Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: kim jestesmy..  (Przeczytany 2293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

harti_

• Gość
kim jestesmy..
« dnia: 13 Września 2002, 14:28 »
szczerze mowiac nie wiedzialem jak zatytulowac ten watek.. ale przyszlo mi do glowy, ze fajnie by bylo przeczytac, dowiedziec sie czegos wiecej o tych ktorzy tu zagladaja, sa zarejestrowani, poczytac czym zajmuja sie teraz Ci, ktorzy byli na scenie C64 (i wciaz sa). mysle ze mozna to zrobic w formie niewielkiej ankiety. zawsze jest tak, ze ktos musi byc pierwszy, wiec na pierwszy ogien ide ja..

imie, nazwisko: Adam Wieczorek
miasto: W-wa
nick: Harti
grupa: Vermes
status: na scenie od \'92, grafika, muzyka, swap, lider Vermes, od \'96 nieaktywny, ale w najblizszym czasie to sie zmieni
aktualne zajecia: praca - ucze i tlumacze (angielski, wloski)
posiadany sprzet komp:
- c64 i c128 (przyznaje, rzadko wlaczam, o wiele czesciej odpalam VICE)
- A1200 (jak wyzej, ogladam czasami stare demka)
- Macintosh Powerbook (uzywam do wszystkiego)
- PC duren900 (jako konsola do gier, player divx i mp3)
- PC 233mmx (do netu, starych gierek)
- PC 486 (do DOSowych gierek, dem)
ulubione demo - Dutch Breeze, wiekszosc Crestu, Byterapers, Oxyron i Reflex
ulubiony koder - eee. nie wiem
ulubiony grafik - tu tez musze sobie odswiezyc pamiec
ulubiony muzyk - tu wiem  Laxity, Drax, Metal, Scortia, JT, Jeff, PRI
ulubiona gra - hmm.. chyba jednak zbyt duzo zeby wymieniac, kiedys gralem wiecej (nawet przez pewien czas mi za to placili, pracowalem w redakcji SS), teraz czasami gram pod VICE, grywam tez w gierki na SNES (emu), GBA (emu), Amidze no i czasami na PC (ostatnio Tony Hawk 3, GTA3 i Mafia) i oczywiscie klasyczne DOSowe gierki
hobby: bawie sie MIDI, podroze, dobre kino..
inne: planuje reaktywowac Vermes, pewnie pojawie sie na jakims najblizszym party (moze North)

hmm.. nie bardzo wiem co jeszcze.. mam nadzieje, ze znajdzie sie choc pare osob, ktore napisza o sobie..

eXbee_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Września 2002, 14:57 »
Swietny pomysl, popieram i przylaczam sie do tego watku.

imie, nazwisko: Piotr Baczkiewicz
miasto: Koronowo (a w zasadzie Bydgoszcz hehe)
nick: Bzyk, drumBass, Bzykowski
grupa: Samar, Lepsi (dawniej: Oxygen, Ex-Or, Snacke, PB....)
status: na scenie od \'95, muzyka, swap, lider PB , wciaz aktywny
aktualne zajecia: student, webMaster, webDesigner, kompozytor
posiadany sprzet komp:
- 2*C64, 1541 II, 1570, Final III, Black Box 3, magnetofon
- Game Boy
- PC DURON 700 (jak to mawia Jemasoft: tzw. ":smutniak": ), GeForce 256 DDR, 256 DDR RAM, 40 HDD Segate, 17": LG Flatron, 15": Hyundai, CDRW, CDR, SB LIVE....
ulubione demo - Opium, Agony, Mathematica, Unsound Minds
ulubiony koder - Ophis
ulubiony grafik - Katon, Valsary, Electric
ulubiony muzyk - Laxity, PRI, JCH, Drax, Scortia, M&:D, Shogoon, Wizard
ulubiona gra - Ghosts and Goblins (c64), Ghost Recon (PC)
ulubiony film: Requiem for a Dream!!!!
ulubiona muzyka: drum^bass, acid jazz, ambient
hobby: ":kocham Magde": heheheh jestem CZEKOLADOholikiem
inne: mam brata

