>:Jakos nie mam na to ochoty, jednak jestem pewien ze udaloby sie uzyskac identyczne instrumenty na kazdym z wyzej wymienionych edytorow.
":jestem pewien...": wystarcza mi za komentarz nie tylko do Twojej wypowiedzi, ale do calej dyskusji...
>:No dobra, zalozmy ze player A wpisuje do rejestrow SIDa w jakims tam czasie konkretne wartosci, i player B wpisuje do nich takie same wartosci w takim samym czasie. Czy wedlug Ciebie oba brzmialyby roznie? Moze na dwoch roznych SIDach graja, czy co?
>:A co to za \'inny sposob kontrolowania brzmienia\'? Czyzby nie liczyl sie koncowy efekt w postaci odpowiednio wypelnionych rejestrow SIDa (czyli to co slyszymy), a sposob wpisywania wartosci do rejestrow ? Inaczej moze byc zaimplementowane np. vibrato, to rozumiem.
no wlasnie mi o to chodzi!! o implementacje roznych efektow przez rozne playery... przeciez jesli jeden wpisuje np. $80 i drugi $80 do tego samego rejestru w tym samym czasie to wartosc jest ta sama i brzmienie bedzie identyczne... az tak glupi nie jestem...
>:Co masz na mysli mowiac Protracker? Czy sposob wizualizacji trackow na ekranie, ktore sa rozmieszczone obok siebie? A w ktorym roku on powstal?
no nie tylko... staralem sie wprowadzic do obslugi dzwieku komendy sterujace o dzialaniu podobnym do PROTRACKERA...
A w ktorym roku powstal? o boze... ja wiem... 93-95 moze... albo 91-93 nie pamietam, bym musial zerknac na date na FLOPA
>:Oczywiscie ze tak. Jest jedno male ale, instrumenty moga brzmiec bardziej \'ostro\' na innych playerach, z powodu \'silnego\' hard restartu. Slyszalem Twoje zaki kiedys i brzmialy one bardzo miekko z tego co pamietam, widocznie Twoj player mial \'slaby\' hard restart i to moze byc glowna przeszkoda w odtworzeniu zaka na innym playerze, a nie \'sposob wpisywania wartosci do rejestrow\'.
nie wiem ktore zaki slyszales i na ktorym playerze wiec ciezko mi sie ustosunkowac. Pisalem na kilku edytorach zanim zdecydowalem sie na napisanie swojego i powstaly jego 2 wersje jedna z ":miekkim": hard restartem i druga z jak to nazywasz \'silnym\'... z tego co wiem to demo PlayStara zawiera te druga opcje, wiec po weekendzie prosze o opinie... ok?
pozdro,
Rabbi