Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Qncik dowcipów o Atari  (Przeczytany 3188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« dnia: 02 Czerwca 2003, 15:21 »
 A może by tak powspominać chwile minionej epoki. Czy pamiętacie odwieczną walkę posiadaczy C64 i Atari...   Moje C64  jest lepsze niż twoje Atari ...   ( tu słychać padające z obu stron barykady pociski ciężkiej altylerii)   itd itp... stare dobre czasy   Nostalgia pełną gębą...

aze

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Czerwca 2003, 17:03 »
 Moje walki dotyczyly wyzszosci amigi nad pc przewaznie. Atari bylo moim kompem marzen kiedys, pamietam mielismy salon gier i za 100zl mozna bylo godzine pograc w gry na atari 65xe + stacja. Marzyl mi sie taki komputer po nocach. pozniej moj kumpel kupil sobie atari 800xl a ja zwrocilem sie w strone c64 (chociaz na poczatku troche sie obawialem). nostalgia ze hej... wojne atari commodore kojarze tylko z walk miedzy amiga 500/600 i atari 520st ale to byly dobre edukacyjne walki.
 Dla mnie i tak wszystkie stare kompy rulez. Nawet atari 2600.  

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Czerwca 2003, 08:43 »
 Jasne. Mój najepszy kumpel miał Atarynkę. Graliśmy razem w ZYBEXA a u mnie w BUBBLE BOBBLE Czasem trafiały się tendencjne demka przy których można było się nieĽle pośmiać. Ciekawe czy można je jeszcze gdzieś znaleĽć... Obecnie jest oczywiste, że nostalgia rulez- ATARI tyż  

BoBeR

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwca 2003, 10:02 »
 A wieta jak podwoic wartosc zgrzytarynki? Wsadzic mu kasete do magnetofonu ! hehe.....

A jak podwoic wartosc spectrumny? Podlaczc do pradu zeby sie kondensatory naladowaly.............

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Czerwca 2003, 14:20 »
 HeHe.Zgrzytarynka...  
 Tego jeszcze nie słyszałem.

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Czerwca 2003, 11:28 »
 Może tak.  
 Czym się różni blondynka od Atari...

~#*#Greg

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwca 2003, 20:16 »
 Zagraj w ponga na atari i porównaj z tym z blondynki, który jest lepszy?

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Czerwca 2003, 23:09 »
 hmm... atari sie chyba da wylaczyc, a blondynki nie :P

~#*#OSH

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Czerwca 2003, 19:52 »
 A to pamiętacie?
 Atari jest tak szybkie, że wygląda na projekt Mazowieckiego.

~#*#axe/ssg

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Czerwca 2003, 21:36 »
 uwaga uwaga - atarowiec na linii    

nigdy nie zapomne sparingow w one on one z kumplem z bloku. grywalismy ponadto w golfa (po 4 osoby) i w pitstop 2 (kozacka ta wersja na c64). teraz, jakies 10 lat pozniej rowniez pogrywamy - na emulatorach (joysticki sie popsuly   )

nie ma co gadac - oba komputerki sa zajebiste.

greetzy dla wszystkich scenowcow!

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Czerwca 2003, 09:58 »

Napisał: axe/ssg

uwaga uwaga - atarowiec na linii    

nigdy nie zapomne sparingow w one on one z kumplem z bloku. grywalismy ponadto w golfa (po 4 osoby) i w pitstop 2 (kozacka ta wersja na c64). teraz, jakies 10 lat pozniej rowniez pogrywamy - na emulatorach (joysticki sie popsuly   )

nie ma co gadac - oba komputerki sa zajebiste.

greetzy dla wszystkich scenowcow!
A ja jak sobie przypomnę ile grałem w Laser Sqadron z kumplem na C64 to aż mi się łezka w oku kręci. Często też grywaliśmy w ACE 2 na komcia na przemian z MIG ALLEY ACE. To były dopiero zmagania...

He He. Wracając jednak do czarnego humoru o konkurencji:
 Najlepsze gry na Atari:
 1.``Kółeczko goni kwadracik``  
 2.``Kwadracik goni kółeczko-reaktywacja``  

~#*#bb

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Czerwca 2003, 10:35 »
 gram wielokrotnie na commodorku i w wielu grach spotykam się z takimi określeniami uzywanywanymi przez ałtorów tych gier lub tych któży poprostu złamali zabiezpieczenia ze tak powiem \'wkradli się\' w dobrym tego słowa znaczeniu oczywiście,takich jak \'atari to syf\',
 \'kill atari\'   wiec można wywnioskować ze atari nie był najlepszym sprzętem.sam gdzieś w piwnicy cvoś takiego mam lecz nigdy tego właściwie nie \'odpalałęm\'.

aze

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Czerwca 2003, 21:14 »
 bb sorry ale
 po 1: GRAMATYKA.
 po 2: Masz atari w komorce i nigdy nie odpalales? dawno takiej bzdury nie czytalem  

~#*#bb

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Czerwca 2003, 13:01 »
 aze,                                        po 1.ja tes nie i co ci przeszkadza moja gramatyka, jeswtem jeszcze początkujący i  czasami mi coś żle \'wybije\'i co kurde z tego                                   po 2.czepiasz się \'jak rzep psiego ogona\' co ty kurde wiesz o gramatyce                A co do atari no cusz,mam że tak powiem samą \'klawiaturę\',ani monitora ani wiedzy o nim i jak podłączyć jego tesz nie wiem \'dostałem go od kumpla \'samą klawiaturę\'i miałem go przerobić na części.

Hans Uhrmacher

• Gość
Qncik dowcipów o Atari
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Czerwca 2003, 15:44 »

Napisał: bb

aze,                                        po 1.ja tes nie i co ci przeszkadza moja gramatyka, jeswtem jeszcze początkujący i  czasami mi coś żle ``wybije``i co kurde z tego                                   po 2.czepiasz się ``jak rzep psiego ogona`` co ty kurde wiesz o gramatyce                A co do atari no cusz,mam że tak powiem samą ``klawiaturę``,ani monitora ani wiedzy o nim i jak podłączyć jego tesz nie wiem ``dostałem go od kumpla ``samą klawiaturę``i miałem go przerobić na części.
Errare humanum est.
 Problem błędów gramatyczych pozostawmy w gestii polskiego szkolnictwa.