Zawoo_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Września 2002, 16:47 »
imie, nazwisko: Adam Z.
miasto: Bydgoszcz
nick: Zawoo
grupa: brak
status: ze Scena nie mam nic wspolnego
aktualne zajecia: studia zaoczne (informatyka)
posiadany sprzet komp:
- c64, c128  
- P3 500, 384 RAM, GF2 MX 400, 60 GB HDD, SB LIVE, 17": LiteOn ......
ulubione demo - wszystko co fajne wizualnie np. Opium
ulubiona gra - Creatures (C64), Operation Flashpoint (PC)
hobby: a roznie bywa
ulubiony film: ":Zielona Mila":, ":Requeim For a Dream":, ":60 Sekund":
ulubiona muzyka: wszystko co szybko wpada do ucha
ulubiona gazeta: ":Polityka":
ulubiony napoj: Vodka Bools hehe, soki marchwiowe

i tyle

Slay_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Września 2002, 17:50 »
no to ja tez sie dopisze

imie, nazwisko: Mirek eR
miasto: Hrubieszow (jak ktos nie wie, gdzie to jest, niech sobie wezmie mape. taaak! to to jest na mapie
nick: Slay
grupa:
  nie naleze do zadnej. nawet nie wiem, bo nigdy nie mialem sprawdzane, jaka mam grupe krwii
status:
  nie wystepowalem, nie wystepuje i najprawdopodobniej nigdy nie wystapie na jakiejkolwiek scenie
aktualne zajecia:
  od pazdziernika studia dzienne (informatyka), a poki co to bumeluje, obijam sie, ale nie zule
posiadany sprzet komputerowy:
  Commodore 64 - czasem odpalam, ale czesciej niestety emuluje
  Amiga 500 - dawno juz sie nia nie bawilem
  PC - chodzi srednio biorac (mam taki program, co to liczy) 18,5 godzin na dobe
  Playstation One - emulowany ISS to nie to samo, co odpalony na starym poczciwym szaraku. ostatnio jednak uzywam PSX, bo nie mam do czego podlaczyc - mamuska i tatuska nie chca kupic mi osobistego lewizora
ulubione demo:
  tym sie nigdy nie interesowalem, nawet jak cos kiedys widzialem, to tylko przez chwile, bo po chwili wylaczalem kompa
ulubiony koder:
  ja sam, bogiem w tym nie jestem - amatorem jak najbardziej, ale nigdy zaden lepszy (ani gorszy) ode mnie programista mi tym, co umie nie imponowal
ulubiony grafik:
  nie wymienie, bo nigdy nie zwracalem uwagi na autorow obrazkow, ktore widywalem, nawet jak mi sie bardzo bardzo podobaly
ulubiony muzyk:
  patrz ":ulubiony grafik":, bo sytuacja z muzykami jest podobna
ulubiona gra:
  a) na c64 to jasna sprawa ":Microprose Soccer": i taka fajna nawet (jedna z nielicznych w ogole) siatkowka ":Over The Net":, takze ":Rick Dangerous":
  b) na PC to raczej ulubionych gier nie mam. na upartego to moge wspomniec o ":SEGA Bass Fishing": (takie lowienie rybek), no i troche FIFA, ale ta z 1999 roku
  c) obecnie moja najulubiensza gra jest zdecydowanie ":International Superstar Soccer Pro Evolution 2": na PSX.
ulubony sport:
  to tylko i wylacznie pilka nozna, noga, noga i jeszcze raz noga
ulubiona muzyka:
  nie ograniczam sie jedynie do jednego, a nawet dwoch czy trzech gatunkow. slucham przede wszystkim metalu (kazdej odmiany)
  - zespolow glownie z poprzedniej ":epoki  lodowcowej":, ale i kilka mlodszych (np. polski Vader, rosyjska Aria i inne)
  do tego doloze techno, ale w zadnym razie bum-cyk,bum-cyki, raczej spokojniejsze, trance konkretniej (a \'la ATB)
  paradoksalnie (no bo metal) powaznej muzyki tez slucham. aha! i roku co nie co (Scorpions, Europe, Queen)
hobby:
  moim hobby jest programowanie (c64, pc, atari - nawet w ogole komputery sa moja wielka pasja. inne moje pasje to muzyka, kobiety, pilka nozna i jedzenie (ciukierki szczegolnie
  ulubiony film: filmy by Bareja i w ogole z tamtego okresu. beda to: cykl ":Alternatyw 4":, ":Zmiennikow": oraz ":Mis":, ":Rejs":, ":Nie lubie poniedzialku":, ":Nie ma rozy bez ognia":, ":Co mi zrobisz, jak mnie zlapiesz?":,
  ":Poszukiwany poszukiwana":. zatem same rodzime produkcje. filmy amerykanskie do mnie nie przemawiaja.
  powiem wiecej nie nawidze ich, sa durne i w ogole oglupiaja czlowieka, sa takie ":amerykanskie":. ahh!! bylbym zapomnial - Kargula i Pawlaka tez uwielbiam
  ulubiony napoj: mleko, no i soki przerozne (z owocow, z pomidorow to nie znosze, bleee!
  ulubiona potrawa: duzo bym wymienial. sa to m.in. pierozki z kapustka, ruskie, z podrobami, krokiety, rosol z kury i wszystko doslownie, co slodkie cukierki,
  cukiereczki, ciasteczka, torty (byle masy nie za duzo). mama robi bezblednego ":napoleonka": i ":placek nic":, za sernikami to przepadam etc, etc
inne:
  tego no nie lubie przemocy, z natury jestem skrajnym pacyfista (przemoc sucks!!!
  odkad zaczalem programowac commodore marzeniem moim bylo/jest napisanie kompilatora dla mojego wlasnego jezyka
  do tej pory udalo mi sie napisac tylko jeden taki program, ale niestety nie mam go juz, bo przez pomylke skasowalem albo pozyczylem, nie wiem.
  teraz pracuje nad nowym zupelnie innym od poprzedniego i definitywnie o niebo lepszym

