (Commodore Computer Online Museum):
http://cbmmuseum.kuto.de/zusatz_6581_sid.html
gdzie mozna znalezc sporo o ":naszych": ulubiencach.
Jest tam opisana roznica, co prawda pewnie mniej lub bardziej subiektywna, ale chyba warto przeczytac, poza tym jest tam pewen charakterystyczny utwor (w mp3) odegrany na obydwu ":typach": SID\'ow i mozna ":nausznie": stwierdzic roznice.

Aha, gdyby ktos nie kumal po niemiecku, to mam podobnie rozpisane roznice po angielsku, wiec moge przeslac (nie wiem, skad to mam).

Tak czy inaczej, prawie kazdy SID jest indywidualnoscia, bo nawet dwaj ":bracia": z tej samej serii beda brzmiec inaczej. Malo tego, SID zmienia swoje brzmienie pod wplywem temperatury, a moze i innych czynnikow, czasem bardzo wyraznie. To takze wina kondensatorkow.

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Września 2003, 23:23 »
>:Tak czy inaczej, prawie kazdy SID jest indywidualnoscia, bo nawet dwaj ":bracia": z tej samej serii beda brzmiec inaczej. Malo tego, SID zmienia swoje brzmienie pod wplywem temperatury, a moze i innych czynnikow, czasem bardzo wyraznie. To takze wina kondensatorkow.

Ciekawe, nie slyszalem o tym wczesniej... Sprobuje namowic Adama Lorentzon\'a, by w nowej wersji Sidplay\'a wprowadzil mozliwosc ustawienia temperatury emulowanego SID-a. : )

Offline Yovish

• Level 3
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Września 2003, 23:38 »
Nie mowie tu o jakichs radykalnych zmianach (jak POKEY to brzmiec nie bedzie ), ale i tak do wychwycenie przez ":wprawne": ucho i dobry sprzet.