szlusssss

scatee_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Września 2002, 19:12 »
Dobry pomysl, ale nie chce mi sie za bardzo myslec co napisac, wiec skorzystam ze szkieletu Hartiego, mam nadzieje, ze sie nie obrazi

imie, nazwisko: Pawel Nawrot
miasto: Nysa  
ksywa: Scatee  
grupa: cholera, bylo ich troche, ostatnie to Chromance i Samar
status: na scenie od 94-98, grafika swap,
Obecnie jestem na 5 roku ekonomii, ponadto pracuje mozna powiedziec w zawodzie
ulubione demo - Tower Power, Krestology, i inne demka Camelot, Oxyron, Reflex, Byterapers, Crest
ulubiony koder - cholera, zawsze w chartsach glosowalem na Quissa, Slammera, MMS\'a i Grahama
ulubiony grafik - Cruise, Shaman, Carrion, Fazee, Joe, Astaroth (ale Polska rules!)
ulubiony muzyk - Shogoon, Jeff
ulubiona gra -  Oil Imperium

Musze przyznac, ze kiedys ze 2 lata temu zupelnie przypadkowo wpisalem w wyszukiwarce ":C64": i przyznam, ze chwile pozniej zwalilo mnie z nog. I to bynajmniej nie z powodu outfitu EMU64, tylko tak ogolnie. Przez kilka lat zylem w swiadomosci (nieswiadomosci ???), ze sie to wszystko juz dawno rozsypalo. Ostatnie moje chwile na scenie wydawaly sie ostatnimi chwilami sceny. Odchodzili ludzie, ktorzy byli jedyni w swoim rodzaju, a na ich miejsce nie przychodzil nikt inny.  
Produkcje zamiast rozwijac sie - na odwrot - cofaly sie... Stuff z party wolal o pomste do nieba. Ogolnie kicha. Swap tez juz mnie nie bawil... No i te dwa latka temu jak zobaczylem, ze znalezli sie ludzie, ktorzy przeniesli to wszystko na peceta dla potomnosci, to normalnie az serce uroslo. Czasem jak pokazuje ludziom demka pod VICE, to tylko z politowaniem patrza na mnie: gdy jakis czas temu u kumpla nagrywalem sobie CD\'ka z muzyczkami Shogoona, Cane\'a czy Comera, to wyrazil oburzenie, ze co to za piski Cholera, ci co nie znaja fenomenu sceny, sa w jakims stopniu ubozsi, tak sobie mysle... Moze wydac sie to gornolotne, ale wypadaloby podziekowac tworcom tej strony, jak i innych stron odnosnie C64 (Nostalgia), za to, ze im sie po prostu chce... Nie ma to jak powrot do przeszlosci.

eXbee_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Września 2002, 20:03 »
>:(...)u kumpla nagrywalem sobie CD\'ka z muzyczkami Shogoona, Cane\'a czy Comera, to wyrazil oburzenie, ze co to za piski Cholera, ci co nie znaja fenomenu sceny, sa w jakims stopniu ubozsi, tak sobie mysle...  

zgadzam sie z Toba Scatee. Nie potrafie zrozumiec kilku znajomych, ktorzy trzy-kanalowa muzyke z c64 traktuja jako pozbawione ladu i harmonii piski, zgrzyty. Dla mnie to kompletna bzdura i powiem wiecej: sluchajac muzyki na c64 nie zwracam uwagi na same instrumenty, ale oczekuje czegos wiecej: a dokladniej rzecz ujmujac domagam sie jakiegos zaskoczenia wywolanego na mojej podswiadomosci przez autora kompozycji... bo cos, co w pewnym sensie ubogie i ograniczone do trzech kanalow, potrafi mnie kazdego dnia podniecac na nowo! To wspaniale uczucie, gdy slucham tworczosci Laxitiego, M&:D, Draxa, Metala.... po prostu tego nie da sie opisac, to rzeba poczuc! Te pejzaze dzwiekow po prostu robia wrazenie!

>:Moze wydac sie to gornolotne, ale wypadaloby podziekowac tworcom tej strony, jak i innych stron odnosnie C64 (Nostalgia), za to, ze im sie po prostu chce...  

fajnie ze to doceniasz. To mnie tylko motywuje do dalszej pracy. Dzieki!

Manitou_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Września 2002, 21:53 »
Extra pomysl, mozemy w koncu sie przedstawic blizej, i troche o sobie po paru latach scenowania powiedziec.... Na scenie obecny bylem od 92 do 95 - to byl ten okres swietnosci... pozniej odszedlem i calkowicie stracilem kontakt ze scena. Dopiero teraz w sierpniu, powrocily wspomnienia, gdy wyszukalem w necie EMU64.

imie i nazwisko: Marcin Tomaszkiewicz
miasto: Krotoszyn
nick: Manitou
grupa: Camey, Seminary, Cream (niemcy), Amnesty
status: na scenie od \'92, swap, gfx
aktualne zajecia: student informa WSKIZ Poznan, grafik w agencji reklamowej i w studiu gfx
posiadany sprzet komp:
- PC:
Stacja robocza IBM DUAL 800 mhz, 512 Mb ram, 40 Mb Segate, 21": SONY FLAT, skaner AGFA T1200, IOmega Jazz 2GB, CDRW LG x 12, itp....
-Mac:
G4, 256 Mb, 20 Gb SCSI, Firewire, LG 19": FLAT
ulubione demo - Revolution, Mergenzo Anyag, Courtesy of Soviet, Love, Move  
ulubiony koder - Slammer
ulubiony grafik - Joe, Wayne
ulubiony muzyk - PRI, Drax, Wacek, Daf,  
ulubiona gra - Rick Dangerous (c64), Unreal Tournament (pc)
ulubiony film: Rejs (pl), Pulp Fiction (usa)
ulubiona muzyka: , ambient, techno, house
hobby: kobieta, internet, pivo, szybkie samochody - moje Mitsubishi Eclipse
praca: jestem grafikiem i operatorem DTP w moim studiu graficznym NEOVISION STUDIO PREPRESS (wkrotce strona: www.neovision.pl), pracuje dla agencji reklamowej CASUS i wydaje gazete tygodnik Informacje Regionalne (www.regionalne.com.pl).

Jemasoft_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Września 2002, 00:54 »
Pomysl z tym przedstawieniem bardzo mi sie podoba a zatem i ja sie przedstawie:

imie nazwisko: Marek Jezewski
miasto: Szczecin (czyli prawie Berlin)
nick: Jemasoft
grupa: Quartet   (Kebab pycha, ze paluszki lizac)
funkcja: koder/dekoder/transkoder/wokoder/...

Na scenie od ....    Na jakiej scenie? Wtedy nie bylo jeszcze sceny. Na ulubionym Commodorku od 1985 roku a scene zmontowalismy z kolesiami po kilku latach.

status obecny: Zmartwychwstaly ociekajacy formalina scenowy emeryt (a raczej jego zwloki).

aktualne zajecie: specjalista do spraw automatyki, kierownik (od starego Mercedesa)

Posiadany sprzet:
- C64 w ilosci 2 sztuki z czego sprawne jest 50% stanu, 1541, MPS 1230
- Amiga 500,zewnetrzny flop, KCS Power Board, drukarka Star LC-20, Monitor Commodore 1084S
- obrzydliwy smutniak Seler 2GHz, 256 mega ramu z DDR\'u, 40 Gigantycznych Bajtow na twardo, Szum Blaster Death 5.1, GeForce 2 64 (i tu jakies krzaki), CD zlom
- Yamaha PSR-1000 (ale nie da sie na niej jezdzic)
ulubione demo: uwielbiam wszystkie porazajace technicznie i artystycznie (Crest the best)
ulubiony koder: Polonus, Silver Dream, Oliver Stiller, Hi-Man
ulubiony grafik: Bob  
ulubiony muzyk: MArtin Galaway, Rob Hubbard, Ben Daglish, MC, Tony Crowther i oczywiscie Bzyk-bo go lubie
ulubiona gra: gra na nerwach Bzyka, Defender of The Crown, Little Computer People
ulubiony film: Blade Runner, Forest Gump
hobby: spanie (ale nie praktykuje), C64, filmy, muzyka kazda dobra, oraz inne rzeczy
inne: poza malzonka innej nie posiadam

inne hobby: pifffo Rauch Bier wypite pod murami zamku w Norymberdze - polecam

i bylo tego ...

Jammer_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Września 2002, 01:28 »
Ja tez skorzystam ze szkieletu Hartiego (no, nie doslownie)

imie, nazwisko: Kamil Wolnikowski

miasto: Tychy (taaa....)

nick: Jammer, dla najblizszych qmpli Wolnik

grupa: Multi Style Labs (mam nadzieje, ze wszyscy juz znaja ten skrot)

status: muzyk, ale moze tez byc i grafik (na Northa  wystawie jakies paciaje), moj debiut to Forever 2002, czyli jeszcze greenhorn  

aktualne zajecia: na razie bumelant, ale zaczne chodzic na dzienne - Fizyke (troche odlegle plany, celowalem w ASP i angielski), poza tym bede chodzil na pomaturalna informatyke

posiadany komp:
-- PC Celeron 333 (trzy lata temu to byla machina, ale teraz szkoda gadac)

ulubione demo - chyba Soiled Legacy, choc Deus Ex Machina tez spoko (jak oni zrobili obrazki na caly ekran? I to bez oszukiwania pikselami!)

ulubiony koder - chyba Oswald

ulubiony grafik - nie pamietam

ulubiony muzyk - PRI, Jeff, Tel, ja (hehe)

ulubiona gra - z komodorkowych to wiele, ale najlepszy klimat ma Project Firestart. A z PCtowych kocham Unreal i Unreal Tournament (sentyment - pierwsza gra, przy ktorej poszlo mi ciasto z geby - dostalem ja na zyczenie razem z kompem), poza tym uwielbiam Maxa Payne\'a, Half-Life\'a, System Shocka 2, slowem kocham FPPki!

hobby: muza trackerowa (ostatnio obrabiam ja na Cool Edicie i zgrywam jako Ogg Vorbis), wale... ekhm..., Porter made by Zywiec (i nie ma lepszych, Heineken to siury^n, Redd\'s to nie piwo - sorki Bzyku, a Karmi to nie wiem, kto to w ogole piwem nazwal!!! Oj, Jammer, co ty wiesz o piwie?) No i sp(r)ac lubie godzinami.

To chyba wszystko!

pajda

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Września 2002, 17:00 »
No czemu nie: : -)

imie, nazwisko: Marcin Guzik
miasto: Wadowice (takia wies slynna nie wiedziec czemu z kremuffek... : -)
nick: Pajda
grupa: Impact. Feniks. Faith
status: na scenie od \'93, grafika troche, cracking, glownie kodowanie i pisanie artykulow do Trawnika, trzymanie za buzie Faith : -)
aktualne zajecia: calkiem rozne : -)
posiadany sprzet komp:
- c64 (wbudowany burst, podglasniacz sampli, covox, reset stacji, wykrywacz krotkich linii, sampler, irq/nmi indicator) + 1541 II, + final III, Action Replay
- c64 * 3 (gole z zasilaczami)
- Amiga 500
- Amiga 600 + twardy 40 mb
- Amiga 1200
- Atari * 3 (65XE, 130XE, 800XL) + stacja, magnetofon : -)
- PC Celeron 700, 380 mb ram, Riva TNT, 40gb
- PC 233mmx
- PC Pentium 100 : -)
ulubione demo - wszystko Crestu, Reflexu
ulubiony koder - koderzy \'matematyczni\' i od efektow na VICu (Crossbow)
ulubiony grafik - Deekay
ulubiony muzyk - Drax, Metal, Shogoon
ulubiona gra - nie jestem wgrygrajacy generalnie, ale jak juz to Tekken (psx) i Thps2 (pc)
hobby: glownie spanie : -), elektronika, telefonia komorkowa i stacjonarna, jazda na rowerze, czytanie, ogladanie filmow, anglia...
muzyka: stary DOBRY rock (Beatles, Zeppelini, Pink FLoyd, King Crimson, itp.)

jetan_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Września 2002, 16:04 »
imie, nazwisko: Bartosz Kubica
miasto: Bielsko-Biala
stan cywilny: zonaty
nick: .jetan
grupa: Albion Crew, Agony Design
status: na scenie od \'92.  Grafik . Wspolzlozyciel Albion Crew. Nieaktywny od \'97.
aktualne zajecie:  Toshiba
ulubione demo - Dutch Breeze
ulubiony koder - Stilgar  
ulubiony grafik - Hein, Electric
ulubiony muzyk - Drax, JT
hobby: Photoshop, Flash, www
inne: Astoria juz za 2 tygodnie

prezes_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Września 2002, 23:04 »
imie, nazwisko: Jakub W.  
miasto: Warszawa  
nick: Prezes  
grupa: Suche Stonki i Walonki  
status: na scenie od 94 roku, koder  
praca: operator przy bezokoliczniku  
inne zajecia, zainteresowania: joga, walki wschodu, astronautyka dalekiego zasiegu, kursy gry na tamburynie, voodoo  
konfiguracja roweru: rama stalowa, przerzutki przod: shimano SIS, przerzutki tyl: Shimano SIS, korba: Shimano Dual SIS, manetki przerzutek: Shimano SIS, manetki hamulcow: Alhonga/Vuelta (jestem w trakcie zmiany hamulcow), hamulce przod: Alhonga, hamulce tyl: V-Brake Shimano, licznik: Techwell Mate 2, kola sa, siodelko jest, blotniki sa (tylny uszkodzony), bidon jest, dzwonek jest, lampki sa, dynamo jest  
konfiguracja odkurzacza: ETA 1408 Sonnet economic 900 power, automatyczne zwijanie kabla, podwojne filtry  
ulubione demo(lka): spalony stadion Polonii po derby stolicy w 1997  
ulubiona pasta do zebow: colodent niebieski  
ulubiony detergent: Domestos Spring Fresh  
ulubiony papier toaletowy: \'oj..oj..\'

eXbee_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Września 2002, 01:18 »
UWAGA!  

Ten watek jako szczegolnie cenny i unikatowy podlega wyjatkowej ochronie. Wszelkie tresci nie trzymajace sie tematu oraz niestosowne beda przez cenzure usuwane a recydywisci zostana zabanowani na czas zmadrzenia.  

pozdrawiam.  

ps. prosze ponizej tego posta nie zamieszczac zadnych komentarzy. Jesli ktos nie potrafi sie dostosowac, trudno.

elban/arise_

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Września 2002, 12:21 »
Imie i nazwisko: Marcin M.
Lat: 22 i 17/19
Scena: Swaper, Editor (Adwarp), modem trader.
Grupy chronologicznie: Tubular Jobs, Bronx, Ascraeus, Fatum, SCS+TRC, Unreal, Arise
Sprzet: C64 - jest u kolegi. Czasem gramy. Stacje dwie, jedna nie dziala, jedna u kolegow w Lodzi.
Konfiguracja peceta (najwazniejsze przeciez): Celeron 300, 192 mega, 6gb na dysku firmy samsung, 40 gb na dysku firmy IBM, karta S3 Trio, Sound Blaster 16, klawiatura IBM, myszka a4 (z dwoma rolerami!), brak podkladki pod mysz
Zainstalowane oprogramowanie na dysku C: - windows commander, win zip, the bat, sensible world of soccer, championship manager 3
Wydrukowane ksiazki oraz manuale: Dokuimetnacja Javascript, Thinking in Java, Grafika Komputerowa Foleya.
Studia, w trakcie.
Praca, wre
Zarowka w rowerze: Unitra
Ulubiona bluza: ta zielona z malym bialym paskiem
Przepis na ulubione spaghetti:  cztery duze cebule posiekane w kostke podsmazamy na patelni z czosnkiem. Gdy zacznie sie troche szklic wrzucamy trzy srednie starte marchewki. Gdy calosc zrobi sie polmiekka wrzucamy 0,75 kg miesa mielonego wolowego. Obsmazamy mieso dodajac przyprawy (sol, pieprz, oregano, bazylie, paprryke slodka, chilii, tymianek, czaber). Zalewamy czerwonym slodkim winem i dusimy. KIedy wieksza czesc wina odparuje wrzucamy przeciez pomidorowy z karotnika o pojemnosc 0,5 litra i dusimy przez jakies 30 minut. Podajemy z makaronem spaghetii al dente posypane tartym parmezanem.

No, to teraz jestem bezpieczny.  

>:Ten watek jako szczegolnie cenny i unikatowy podlega wyjatkowej ochronie.  

Szczegolnie cenny i unikatowy? Moze wzorem Pajdy poradzisz swoim userom, zeby przeczytali manuala do strony i wyedytowali swoj profil i tam napisali jakie maja konfiguracje pecetow i ulubione potrawy. Bardzo mi przykro, ze wolisz czytac o tym co ktos lubi miec na talerzu niz nasze dowcipy i wykasowales jedyne interesujace posty z tego tematu.

Zawiodles mnie po raz drugi. Cieszy Cie \'wladza\'?

>: Wszelkie tresci nie trzymajace sie tematu oraz niestosowne beda przez cenzure  
>: usuwane a recydywisci zostana zabanowani na czas zmadrzenia.  

Mam nadzieje, ze tresc mojego posta jest stosowna i trzyma sie tematu. Na serio tez pisze, ze mnie zawiodles (nie daj Boze robil bym sobie jaja to bys mnie zbanowal).

>:ps. prosze ponizej tego posta nie zamieszczac zadnych komentarzy. Jesli ktos nie  
>: potrafi sie dostosowac, trudno.

Jestem kryty. Znasz juz moja konfiguracje peceta i wiesz co lubie zjesc (nawet dalem przepis, mam nadzieje, ze to uczyni mojego posta unikatowym i cennym!)

Magnate

• Gość
kim jestesmy..
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Września 2002, 21:16 »
imie i nazwisko: Mariusz M.
nick: Magnate
scena: covery, covery, covery, od \'96
(cover)grupa: Obsession
ilosc posiadanych coverow: 1496
sprzet: 4 segregatory (VauPe, Korona, Intro, Bantex), dziurkacz
ulubiony coverzysta: Junkie